Ora de Risc
Asigurările de sănătate îţi permit să pătrunzi în sistemul privat de clinici, dar şi în cel public
Autor:Adina TUDOR
Vineri, 21 Aprilie 2017

"Fără centre medicale private, asigurările private de sănătate şi-ar pierde foarte mult din atractivitate", a explicat Dan DOBRE, Director Comercial, SIGNAL Iduna, vorbind despre interesul şi nevoia românilor pentru servicii medicale private în cadrul emisiunii "Ora de risc" difuzate pe 18 aprilie a.c. de RFI.

Iniţial, abonamentele medicale sunt cele care au răspuns primele acestei nevoi, a subliniat Dan DOBRE: "Abonamentele medicale oferă servicii medicale. Diferenţa faţă de asigurări este că, de cele mai multe ori, asigurările doar plătesc facturi - calculăm riscurile şi, la final de zi plătim facturile -, în timp ce abonamentele medicale s-au creat pe baza existenţei unor clinici deţinute şi de furnizorii de abonamente şi atunci aceştia pot oferi acces la servicii medicale, de obicei finite, din zona de prevenţie. Istoric vorbind, abonamentele au răspuns prima dată acestei nevoi de servicii medicale în privat." 

"În concluzie, abonamentele oferă acces la servicii medicale în privat, de obicei pe scheme de beneficii extrasalariale, şi cu precădere în zona aceasta de prevenţie, servicii medicale de bază, de obicei doar în clinicile furnizorului - o reţea limitată", a adăugat acesta.

Vorbind despre avantajele asigurărilor medicale, Ramona CHECHI, Specialist în servicii medicale private, a afirmat, în cadrul aceleiaşi emisiuni: "România are un sistem public de stat foarte bine pus la punct pe acest segment al asigurările de sănătate, dar oamenii nu sunt informaţi. Avantajul asigurărilor private este că au, în primul şi în primul rând, o forţă de profesionişti, atât în divizia de vânzări, cât şi în cea medicală, care oferă soluţii în orice moment asiguraţilor. Mai mult, acestea îţi permit să pătrunzi în sistemul privat, în sistemul de clinici, dar şi în sistemul public. Problema noastră este că românii nu sunt informaţi."

Pot asigurările private şi abonamentele să funcţioneze împreună? "Cele două produse pot fi concurente, dar se şi pot completa foarte bine. Important este să oferi ceea ce are nevoie clientului şi trebuie să îi explici acestuia foarte bine produsul. Aceste servicii nu se oferă oricui - trebuie să faci o prospectare foarte bună a clienţilor", a precizat Ramona CHECHI.

Cu toate acestea, "niciodată un abonament medical nu poate să ofere ceea ce oferă o asigurare privată de sănătate", a adăugat aceasta.

În ceea ce priveşte costurile celor două produse, o asigurare privată de sănătate costă în medie "circa 11-12 euro pe lună - ceea ce înseamnă că există asigurări de 5-7 euro/lună, dar şi de 30-40 de euro/lună", a afirmat Dan DOBRE, iar abonamentul medical "se apropie de costul mediu lunar al unei asigurări", a confirmat Ramona CHECHI.

 

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Asigurările de sănătate îţi permit să pătrunzi în sistemul privat de clinici, dar şi în cel public).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum pot fi protejate drepturile consumatorilor de asigurari?

Stefan PRIGOREANU - Vicepresedintele PRBAR 

Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari&Pensii

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!