Profil Astrologic

Capricorn

Autor:Minerva

Carmen BAHRIM
Director General, CARDIF Asigurări
22 decembrie

Un Capricorn dotat cu inspiraţie, cu viziune largă, obiectivitate, entuziasm; este persoana care caută adevărul şi de aici spiritul de aventură. Poate fi nesăbuită şi indiscretă când nu îşi găseşte liniştea.
Disciplinată, responsabilă, de încredere, harnică, conştiincioasă, are simţ practic. Poate fi pesimistă, prea convenţională, rigidă, materialistă şi reticentă uneori. Plină de compasiune, sensibilă, se sacrifică pe sine atunci când crede că trebuie să facă acest lucru, blândă, intuitivă. Poate fi evazionistă în sensul că poate cădea pradă propriilor visuri, deşi este o fire  practică, totuşi hiper-sensibilitatea şi o doză oarecare de naivitate o fac uşor de păcălit.
Plăcerea de a trece cu uşurinţă de la un lucru la altul a făcut dificilă găsirea stabilităţii. Aşteaptă ca şi alţii să fie flexibili ca şi ea, poate pentru faptul că ea a muncit mult ca să se facă remarcată. Se străduieşte să realizeze lucruri importante, ceea ce ar putea fi benefic, dar ar putea deveni perturbator dacă devine prea stresant.
Viaţă publică reprezintă pentru sine încununarea existenţei. Satisfacţiile vin dinspre realizările sale şi învaţă multe despre sine atât prin poziţia pe care o ocupă, cât şi prin statutul social. Are nevoie să se asigure că realizările sale nu sunt în defavoarea celor dragi.

Viorel VASILE
Director General, SAFETY Broker
23 decembrie

Disciplinat, responsabil, de încredere, harnic, conştiincios şi practic, aşa ar putea fi caracterizat în câteva cuvinte acest Capricorn nativ. Poate fi însă pesimist, prea convenţional, rigid, materialist şi reticent când persoanele cu care lucrează încearcă să-l înşele. Este o fire practică şi eficientă, întotdeauna gata să dea o mână de ajutor. Poate fi abordat pentru a rezolva diverse probleme, pentru că ştie să găsească răspunsurile de care este nevoie. Slăbiciunea lui constă în refuzul încăpăţânat, uneori, de a face schimbări în viaţa sa.
Are tendinţa de a-şi înăbuşi propriul entuziasm, cât şi pe al celorlalţi, atunci când nu îi place ceva. Priveşte relaţiile detaşat, ca prin obiectiv. De ce? Pentru că află destul de multe despre sine datorită introspecţiei care îi nuanţează relaţiile. Îi place să fie în centrul atenţiei şi chiar să deţină un rol social. Interacţionează foarte uşor cu persoanele care au sau urmează să aibă un rol important în viaţa sa. Să fie atent însă să nu se piardă în detalii.
A-şi împărtăşi cunoştinţele sale tuturor constituie o motivaţie majoră în viaţa sa. Nativii din Capricorn sunt convinşi că au câştigat atât cunoştinţe, cât şi înţelepciune din experienţa proprie şi că trebuie să o împărtăşească celorlalţi, pentru că apreciază că acesta este un beneficiu pentru toată lumea.
Are sentimentul că scopurile sale sunt direct guvernate de capacitatea sa de conducere şi de organizare.

Cornelia COMAN
Director General, ING Asigurări
26 decembrie

Modalitatea în care priveşte viaţa acest Capricorn este una a provocării. Se exprimă direct, spontan, libertatea de expresie fiind unul dintre principiile care îi călăuzesc viaţa. Poate ar trebui să înveţe să aibă răbdare şi să fie puţin mai reţinută.
Are o imagine clară, practică asupra modului de a face bani, pentru că îi plac siguranţa şi confortul pe care i le asigură aceştia, chiar dacă sistemul său de valori este unul foarte solid. Valorile sale de viaţă sunt siguranţa, trăinicia, încrederea în propriile forţe şi senzualitatea.
Ca orice Capricorn care se respectă, este o adeptă a comunicării. Are darul de a dialoga, mai mult, are darul de a vorbi despre orice lucru care are sau nu legătură cu ceea ce face şi asta pentru că îi place să citească, să studieze, să înveţe permanent.
Familia este foarte importantă pentru ea. Are nevoie să simtă că este dorită şi că aparţine familiei. De asemenea, tradiţiile familiale sunt foarte importante. De mic copil a fost înconjurată de dragoste şi de căldură. De aici, felul iubitor şi protector în care se poartă cu copiii: se joacă, discută, încearcă să le înţeleagă nevoile, pătrunde cu uşurinţă în lumea lor. Îi place să „bucătărească” atunci când are timp, mai mult în joacă, decât serios.
Tinde să ia cu sine problemele profesionale şi acasă, ceea ce îi poate crea probleme serioase. Când este motivată şi are idei, totul este în regulă, dar alteori însă intră într-un soi de panică interioară.
Relaţiile sunt foarte importante pentru ea. Preferă să-şi ţină departe de ochii lumii viaţa personală, pentru că doreşte linişte şi armonie. Ca să aibă aceste lucruri, este posibil să facă destul de multe compromisuri, ceea ce nu îi place.
Are o percepţie aparte asupra evoluţiei economiei, ceea ce face din ea un redutabil specialist. Unul din motivele pentru care citeşte şi se informează este nevoia de a cunoaşte, de a-şi crea o imagine de ansamblu asupra mersului lucrurilor. Se bucură când călătoreşte, îi plac spaţiile culturale deosebite, care aduc ceva nou, contribuind la îmbogăţirea universului spiritual.
A ales mereu o carieră responsabilă şi... respectabilă. Vrea să fie privită ca o autoritate în materie atunci când se vorbeşte despre ea. Iar dacă ar trebui să ia o decizie vizând schimbarea locului de muncă, a profesiei, întotdeauna va analiza atent ofertele, pentru că orice schimbare din viaţa ei va fi privită cu destul de multă precauţie.
Are o viaţă socială bine organizată, cu mulţi prieteni, cu acces în cercuri exclusiviste, cum ar fi cele de afaceri, pentru că simte că este responsabilă faţă de oamenii pe care îi are în subordine şi faţă de cei cu care se întâlneşte.
Deşi nu recunoaşte, îi place să abordeze din tainele metafizicului, apelând la tehnici de meditaţie şi chiar la... astrologie!

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Capricorn).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: