Brokeraj
Premiile Brokerilor de Asigurare 2012
Autor:Alex ROŞCA
Liliana LĂPĂDĂTONI, Business Development Manager, MARSH România
Carmen ABRUDAN, Manager de Produs şi de Calitate, KUNDEN Broker
Marius IANCU, Director Employee Benefit, AON România
Viorel VASILE, Managing Partner, SAFETY Broker
TROFEUL DE EXCELENȚĂ ÎN BANCASSURANCE acordat PIRAEUS INSURANCE BROKER
Bogdan ANDRIESCU, Președinte UNSICAR
Ionel DIMA, Vicepreședinte, AVUS Group
Cristian BĂLĂNICĂ, PIRAEUS INSURANCE BROKER
Cosmin ANGHELUȚĂ, Director Departament Brokeri, ASTRA Asigurări
Ina CRUDU, Director Vânzări, ASTRA Asigurări
Romeo BOCĂNESCU, Director General, DESTINE Broker
Victor SRAER, Managing Partner, OTTO Broker
Răzvan PAVEL, Director General, NETRISK
Alexandru APOSTOL, Director General, MAXYGO Broker
Octavian TATOMIRESCU, Director General, CAMPION Broker
Alina VÂLCEREANU, Director Executiv, PORSCHE Broker
Marius GURUIANU, Director Executiv, UNICREDIT Insurance Broker
AON România: Premiul Profesionalism şi Inventivitate acordat de OMNIASIG
CB ASIG
Sergiu BERCEANU Managing Partner, RISK CONTROL
Cristian FILIMON Vice CEO, OVB ALLFINANZ
TINERI LIDERI DE SUCCES: Paul LAZIA şi Sergiu BERCEANU
TINERI PROFESIONIșTI DE SUCCES: Cosmin ANDREI, Cătălin ARDELEANU, Andrei CĂVESCU, Cătălin GOVOREANU, Mădălina HUDICI, Adonios MANUSSOS, Adriana MIHAI, Paula MOCANU, Cătălin Dragoș STAN și Cătălina STRUGARU

Excelenţa în intermedierea de asigurări a fost celebrată joi, 9 februarie a.c., în cadrul unui eveniment care a intrat deja în istoria pieţei de profil ca Ediţia Inaugurală a Premiilor Brokerilor de Asigurare. Peste 300 de lideri şi specialişti în brokerajul de asigurări, dar şi reprezentanţi ai companiilor de asigurări partenere s-au reunit în cadrul unei ceremonii speciale pentru a premia performanţele unor profesionişti care, prin perseverenţă şi profesionalism, reuşesc să contracareze efectele crizei economice.

CONSTRUIND TRADIŢIE PRIN INOVAŢIE
De mai bine de 10 ani, Gala Premiilor Pieţei Asigurărilor reprezintă un reper pentru recunoaşterea performanţei în asigurări, eveniment în completarea căruia, în acest an, am conceput Ediţia Inaugurală a Premiilor Brokerilor de Asigurare, o confirmare în plus a importanţei de care se bucură în piaţa de profil intermedierea în asigurări.
Eleganţa şi rafinamentul unui eveniment clasic marca XPRIMM, desfăşurat în atmosfera destinsă de la FRATELLI Studios, au transformat o seară dedicată celebrării succesului în brokerajul în asigurări într-un cadru perfect de socializare pentru aproape 300 de lideri şi specialişti în asigurări prezenţi la eveniment.
Emoţiile premergătoare decernării fiecărei categorii de premii au fost destinse de momentele de relaxare datorate trupei de acrobaţie XTREME Project, dar şi celei de dans condusă de coregraful Edy STANCU.


Galeria foto extinsă de la eveniment este disponibilă pe pagina oficiala de Facebook a Revistei PRIMM Asigurări&Pensii la facebook.com/primm.ro.

 

Care au fost categoriile de premii?
Premiile Speciale XPRIMM au recompensat performanţele specialiştilor din brokerajul în asigurări, dar şi succesele companiilor concretizate în noi idei de business. În acelaşi timp, companiile de asigurări au avut ocazia să-şi arate aprecierea pentru brokerii parteneri prin acordarea unor Premii Speciale.
Premiile pentru Contribuţia la Dezvoltarea Pieţei de brokeraj au recunoscut calităţile companiilor din piaţă care s-au remarcat prin dezvoltarea a noi linii de business, creativitate sau servicii de calitate în relaţia cu clienţii. Tot în cadrul acestei categorii, au fost recompensaţi şi liderii din piaţă care au contribuit la dezvoltarea domeniului.
Cel mai important moment al serii a fost reprezentat de acordarea marilor premii: Trofeele XPRIMM pentru Excelenţă.

Cine sunt premianţii?

Trofeele XPRIMM pentru Excelenţă
Cea mai relevantă categorie de premii acordate brokerilor a recompensat excelenţa în asigurări de viaţă, asigurări generale, evoluţia şi dezvoltarea companiilor, excelenţa în risk management şi iniţiative de dezvoltare în domenii originale pentru piaţă.
Pentru activitatea susţinută în consultanţă şi intermediere, pentru promovarea unor standarde ridicate în serviciile furnizate clienţilor, dar şi în relaţia cu asigurătorii, companiei MARSH Romania i-a fost acordat Trofeul XPRIMM pentru Excelenţă în Asigurări Generale, în timp ce KUNDEN Broker a fost recompensată cu Trofeul XPRIMM pentru Excelenţă în Asigurări de Viaţă.
Evoluţia şi dezvoltarea printr-o atitudine managerială dinamică şi pro-activă alături de rezultatele obţinute de SAFETY Broker i-au adus brokerului de asigurări Trofeul de Excelenţă pentru Dinamism.
Managementul riscului constituie esenţa activităţii oricărei companii care activează în domeniul asigurărilor. Aşadar, era nevoie de un premiu care să promoveze brokerul de asigurare care, în mod tradiţional, prin consultanţa orientată în direcţia managementului de risc a furnizat constant clienţilor soluţii riguroase şi sistematice de identificare a factorilor de risc şi a oferit soluţiile de asigurare pentru aceştia. La Ediţia Inaugurală a Premiilor Brokerilor de Asigurare, Trofeul de Excelenţă în Risk Management a fost acordat companiei AON România.
PIRAEUS Insurance Broker a obţinut Trofeul de Excelenţă în Bancassurance, un premiu acordat pentru iniţiativa de dezvoltare pe segmental bancassurance, concept care a avut un impact semnificativ asupra pieţei de intermediere în asigurări şi care constituie un model de business autentic.

 

Filmul evenimentului este disponibil pentru vizionare la www.xprimm.tv.

 

Premiile XPRIMM pentru Contribuţia la Dezvoltarea Pieţei de Brokeraj
Gradul de participare la dezvoltarea asigurărilor auto, E-learning, Customer – Care, creativitatea sau dezvoltarea au fost câteva dintre direcţiile către care s-au îndreptat Premiile pentru Contribuţia la Dezvoltarea Pieţei de  Brokeraj. Companii de brokeraj, de asigurări sau persoane care au sprijinit şi determinat semnificativ evoluţia domeniului au fost recompensate prin intermediul premiilor acordate în cadrul acestei categorii.
Pentru activitatea îndelungată şi continuă în slujba dezvoltării brokerajului în asigurări, două personalităţi marcante ale industriei, fără a căror contribuţie definitorie piaţa de brokeraj nu ar fi atins acest stadiu de evoluţie, au fost acordate lui Bogdan ANDRIESCU, Preşedinte, UNSICAR, şi  Ionel DIMA, Vicepreşedinte, AVUS Internaţional.
Premiul Managerul Anului a fost acordat lui Cristian BĂLĂNICĂ, Director General, PIRAEUS Insurance Broker, care, prin stilul de conducere, iniţiativele şi deciziile de management adoptate a contribuit decisiv la dezvoltarea companiei, la promovarea unor standarde ridicate în privinţa produselor oferite şi serviciilor prestate.
În cadrul acestei categorii, un loc aparte l-au avut premiile menite să recompenseze buna colaborare pe care companiile de asigurări au avut-o în relaţia cu brokerii, pe parcursul anului 2011. Pentru stabilirea câştigătorilor, brokerii de asigurare au votat societăţile în raport de care au avut cea mai bună colaborare, dar şi responsabilii de relaţia asigurător-broker din cadrul fiecărei companii.
Astfel, Premiul Special pentru Parteneriat Asigurători – Brokeri a fost acordat, -urmare a opţiunilor exprimate de societăţile de intermediere în asigurări, companiei ASTRA Asigurări, iar Cosmin ANGHELUŢĂ, Director Departament Brokeri, ASTRA Asigurări, a fost desemnat drept persoana care a avut o contribuţie deosebită la fundamentarea relaţiei cu companiile de brokeraj.
Pentru dezvoltarea extensivă a reţelei de distribuţie, companiei DESTINE Broker i-a fost decernat Premiul XPRIMM pentru Dezvoltare.
OTTO Broker a susţinut permanent în marile centre comerciale campanii de comunicare şi informare a publicului cu privire la serviciile de asigurări. De asemenea, a dezvoltat un concept absolut nou de agenţie în centrele comerciale şi a avut iniţiativa de a crea produse de asigurare alături de companiile de asigurări partenere. În acest context, companiei i-a fost decernat Premiul XPRIMM pentru Creativitate.
Un domeniu care a explodat în ultimul an în brokerajul de asigurări şi nu numai este reprezentat de comerţul electronic. Premiul E-commerce a fost acordat societăţii care a reuşit implementarea şi dezvoltarea cu succes a unei linii de business fundamentată pe tranzacţii electronice cu asigurări. Acest premiu a fost acordat, pentru dezvoltarea portalului www.asigura.ro, companiei NETRISK Broker.
MAXYGO Broker este o companie care s-a remarcat prin rezultate, dar şi printr-o bună relaţie cu clienţii dar şi prin calitatea serviciilor de consultanţă acordate. Astfel, compania a obţinut, în cadrul Ediţiei Inaugurale a Premiilor Brokerilor de Asigurare, Premiul XPRIMM CUSTOMER-CARE.
Şi iniţiativele care privesc perfecţionarea continuă a resurselor umane din domeniul asigurărilor au fost recompensate. Pentru dezvoltarea sistemului inovativ de dezvoltare a angajaţilor în asigurări, brokerul de asigurare CAMPION a obţinut Premiul E-learning.
Fără îndoială, domeniul asigurărilor auto a fost, este şi va fi determinant pentru dinamica pieţei asigurărilor. În aceste condiţii, au fost recompensate două companii de brokeraj strâns legate de leasing care, prin activitatea lor, au avut o contribuţie aparte, cu impact cantitativ însemnat în volumul de prime intermediate pe segmentul asigurărilor auto: PORSCHE Broker şi UNICREDIT Insurance Broker.

 

Urmăriţi interviurile acordate de către invitaţi exclusiv la www.xprimm.tv.

 

Premiile Speciale XPRIMM
Pentru a recompensa potenţialul şi realizările specialiştilor în brokerajul de asigurări, performanţele companiilor de brokeraj cu impact în domeniu, dar şi dezvoltarea unor parteneriate de succes, au fost acordate Premii Speciale.
Performanţa în brokeraj recunoscută de asigurători este o categorie aparte de premii prin intermediul cărora asigurătorii au avut ocazia să recompenseze activitatea brokerilor, în calitate de colaboratori-parteneri în demersul comun spre performanţă. 
OMNIASIG a acordat Premiul Special Profesionalism şi Inventivitate companiei AON România, ca un plus de recunoaştere a performanţelor brokerului de asigurare, recunoscute de altfel pe plan naţional şi internaţional.
ASIROM Vienna Insurance Group a acordat Premiul Inovaţie şi Profesionalism societăţii de intermediere RAIFFEISEN BROKER, apreciind astfel profesionalismul acesteia, spiritul inovativ, evoluţia dinamică, creşterea ritmică şi diversificată din punctul de vedere al produselor intermediate şi al tipologiei clienţilor din portofoliul comun.
CREDIT EUROPE Asigurări a acordat Premiul pentru Consecvenţă brokerului de asigurare CB Asig, ca o recunoaştere a consecvenţei dovedite în relaţia partenerială şi în relaţia cu clienţii, dar şi pentru faptul că brokerul de asigurare a generat întotdeauna portofolii anuale semnificative.
Premiile speciale pentru Performanţă în Brokeraj au vizat recompensarea oricărei idei implementate de societăţile de intermediere în asigurări care a condus la dezvoltare, inovaţie, originalitate sau pentru promovarea oricărui produs/serviciu/ idee de business, contribuind astfel decisiv  la performanţa companiei. Urmare analizei dosarelor de candidatură transmise de companiile de brokeraj, au fost acordate, la această categorie, trei premii.
Cele trei companii premiate pentru performanţa în brokeraj au fost: OVB Allfinanz, RISK CONTROL şi NEWPORT INSURANCE REINSURANCE BROKER.
Performanţa OVB Allfinanz este reprezentată de intermedierea unui contract de asigurare de sănătate de grup care acoperă circa 9.000 de persoane. Potrivit companiei, acesta reprezintă cel mai mare contract de asigurare de sănătate de grup din România, adică aproximativ 20% din piaţa românească de profil. Potrivit informaţiilor transmise de companie, contractul este o premieră pe piaţa locală, dacă luăm în considerare complexitatea serviciilor medicale, personalizarea pachetului şi dimensiunea grupului asigurat.
RISK CONTROL a avut iniţiativa de a dezvolta, în parteneriat cu PLATINUM Asigurări alături de Asociaţia Brokerilor Imobiliari, prima poliţă de asigurare profesională dedicată exclusiv brokerilor imobiliari.
NEWPORT Broker a adus o nouă abordare în designul şi plasarea tratatelor de reasigurare în România prin modelarea matematică şi soluţiile alternative promovate. Pentru prima oară în piaţa românească a fost oferit un software gratuit pentru asigurători, pentru modelarea economică şi matematică a programelor de reasigurare, a rezervelor tehnice şi pentru gestiunea riscurilor de subscriere, reasigurare, piaţă şi contrapartidă. O altă noutate au reprezentat-o programele de reasigurare pentru produsele de tip affinity şi introducerea înaltelor studii actuariale în cadrul analizelor de asigurare şi reasigurare.
Premiile speciale Tineri Lideri de Succes, alături de cele acordate pentru Tineri Profesionişti de Succes sunt concepute pentru a recunoaşte performanţele şi potenţialul tinerilor lideri şi specialişti din piaţă. Aceste premii au fost acordate pe baza depunerii intenţiei de a fi nominalizaţi, candidatura fiind deschisă oricărui angajat din domeniu.
Pentru Tineri Lideri de Succes, premiile au fost acordate lui Paul LAZIA, Business Developer, şi lui Sergiu BERCEANU, Business Partner, în timp ce Tinerii Profesionişti de Succes, la ediţia inaugurală a Premiilor Brokerilor de Asigurare, au fost desemnaţi: Cosmin ANDREI, Head of Sales, Cătălin ARDELEANU, Director Dezvoltare, Andrei CĂVESCU, Director Vânzări, Cătălin GOVOREANU, RM Supervisor, Mădălina HUDICI, Network Director, Adonios MANUSSOS, Head of Corporate Division, Adriana MIHAI, Chief Accountant, Paula MOCANU, Retail Manager, Cătălin Dragoş STAN, Director Executiv, şi Cătălina STRUGARU, Head of Bancassurance Division.
Ediţia Inaugurală a Premiilor Brokerilor de Asigurare s-a constituit într-un veritabil succes, punctând un moment important în evoluţia brokerajului autohton de profil, dar şi în istoria recentă a industriei asigurărilor din România.
Seara de 9 februarie 2012 a reunit un trecut marcat de momente de izbândă, alături de prezentul care, chiar dacă dificil, poate aduce recunoaştere performanţei, deschizând perspective pentru următoarele ediţii care vor fi fost deja tradiţionale ale... Premiilor Brokerilor de Asigurare.
 

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Premiile Brokerilor de Asigurare 2012).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Titi AUR: Problema accidentelor rutiere grave este una nationala. Fiecare mort inseamna costuri sociale mari

Titi AUR (Academia Titi Aur - ATA)
Sergiu COSTACHE - Revista RIMM Asigurari & Pensii

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!