Sanatate
Avantajele asigurării de sănătate pentru companii
Autor:Rubrică realizată cu sprijinul SIGNAL IDUNA Asigurări de Viaţă

Piaţa românească a asigurărilor de sănătate a cunoscut în ultimii ani cea mai pregnantă şi mai rapidă evoluţie, iar firmele de asigurări şi-au ocupat segmente importante din piaţă prin individualizarea tipurilor de servicii. Customizarea pachetelor corporate reprezintă cea mai eficientă formă de asigurare şi pentru angajat şi pentru angajator, mai ales atunci când pachetul de asigurare de sănătate este special creat ca un beneficiu suplimentar faţă de serviciile oferite de asigurarea obligatorie de stat.

Avantaje garantate angajatorului

Cele mai importante criterii de alegere a asigurărilor medicale sunt legate de tipul de activitate întreprinsă de angajaţi, de serviciile ce se doresc a fi acoperite şi de plafonul prevăzut de companie pentru aceste beneficii. Există însă mereu avantaje pentru ambele părţi, conducând la un grad de satisfacţie şi productivitate ridicat, pentru că angajatorul poate adapta 100% serviciile cuprinse în pachetul de asigurare, iar nevoile anagajatului sunt mereu respectate şi rezolvate în clinici private performante.
Astfel, un pachet de asigurare de sănătate customizat poate oferi angajaţilor acces la o gamă largă de servicii medicale în regim privat, ce pot fi alese în funcţie de caracteristicile sau riscurile jobului lor. Avem companii în care angajaţii lucrează cu materiale şi obiecte de mici dimensiuni, iar serviciile medicale cele mai accesate sunt cele de Oftalmologie, a declarat Andrei BÂCU, Broker Manager al SIGNAL IDUNA.
Asigurarea de sănătate corporate oferă firmelor angajatoare acoperirea integrală a costurilor oricăror proceduri medicale suferite de angajaţi şi care sunt incluse în pachetul de asigurare, facilitând astfel accesul nelimitat al pacienţilor în sistemul medical privat ori de câte ori au nevoie. Mai mult decât lipsa unor plăţi suplimentare, firma care accesează asigurarea de grup se va bucura şi de beneficii financiare precum scutire de la plata contribuțiilor sociale pentru asigurarea angajaților şi posibilitatea deducerii primelor de asigurare de până la 250 euro/an/angajat  ca şi costuri de companie.
Ulterior, numeroase avantaje vor fi vizibile: după prima lună de asigurare, numărul de concedii medicale va scădea cu 32%, iar aceasta va duce la o creştere substanţială a productivităţii:
Datorită reducerii numărului de concedii medicale se observă o productivitate sporită ceea ce duce automat și la o creștere financiară (în urma experinței cu unul dintre clienții noștri s-a observat o astfel de creștere financiară, la un an de la implementarea contractului, de la 50.000 euro la 600.000 euro). Această valoare nu poate fi garantată, însă este valabilă pentru un client cu peste 5.000 de angajaţi din domeniul industriei auto, a adăugat Andrei BÂCU.

Avantaje garantate angajaţilor

Asigurarea corporate de sănătate oferă numeroase avantaje şi angajatului, începând cu timpul foarte scurt de acces la servicii medicale performante şi continuând cu posibilitatea de a oferi şi membrilor familiei sale aceleaşi facilităţi.
În ceea ce priveşte individualizarea serviciilor oferite, SIGNAL IDUNA: nu impune nicio limită maximă de despagubire sau număr maxim de accesări pentru asigurările de sănătate. În cazul unei necesităţi medicale, persoana asigurată are acces nelimitat la serviciile medicale cuprinse în pachetul de asigurare, până la rezolvarea problemei de sănătate, a precizat Andrei BÂCU.
În majoritatea cazurilor, întreg procesul de la momentul apelării numărului de Call-Center şi până la primirea unei programări nu durează mai mult de 15-20 minute. Durata este variabilă în funcţie de disponibilitatea clinicilor sau a medicilor, în cazul în care asiguratul solicită să meargă la un anumit medic. Conform reprezentantului companiei SIGNAL IDUNA: În cazul unei necesităţi medicale, angajatul nu trebuie decât să apeleze numărul de Call-Center SIGNAL IDUNA gratuit, iar specialiştii noştri se vor ocupa de toţi paşii următori, astfel încât asiguratul să ajungă la medic în cel mai scurt timp.
În ceea ce priveşte includerea membrilor familiei angajatului, firma angajatoare va decide, în funcţie de suma disponibilă, de numărul de angajaţi şi de serviciile medicale ce se doresc acoperite, dacă membrii familiilor angajaţilor pot fi incluşi în asigurare și pot beneficia de exact aceleași servicii medicale ca și asigurații sau de un pachet special de servicii medicale.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Avantajele asigurării de sănătate pentru companii).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: