Profil Astrologic

Boris SCHNEIDER, Cristian FUGACIU

Autor:MINERVA
Miercuri, 28 Aprilie 2010

Boris SCHNEIDER,
Director General, ASIROM

Berbec

Pozitiv: iniţiativă, pionierat, energie, independenţă, curaj, inspiraţie, hotărâre, abordare directă.

Negativ: egoism, impulsivitate, nerăbdare, agresivitate, subiectivitate.

Leu

Pozitiv: încredere în propriile forţe, generozitate, impetuozitate, calităţi de lider, expresivitate.

Negativ: mândrie, vanitate, extravaganţă, aroganţă.

Scorpion

Pozitiv: intensitate, magnetism, percepţii pătrunzătoare, putere de confruntare.

Negativ: autodistrugere, încăpăţânare, împinge totul la limită. 

Elementar, ca semn distinctiv, este marcaj de foc, ceea ce l-a motivat să-şi atingă întotdeauna scopurile şi să aspire la un viitor mai bun. Plin de vitalitate şi spontan, acceptă cu uşurinţă provocările, indiferent de natura lor, iar entuziasmul său nu are limite.

Energetic este marcat de stabilitate, neclintire, altfel spus, respinge schimbările profunde. Se aşteaptă ca persoanele cu care relaţionează să fie şi să gândească la fel ca el. Este încăpăţânat, urmărind atingerea scopului propus, inclusiv prin impunerea propriului punct de vedere.

Casă puternică în tema natală:

Casa a 9-a, Casa călătoriilor, a străinătăţii, a studiilor academice, a ideilor filosofice, sociale şi religioase. Marcat de trecut, dar şi de înţelepciunea pe care i-a adus-o activitatea profesională. Locul care îl duce spre destinul fizic şi material.

Echilibrul emisferelor – echilibrat. Întotdeauna se va dovedi, în relaţiile sociale, o persoană obiectivă şi detaşată, implicarea emoţională situânduse mereu pe plan secundar. Îi place să se bucure de statutul de persoană publică şi să joace un rol important în viaţa socială a comunităţii.

Guvernatorul zodiei natale: Marte

Guvernatorul Ascendentului: Soarele

Previziuni Berbec 2010

În 2010, activitatea profesională a Berbecilor este extrem de dinamică, aşa cum le este şi firea, deci pot discuta despre poziţia lor în firmă, în instituţie, cu superiorii, vor căuta să-şi stabilizeze poziţia, să se facă necesari. Nu vor să acţioneze singuri, aşa că îşi vor atrage colaboratori, asociaţi, vor încheia contracte şi parteneriate, vor urca pe scara socială. Interesele lor se vor centra pe interesele celorlalţi, încât se poate vorbi despre un ţel comun şi, tot acum, se vor arăta a fi buni mediatori, buni colaboratori şi vor şti să facă şi concesii. Vor fi susţinuţi de toate persoanele pe care le contactează. Şansele 16.04.1974 profesionale îi vor însoţi pe tot parcursul anului 2010. Pur şi simplu „adulmecă” oportunităţile, fiind oamenii potriviţi la locul potrivit, situaţie cu care nu s-au mai întâlnit de foarte multă vreme. Să nu ezite, să facă ceea ce simt că pot face pentru a câştiga un plus, dar să fie atenţi la legalitatea întreprinderilor lor, căci se impune ca toate demersurile să se desfăşoare sub auspiciile cinstei şi corectitudinii. Orice greşeală în acest sens va fi taxată drept ilicită. Vor şti ce să facă cu banii, îşi vor administra bugetul judicios şi vor renunţa la cheltuielile de plăcere.

Cu Soarele în Berbec şi Ascendentul în Leu, priveşte viaţa ca pe un proiect cosmic creativ. Imaginea pe care o proiectează asupra propriei persoane şi vieţi este una puternică, clară, lipsită de ambiguităţi, limpede şi entuziastă. Este generos. Are nevoie de persoanele din jurul său ca să se poată manifesta aşa cum îşi doreşte.

În ceea ce priveşte comunicarea, este concis, logic şi se exprimă folosind vorbe puţine. În plus, are tendinţa de a-i corecta permanent pe cei care vorbesc mult.

Este extrem de organizat în ceea ce priveşte activitatea profesională, se documentează în prealabil şi îşi planifică toate acţiunile cu grijă. Această calitate i-a adus atât aprecieri, cât şi funcţii din ce în ce mai importante, ca dovadă a consideraţiei de care se bucură fiind faptul că a urcat consecvent scara ierarhică.

Ambiţiile sale, susţinute de idei strălucite, mai ales în ceea ce priveşte gestionarea banilor altora, au constituit pilonul pe care şi-a construit întreaga carieră. Nu a ascultat sfaturile nimănui în alegerea drumului profesional şi s-a auto-perfecţionat continuu.

Are o relaţie specială cu ceea ce reprezintă bunurile materiale pe care le deţine, foarte atent în ceea ce priveşte veniturile sale, îi place să ştie că poate aduna bani albi pentru zile negre şi este fascinat de puterea pe care o dau banii. Administrează bugetul cu grijă, atât pe cel personal, cât şi bugetul pe care trebuie să îl gestioneze la locul de muncă.

Ideea de resurse financiare nu i se conturează exact întotdeauna, astfel încât uneori, înainte de a lua o decizie, cumpăneşte mult.

O bună canalizare a investiţiilor sale poate fi în domeniul artistic.

În familie îşi doreşte linişte şi armonie, fiind acceptat şi recunoscut drept negociatorul conflictelor casnice. Participă bucuros la amenajarea şi decorarea căminului, astfel încât acesta să corespundă gusturilor sale.

Îi plac spaţiile deschise, îi place să se reculeagă în mijlocul naturii, deşi nu dispune de prea mult timp liber, îi place sportul. Este încântat să dea sfaturi altora, îi place să dea lecţii copiilor, astfel încât ar fi putut îmbrăţişa cu succes o carieră didactică, dacă nu ar fi ales finanţele.

În viaţa privată, îi place să i se respecte intimitatea, dar ţine şi la independenţa lui. De aceea, partenera de viaţă şi copiii trebuie să înţeleagă nevoia sa de libertate şi să îi ofere libertatea de mişcare necesară, căci numai în aceste condiţii va putea să îmbine armonios viaţa de familie cu cea profesională. Ar putea să aibă dificultăţi în a-şi păstra stabilitatea familială.

Îi place să călătorească, dar oscilează în alegerea destinaţiei, drumurile lungi nefiind pe placul său, la fel ca şi adaptarea la culturi sau obiceiuri gastronomice diferite. Cel mai bine i se potriveşte să voiajeze fără un program strict, ca un adevărat boem, ca simplu admirator al actului de creaţie şi al culturii în general.

Are numeroşi prieteni, unii conjuncturali, alţii de o viaţă. Deşi se vede rar cu parte dintre ei, atunci când o face îi place să povestească, să depene amintiri în tihnă.

În viaţa personală, îi place ca deciziile pe care le ia să reprezinte, în parte măcar, încărcătura emoţională pe care el o resimte. Dă dovadă de intuiţie, nu doar în plan personal, ci şi în cel profesional.

Cu Marte stăpân al Semnului natal şi cu Mercur stăpân al Ascendentului, suntem în faţa unui nativ care s-a deprins cu ordinea şi precizia ca urmare a unei lecţii dure de viaţă, pe care a trebuit să o asimileze în momentul în care şi-a ales drumul. În prezent, acest fel de a fi este un mod de auto-exprimare. Şi-a dezvoltat o puternică latură critică şi dorinţa de perfecţiune, însă trebuie să echilibreze aceste atribute prin toleranţă.

Harnic, nu suportă să îi rezolve alţii problemele. Este capabil să surprindă multiple faţete ale aceleiaşi probleme şi, discutând deschis, poate ajuta la rezolvarea acesteia.

Activitatea profesională îi dă energie şi îl motivează în activităţile cotidiene. Comunicarea este, de asemenea, importantă, de aceea apreciază când este admirat pentru inteligenţa sa, şi nu pentru poziţia socială pe care o are.

Are o abordare deschisă în ceea ce priveşte conceptul de recreere prin muncă. Adoră să organizeze şi să coordoneze diverse activităţi, după cum are şi marele talent de a pune laolaltă toate elementele necesare pentru elaborarea unui excelent plan de afaceri, componentă care l-a impus, în relaţia cu şefii, de-a lungul timpului.

La serviciu, trece frecvent prin momente de foc, care îi perturbă liniştea cotidiană, de aceea ziua de muncă pentru el este mereu imprevizibilă şi incitantă. Ar trebui să fie mai atent în alegerea colaboratorilor.

Preferă să înveţe din propria experienţă decât să se raporteze la experienţa de viaţă a altora ori la nenumărate studii academice. Învaţă cu precădere din provocările profesionale şi nu acceptă ideea de a nu face faţă problemelor.

Are un fler aparte atunci când este vorba despre propriile câştiguri şi proprietăţi. Îi place să investească în acţiuni, în domeniul imobiliar, inclusiv în terenuri. Această abilitate financiară se datorează în principal atenţiei pe care o acordă detaliilor.

Nu realizează foarte clar de ce este bine să-şi plaseze propriile finanţe într-un domeniu al creaţiei, cu specificaţia că refugiul în artă i-ar putea fi benefic, căci ar constitui o cale de canalizare a propriilor energii spre scopuri bine definite.

Îi place să filosofeze cu cei apropiaţi pe teme existenţiale. Posibil ca în copilărie să fi călătorit mult împreună cu părinţii. Căminul său este sacru şi nu permite oricui să îi invadeze acest spaţiu.

Este iubitor şi foarte protector cu fiinţa iubită, având tendinţa de a se sacrifica pentru ea şi pentru familie. Viziunea lui privitoare la relaţii este foarte idealistă, şi, de aceea, ar trebui să adopte o perspectivă ceva mai realistă.

Este adeptul prieteniilor puţine, dar sigure, prietenii fiind a doua lui familie. Îi place să vorbească cu ei, abordând teme de discuţie dintre cele mai diverse. Speranţele, visurile, ţelurile propuse şi viziunea asupra profesiei trebuie să fie completate şi susţinute de stabilitatea căminului şi de satisfacţia în planul sentimental, care îi oferă energia şi forţa de a evita eşecurile.

Îi place să cunoască pe îndelete oamenii care îl înconjoară. În atitudinea lui găsim o latură teatrală, dar în acelaşi timp, inocenţă, ceea ce ar putea constitui un avantaj extraordinar.

Cristian FUGACIU

Director General MARSH România

Berbec

Pozitiv: iniţiativă, pionierat, energie, independenţă, curaj, inspiraţie, hotărâre, abordare directă.

Negativ: egoism, impulsivitate, nerăbdare, agresivitate, subiectivitate.

Gemeni

Pozitiv: agilitate, versatilitate, comunicare, curiozitate, ideatic, graţios, degajat, vesel.

Negativ: superficialitate, volatilitate, schimbător, neliniştit, inconsistent.

Elementar, ca semn distinctiv, este marcaj de aer. De aici, filosofia şi obiectivitatea, preferând aspectul intelectual al vieţii.

Raţional, este atent la fiecare idee, pe care o analizează în amănunt, considerând că perspectiva afectiv-emoţională asupra vieţii este una iraţională. Dispune de un acut simţ al echităţii, bizuinduse în tot ce gândeşte sau întreprinde, pe logică. Slăbiciunea acestui nativ este legată de faptul că trasează o linie fermă, delimitatoare între raţiune şi sentiment.

Energetic este marcat de o continuă mişcare şi schimbare, amână nejustificat unele decizii majore şi aşteaptă ca şi cei din jur să dea dovadă de flexibilitate, aşa cum face el.

Case puternice în tema natală:

Casa a 7-a vorbeşte despre parteneriate: mariaj, afaceri sau relaţii strânse la nivelul întregii comunităţi. Aici sunt plasate afacerile, asocierile pe termen lung, dar şi felul în care este perceput de către societate.

Casa a 8-a indică moştenirile şi veniturile. Este o casă a regenerării, a morţii şi a renaşterii, a afacerilor legale şi a metafizicii. Aduce transformări interioare, susţinere financiară din partea altora, mai ales din partea femeilor, disciplina propriilor resurse.

Echilibrul emisferelor – echilibrat. Interacţiunea cu ceilalţi a fost şi este asemeni unui pol al vieţii sale. Valorizează cu uşurinţă atât relaţiile personale, cât şi pe cele profesionale. Învaţă foarte multe despre sine din relaţiile cu alte persoane, cu condiţia să nu se simtă sufocat de parteneră.

Guvernatorul zodiei natale: Marte

Guvernatorul Ascendentului: Mercur

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Boris SCHNEIDER, Cristian FUGACIU).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: