LifeStyle

10 dispozitive și aplicații care îți vor face iarna mai ușoară!

Autor:Sabrina CANEA
Marti, 07 Februarie 2017

Iarna este anotimpul în care majoritatea dintre noi vrem să fim conectați cu propria casă sau, și mai mult, dorim să ne „ușurăm” activitățile zilnice, iar aici ne putem referi la condus, mâncat, muzică, dar și la situații neprevăzute, precum accidentele, mai ales din cauza temperaturii foarte scăzute și condițiilor meteorologice care ne dau de furcă. Mulțumită erei tehnologiei în care ne aflăm, nu mai trebuie să ne facem griji în această privință. Vă invităm să descoperiți câteva device-uri și aplicații pentru smartphone, menite să facă sezonul rece mai plăcut și confortabil pentru noi toți.

Dispozitive

1. Nest Protect System, împreună cu Nest Thermostat, generația a treia

Nest sau, mai bine spus, pachetul Nest, este un set de aparaturi care, pe scurt, ştiu să facă de toate. Vrei să-ţi supraveghezi câinele atât timp cât mergi la cumpărături? Nest vine cu o cameră de supraveghere care, în plus, are incorporat un sistem vocal, de care poţi profita în dresarea câinelui, spre exemplu. Ţi-ai lăsat mâncarea pe foc şi îți este frică să nu se ardă cât dai o fugă până la vecina? Nicio problemă, Nest vine cu un detector de fum. Vrei să fii la curent cu atmosfera în care doarme copilul tău? Nest vine cu termostat. La acestea se adaugă multe alte facilităţi ale sistemelor.

Elementul cheie al sistemului Nest este faptul că acesta poate şi este controlat prin intermediul smartphone-ului. Nest trimite în timp real informaţii înregistrate în casa ta chiar pe telefonul mobil, reducând astfel efortul personal la minimum.

Am menționat mai sus despre un termostat. Nest aduce pieței a treia generație a unuia dintre cele mai bune termostate din industrie, și acesta fiind controlat și programat tot de pe smartphone. Acesta notifică proprietarul imediat ce detectează o neregulă, cum ar fi, spre exemplu, o schimbare bruscă de temperatură. De asemenea, termostatul răspunde și la comenzi vocale, ceea ce îl face și mai ușor de utilizat. Nest Thermostat este disponibil la un preț de 250 USD.

2. Honeywell Lyric Wi-Fi Water Leak and Freeze Detector

Țevi sparte sau țevi înghețate? Nu contează pe care ai alege-o, căci niciuna nu reprezintă o plăcere la casa omului. Totuși, mulțumită erei tehnologice tot mai înfloritoare în care trăim, găsim multe soluții pentru a preveni o astfel de situație. O variantă este chiar Honeywell, un detector de scurgere a apei și de înghețare. Dispozitivul se conectează prin wi-fi cu telefonul mobil, trimițând notificări în legătură cu statusul în care se află casa la momentul respectiv și, mai concret, despre sistemul de încălzire a apei. Dispozitivul se găsește la un preț de 80 USD.

3. Dyson Pure Hot Cool Link Air Purifier

Dyson Pure Hot Cool Link Air Purifier încălzește și răcește casa folosind aer purificat în proporție de 99,97%, poziționându-se astfel drept un dispozitiv inteligent ideal pentru casă, în sezonul rece. În plus, purificatorul se reglează automat și monitorizează calitatea aerului. Totul poate fi controlat chiar de către tine, prin intermediul aplicației pentru smatphone Dyson, de unde poți programa și personaliza aparatul, în funcție de orele în care dorești ca acesta să funcționeze. Dacă totuși ești o persoană a constanțelor, poți seta o temperatură pe care o dorești în casă, iar Dyson Purifier se ocupă de restul – acesta va menține temperatura setată de tine în mod constant, până în momentul în care vei alege să o schimbi.

Cu ce vine în plus față de alte purificatoare de aer pentru locuință? Noaptea, Dyson intră: dispozitivul este disponibil la o sumă de 600 USD.

4. Helix Cuff

În timp ce majoritatea dispozitivelor„wearable” sunt concepute să-ți monitorizeze activitatea fizică din timpul zilei, să-ți monitorizeze somnul ori să comunice cu smartphone-ul, pentru a te ține la curent cu notificările primite pe acesta, Helix Cuff caută să rezolve una dintre cele mai mari „probleme” ale homo sapiens-ului zilelor noastre, și anume unde să-ți pui caștile de la telefon, fără să le pierzi sau să le uiți acasă.

Helix Cuff arată ca o brăţară de fitness sau ca un smartwatch complicat, dar e un „bluff”, pentru că are doar un compartiment pentru depozitarea căştilor de iPhone şi un şanţ în care intră firul. Conform Bloomberg, fabricanţii spun că e destinată „persoanelor amatoare de modă futuristă interesaţi de dispozitivele digitale”. Pe Helix Cuff îl găsim la un preț de 170 USD.

5. Oakley Airwave Goggles

Cu toate că Oakley, Airwave 1.5, nu se adresează vreunui sport anume, ci downhill-ului în general, este un gadget numai bun de „antrenat orgolii” între cei care au obiceiul să se întreacă la vale. Secretul lor stă în afișajul intern, chiar la baza lentilei, care îți arată în timp real diferite măsurători, de la viteză la GPS, și care îți permite să compari performanțele tale cu ale rivalului tău.

