Asigurări
6 luni 2010: Topuri judeţene
Autor:Vlad BOLDIJAR
0000-00-00 00:00:00

Click pe judeţ pentru TOP 10!

În perioada ianuarie-iunie 2010, valoarea totală a primelor brute subscrise pe segmentul asigurărilor generale s-a ridicat la 3,52 miliarde lei, arată INSURANCE Profile. După criteriul geografic, circa 46,07% din totalul acestei cifre a fost generat de Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, ponderea majoritară de 53,93 fiind realizată la nivelul celorlalte 40 de judeţe care alcătuiesc din punct de vedere administrativ România.

 

Astfel, potrivit cifrelor furnizate de companiile de asigurări, peste 81% din totalul subscrierilor din asigurări generale realizate de CARPATICA Asig., sau circa 93% din totalul business-ului FATA Asigurări, a fost realizat în afara ariei capitalei. De asemenea,  mai bine de jumătate din totalul afacerilor ASTRA Asigurări, ABC Asigurări, UNIQA Asigurări, GROUPAMA, BCR Asigurări, EUROINS, ASIROM, ARDAF s-au concentrat la nivelul reprezentanţelor din restul ţării, iar afacerile CITY Insurance şi GARANTA Asigurări aproape în totalitate, la nivel de capitală. De asemenea, pentru EUREKO, ALLIANZ-ŢIRIAC sau OMNIASIG, clienţii din Bucureşti şi judeţul Ilfov au generat mai multe venituri din prime, raportat la cei din restul ţării.


Schimbări de lideri la nivel de judeţe
ASTRA Asigurări este societatea care, în urma centralizării rezultatelor furnizate de companii, ocupă, pe segmentul de asigurări generale, la nivel de judeţe, cele mai multe locuri I: 24. Dintre cele mai notabile poziţii I asumate de reprezentanţele ASTRA putem enumera judeţele Arad, Braşov sau Cluj, unităţi teritoriale dominate la finele lui 2009 de Sucursalele locale ale OMNIASIG, UNIQA sau GROUPAMA.

Dacă la finalul anului 2009, OMNIASIG ocupa prima poziţie în doisprezece judeţe, la jumătatea anului curent, cifrele arată că societatea se află în fruntea clasamentului doar în patru dintre acestea: Argeş, Giurgiu, Iaşi şi Tulcea.

În urma activităţii desfăşurate, companiilor ASIROM, CARPATICA Asig. şi GROUPAMA le-au revenit câte trei poziţii I, în vreme ce ALLIANZ-ŢIRIAC, ARDAF, BCR Asigurări şi EUROINS s-au clasat pe locul I într-un singur judeţ (n.red.: ALLIANZ-ŢIRIAC a fost pe locul I în Bucureşti-Ilfov).

Cea mai productivă reprezentanţă
CARPATICA Asig. Suceava a fost în primele şase luni ale anului 2010 sucursala care a realizat cel mai ridicat volum de prime brute subscrise la nivel de ţară (neluând în calcul reprezentanţele din Bucureşti-Ilfov). Următoarele două poziţii sunt ocupate de Sucursala OMNIASIG Argeş, respectiv Sucursala ASTRA Asigurări Braşov.

De asemenea, patru din primele zece Sucursale ale companiilor de asigurări aparţin ASTRA Asigurări, două GROUPAMA, respectiv una pentru CARPATICA, ASIROM, OMNIASIG şi UNIQA. Totodată, demn de evidenţiat este apartenenţa geografică ale acestora, trei dintre acestea fiind din Cluj, respectiv două din judeţul Prahova.


NOTĂ: Toate cifrele prezentate au la bază rezultatele regionale transmise Revistei de Specialitate INSURANCE Profile de către companiile: ABC Asigurări, AEGON Viaţă, ALLIANZ-ŢIRIAC, ARDAF, ASIROM, ASITO-KAPITAL, ASTRA, ATE Insurance, BCR Asigurări, BRD Viaţă, CARPATICA Asig.,CERTASIG, CITY Insurance, CREDIT EUROPE Asigurări, EUREKO, EUROINS, FATA Asigurări, GARANTA, GENERALI, GROUPAMA, OMNIASIG Viaţă, OMNIASIG, PORSCHE, RAI şi UNIQA.
Netransmiterea rezultatelor regionale de către ING Asigurări de Viaţă, BCR Asigurări de Viaţă, ALICO, GRAWE România şi AVIVA a dus la imposibilitatea realizării unei analize similare pentru segmentul asigurărilor de viaţă.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (6 luni 2010: Topuri judeţene).
Comentarii la acest articol
Daniel a scris:
Sambata, 20 Noiembrie 2010

Felicitari Euroins Barlad

Joi, 04 Noiembrie 2010

Din cei 10 asiguratori din judetul Vaslui, Euroins este pe locul 3.

Joi, 04 Noiembrie 2010

Euroins Vaslui e pe locul 3 din 10

VICTIMA STRAZII a scris:
Miercuri, 03 Noiembrie 2010

Are cineva cuantificat cata frauda s-a produs in randul asiguratilor prin filiala CARPATICA SUCEAVA? cate polite sunt emise IN FALS si ne raportate in baza CEDAM,si asta numai pe RCA

Alexandru ROSCA a scris:
Miercuri, 27 Octombrie 2010

@Gal: Am rugamintea sa specificati natura erorii. Rezultatele sunt centralizate potrivit datelor transmise de companii.

asiguratorul a scris:
Miercuri, 27 Octombrie 2010

Felicitari dlui Schiau ptr rezultate,dar nu avea cum sa subscrie mai mult decat Groupama Cluj!!!

la intamplare a scris:
Miercuri, 27 Octombrie 2010

normal ca Sucursala Suceava e pe primul loc. Cum altfel. De acolo pornesc cele mai mari comisioane,si cele mai mari manevre..... asta e....

Miercuri, 27 Octombrie 2010

clasamentele CORECTE arata unde se munceste si unde lenea e mare !

unul din piata a scris:
Miercuri, 27 Octombrie 2010

clasamentele arata unde se munceste si unde lenea e mare vedeta.

jenu a scris:
Miercuri, 27 Octombrie 2010

ptr. Gal: daca la ora 1.45 ai postat inseamna ca te roade rau de tot :)))

Gal a scris:
Miercuri, 27 Octombrie 2010

in topul judetelor la 6 luni cred ca s-a strecurat o gresala pentru primele subscrise in cazul GROUPAMA Alba Iulia


Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Titi AUR: Problema accidentelor rutiere grave este una nationala. Fiecare mort inseamna costuri sociale mari

Titi AUR (Academia Titi Aur - ATA)
Sergiu COSTACHE - Revista RIMM Asigurari & Pensii

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!