Evenimente
ASF a premiat cele mai bune iniţiative de educaţie financiară la Gala EduFin
Autor:Adina TUDOR
Marti, 25 Aprilie 2017

Joi, 30 martie a.c., ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiară a organizat la Iaşi, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iaşi, Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Universităţii Al. I. Cuza şi Institutului de Studii Financiare, "Gala EduFin a Premiilor în Educaţie Financiară", în cadrul Global Money Week. Aflat la prima ediţie, evenimentul a adus recunoaştere acţiunilor şi eforturilor de educaţie financiară desfăşurate în ţara noastră, fiind premiate cele mai bune proiecte şi iniţiative din acest domeniu.

În cadrul galei, APPA - Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor a primit Premiul pentru "Cea mai bună campanie de responsabilitate socială cu componentă educativă", fiind înscrisă cu două dintre campaniile de educare şi informare organizate în anul precedent - FII TREAZ LA VOLAN! şi Octombrie - Luna Asigurărilor de Locuinţe.

Lista completă a câştigătorilor a fost următoarea:

 • Profesorul universitar UAIC dedicat educației financiare, acordat de UAIC: Departamentul de Finanțe, Monedă și Administrație Publică, UAIC
 • Premiul special pentru activitate didactică în învățământul preuniversitar, oferit de Inspectoratul Școlar Județean Iași: Ana Irina IORGA, profesor la Liceul Teoretic Dimitrie Cantemir Iași
 • Cel mai bun reportaj media de educație financiară în anul precedent: DIGI 24
 • Premiul Special pentru educație financiară nebancară: Ziarul Evenimentul Regional al Moldovei
 • Cea mai atractivă carte/publicație de educație financiară: Alin BĂIESCU - DEX Asigureza
 • Cel mai bun lector voluntar de educație financiară nebancară: Mihaela MIRCEA
 • Premiul special pentru implicare activă și promovarea unei educații financiare corecte: Grupul de presă Bursa
 • Premiul Special pentru educație financiară nebancară: SSIF Tradeville SA - Școala de investitori
 • Premiul Special pentru educație financiară nebancară: METROPOLITAN Life - Life Changer (Schimbăm vieți)
 • Cea mai bună campanie de responsabilitate socială cu componentă educativă: Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor - Octombrie - Luna Asigurărilor de Locuințe
 • Premiul special pentru rezultate școlare deosebite, oferit de Primăria Municipiului Iași: Alexandru MÎRȚ, clasa a XI-a Colegiul Național Emil Racoviță Iași
 • Cea mai creativă campanie de educație financiară nebancară: România investește – Erste Asset Management

Gala EduFin a facut parte din evenimentele şi acţiunile organizate de ASF cu prilejul evenimentelor internaţionale desfăşurate în cadrul Global Money Week (GMW). De altfel, prima parte a zilei de joi a fost dedicată dezbaterii publice cu tema "Protecţia consumatorilor prin educaţie financiară", la care au participat reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale şi ai entităţilor financiare reglementate, dar şi profesionişti din mediul universitar, specialişti în domeniul educaţiei sau în domeniul financiar, precum şi reprezentanţi ai mass media.

Noua reformă curiculară din învăţământ presupune dezvoltarea de competenţe. Vedem că evoluţia tehnologică ne duce spre o altă lume [...] iar noi toţi trebuie să ne gândim, când formăm personalitatea copiilor noştri, să avem în vedere competenţele: cum să găsească şi să analizeze o informaţie, spre exemplu. Educaţia financiară va face orice copil un om mai apt pentru societatea în care trăim, a declarat Gabriel ISPAS, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Educatiei Naţionale la Iaşi, în deschiderea dezbaterii publice.

Noi, ca autoritate financiară, trebuie să demonstrăm că suntem buni [...] la fel ca şi orasul Iaşi - şi de aceea lansăm aici prima noastră conferinţă din cadrul Global Money Week, a declarat Mişu NEGRIŢOIU, Preşedinte, ASF, cu acelaşi prilej. Numai în 2016, lectorii şi colaboratorii ASF au organizat cursuri în 98 de şcoli din Bucureşti, în 17 judeţe. În total, au participat 15.000 de elevi şi peste 2.700 de studenţi. Noi sperăm ca educaţia financiară să devină o materie de 'Abecedar", a mai spus oficialul ASF.

De asemenea, pe durata întregii săptămâni, autoritatea a desfăşurat activităţi de învăţare dedicate copiilor, precum şi laboratoare şi seminarii de specialitate. Printre acestea s-au numărat lansarea, împreună cu ASE – Facultatea Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul ASE, concursului “Creează un joc IT pe teme financiare”, care a avut ca temă aplicarea noțiunilor de piață financiară în realizarea unor aplicații (tip joc) IT, activități de învățare prin joc cu copii de grădinițe din Bucureşti şi Iași, acțiunea „Donează cărți pentru educație!”, a treia ediție a evenimentului „Fii Deștept!” – activitate de educație financiară destinată copiilor între 9 și 15 ani, dar şi seria de interviuri „Copiii întreabă, profesioniștii răspund” în cadrul cărora profesioniștii piețelor financiare au fost „puşi în încurcătură” de întrebări ale elevilor.

Global Money Week este un eveniment internaţional în cadrul căruia comunităţi întregi îşi unesc eforturile pentru a stimula o mai bună cunoaştere a mediului financiar, pentru înlăturarea politicilor financiare depăşite şi pentru a oferi tinerilor instrumentele şi inspiraţia necesare pentru a-şi modela propriul viitor. Anual, această iniţiativă reuneşte organizaţii din peste 120 de ţări şi implică aproape 6 milioane de copii şi tineri.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (ASF a premiat cele mai bune iniţiative de educaţie financiară la Gala EduFin).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Alexandra SMEDOIU: Economisirea inseamna responsabilitate fata de noi si generatiile viitoare

Alexandra SMEDOIU - Vicepresedinte CFA Society Romania si Partener Deloitte
Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!