Heads-up display-ul, deși de dimensiuni mici, prin poziționarea sa foarte aproape de ochi permite citirea informațiilor afișate cu lejeritate, nefiind nevoie să îți iei ochii de la traseu. GPS-ul incorporat în respectiva unitate calculează viteza (curentă, maximă) și diferența de nivel parcursă, măsoară câte sărituri ai executat și cât timp ai petrecut în aer, chiar te lasă să rulezi niște melodii și multe altele.

Ochelarii beneficiază și de tehnologia Switchlock care permite înlocuirea facilă a lentilei, are un sistem anti-aburire și o lentilă cu filtru UV și care echilibrează percepția culorilor. Prețul nu este tocmai unul modest, Oakley Airwave Goggles sunt disponibili la suma de 650 USD.

Aplicații

1. Fatmap

A fost doar o chestiune de timp până să apară o aplicație sau un dispozitiv care să ne ghideze și să ne poarte prin zona de „off-piste”. Tehnologia poate oferi acum un sprijin real chiar și în afara zonelor special amenajate de pe pârtiile de ski. Un astfel de app este Fatmap, fiind disponibil atât pentru iPhone, cât și pentru Android. Astfel, cu ajutorul hărților 3D și a serviciul de localizare, asemenea Google Maps, muntele nu va reprezenta un pericol nici chiar pentru cei neinițiați.

Mai mult, cu ajutorul acestei aplicații nu există pericolul de a te pierde de grupul cu care ai venit la ski, pentru că aceasta îi va localiza și ți-i va arăta pe hartă. De asemenea, vei putea ocoli ușor zonele de crevase și zonele cu potențial de avalanșă, fiind marcate special pe Fatmap. Astfel vei putea minimiza riscurile și te vei putea bucura de off-piste în condiții de siguranță.

2. Aplicația Prim Ajutor – Crucea Roșie

Aplicația Prim Ajutor oferă gratuit sfaturi simple, ușor de pus în aplicare de către orice persoană, indiferent de vârstă sau de competențe. Aceasta prezintă intervențiile de prim ajutor în diferite situații, prezentate cu text și imagini.

Există mai multe secțiuni în cadrul aplicației de la Crucea Roșie. Concepută precum aplicația DSU, și aceasta vizează educarea, informarea și prevenția. Secțiunea „Învață” prezintă informații despre semne și simptome specifice în situații frecvent întâlnite, precum și norme de prim ajutor pe bază de imagini exemplificative pentru fiecare caz în parte. Secțiunea „Urgențe” arată pașii ce trebuie urmați în cazul unei situații de urgență - numărul de urgență 112 poate fi apelat chiar din aplicație, iar secțiunea „Info” oferă acces la formularul de înscriere online la cursurile de prim ajutor organizate de Crucea Roșie Română în toată țara.

3. Basic Survival Medicine

Accidentele sau diferitele leziuni pe care le putem suferi, mai ales datorită vremii neprielnice din sezonul rece, nu pot fi anticipate. Totuși, nu trebuie să aşteptăm să se întâmple ceva grav pentru a lua măsuri de prevenire, dar şi de reducere a efectelor unor posibile accidente. În acest sens, există numeroase aplicații pentru smatphone care se ocupă de această latură „educativă”. Cu alte cuvinte, în aceste app-uri găsești sfaturi utile despre cum să procedezi în situații de criză sau în fața diverselor accidente. Basic Survival Medicine este un astfel de kit cu sfaturi utile, care poate fi folosit cu încredere pentru situațiile întâlnite în viața reală. Fie că vorbim despre primul ajutor, despre cum să iei pulsul unei persoane, sau cum să procedezi în caz de rană deschisă sau hemoragie, aplicația un pachet basic de cunoștinte, necesare tuturor.

4. Foodpanda

Luând în considerare vremea nu foarte prietenoasă din ultimul timp, este necesar să-ți iei măsuri de siguranță și în ceea ce privește alimentația. De aceea, recomandăm FoodPanda, un serviciu de comandat mâncare deja cunoscut in mediul online.

Aplicaţia le permite utilizatorilor să comande mâncare la domiciliu de la diferite restaurante sau cofetării direct de pe smartphone sau tabletă. Utilizatorii pot alege restaurantul în funcţie de adresa la care se află sau pot căuta restaurante în funcţie de tipul acestora şi de taxa şi timpul de livrare, precum şi de costul comenzii minime. Pentru a putea comanda, utilizatorii trebuie să se înregistreze cu adresa de e-mail, iar plata se poate face online sau la livrare.

5. Safe Drive

Mizând pe „gamification” și recompense pozitive, aplicația Safe Drive este gândită pentru a reduce (cu obiectivul de a elimina complet) utilizarea telefonului în timpul condusului. Aplicația monitorizează activitatea smartphone-ului șoferului atunci când acesta se deplasează cu o viteză de peste 10 km/h. Astfel, Safe Drive rămâne activă pe telefonul utilizatorului în timpul în care acesta se află la volan și îi acordă puncte acestuia dacă alege să nu îl folosească atunci când se află în trafic. Pe baza unui algoritm, se iau în calcul viteza, timpul și distanța pentru a acorda un anumit număr de puncte. Dacă utilizatorul iese din aplicație, din diverse motive, atunci punctele câștigate până în acel moment, în cursa respectivă, se vor anula – astfel, șoferii sunt încurajați să conducă responsabil. Cu cât șoferii parcurg mai mulți kilometri responsabili, cu atât acumulează mai multe puncte. Cu punctele câștigate, utilizatorul beneficiază de reduceri și oferte speciale la produse puse la dispoziție de companiile partenere (precum Uber, MOL România sau Foodpanda).

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (10 dispozitive și aplicații care îți vor face iarna mai ușoară!).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: