Evenimente
Analiza de risc, fundament al protecției împotriva incendiului și efracției
Marti, 25 Aprilie 2017

29 martie 2017

Asociația Română pentru Tehnica de Securitate (A.R.T.S.) a organizat, în luna martie, conferința „Analiza de risc, fundament al protecției împotriva incendiului și efracției”, eveniment ajuns la cea de a doua ediție, care a adus în atenție atât riscul de securitate la incendiu, cât și riscul de securitate la efracție. Specialiștii prezenți au discutat și despre analiza de risc la securitatea fizică, respectiv responsabilitatea evaluatorului de risc la securitate fizică și asigurarea malpraxis. Publicațiile XPRIMM au susținut evenimentul în calitate de Partener Media.

Dezbaterea s-a desfășurat în contextul în care riscurile la care se expun oamenii și clădirile nu pot fi niciodată la nivelul zero, ultimele evenimente tragice, precum cele din cluburile Bamboo și Colectiv fiind un semnal de alarmă în ceea ce privește necesitatea adoptării unor măsuri de protecție adecvate.

Specialiștii au arătat că riscurile legate de evenimentele care se pot produce într-o clădire sunt multiple, mai ales în prezent, când clădirile sunt tot mai mari, mai complexe și mai aglomerate, iar riscurile se diversifică. În acest sens, este nevoie de firme specializate în tehnologiile necesare și, deopotrivă, de evaluatori specializați de risc.

Prezent la eveniment, George COJOCARU, Director, RTD Asig - Insurance Consulting, Asistent în brokeraj - Partener DESTINE Broker, a punctat care este rolul unui broker de asigurare și a arătat că este necesară conceperea unei asigurări de malpraxis pentru evaluatorii de risc. El a menționat că trebuie găsită o soluție pentru transferul riscului evaluatorilor către asigurători, fiind vorba de acea asigurare de răspundere profesională – malpraxis –, similară celeia pentru medici, avocați și alte categorii profesionale.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Analiza de risc, fundament al protecției împotriva incendiului și efracției).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii


TOP Stiri 1asig

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!