Test Drive

Cu HONDA către FIAR

Autor: Mihai CRĂCEA
Vineri, 15 Iunie 2012

De ce sunt maşinile HONDA privite cu atât de mult respect de către şoferi? Am avut ocazia să aflăm, recent, un răspuns, recent în drumul către Sinaia, unde s-a desfăşurat a XV-a ediţie a FIAR – Forumul Internaţional Asigurări-Reasigurări. Am avut la dispoziţie trei modele: noul HONDA Civic, Accord şi CR-V, puse la dispoziţie de CARPAŢI Motor. Detalii, în materialul care urmează.

Anul acesta, marca auto oficială a FIAR a fost HONDA, CARPAŢI Motor punându-ne la dispoziţie pe toată durata evenimentului trei modele: HONDA Civic 1.8 (142 CP), HONDA Accord 2.0 (156 CP) şi HONDA CRV 2.0 (150 CP), toate având motorizări pe benzină.
Dacă citiţi orice material legat de HONDA, cu siguranţă veţi găsi elemente comune: atenţie la design, consum de combustibil sub medie, utilizare intuitivă şi fiabilitate. Nu în ultimul rând, ce am putut observa şi singuri, este că o maşină HONDA se simte bine şi la turaţii scăzute, dar nu poate fi apreciată până nu trece de 4.000 rpm.
Dacă despre fiabilitate nu ne putem pronunţa, având în vedere că maşinile erau aproape noi, celelate elemente au ieşit în evidenţă. Să le luăm pe rând:

HONDA Civic 1.8
Designul modelului anterior, considerat de unii ca fiind prea futurist, a fost domolit la noul HONDA Civic. Cu toate acestea, cel mai recent model Civic este un triumf al designului, la care se adăuga o ergonomie în interior sporită şi un habitaclu extrem de intuitiv.
Maşina arată bine, fără să te facă să pari excentric. Pe şosea se comportă impecabil datorită suspensiei line şi a manevrabilităţii de excepţie, iar la capitolul putere,  cei 142 CP ai motorului 1.8 pe benzină aspirat nu “transpiră” pe o maşină de 1,3 tone.
Mai mult, pentru doritorii de senzaţii tari, în curând va fi disponibilă şi varianta Civic Type-R, un nume deja bine cunoscut printre iubitorii de maşini.

HONDA Accord 2.0
Designul bine pus la punct şi silenţiozitatea maşinii sunt primele lucruri care se observă la cel mai recent Accord, chiar şi faţă de modelele anterioare. Partea mecanică este ireproşabilă, iar materialele de calitate din interior păstrează multă vreme senzaţia de nou a maşinii. Motorul pe benzină este lin şi silenţios, însă impresia de sportivitate apare doar după ce depăşeşti 3.500 – 4.000 de rotaţii pe minut. Totuşi, se remarcă suspensia destul de rigidă şi sensibilă la drum, dar şi aceasta îşi arată supleţea în curbe.
De asemenea, se simte nevoia, pentru cei cu un apetit pentru sportivitate, unei motorizări mai puternice,  capitol la care modelul Accord nu stă foarte bine.
Per total, maşina este echilibrată şi reprezintă o alternativă viabilă petru seria 3 de la BMW sau AUDI A4. Preţul este sub cel al competitorilor direcţi, oferind şi variante de echipare mai mult decât satisfăcătoare.

HONDA CR-V
Pentru un SUV, CR-V-ul nu are pretenţii de off-roader şi este mai mult o maşină de familie mai spaţioasă, cu tracţiune integrală, perfectă pentru a absorbi imperfecţiunile drumurilor autohtone. În acest caz, nu putem vorbi de sportivitate, deşi motorul de 2 litri pe benzină de 140 CP nu te face să te simţi că într-o maşină de 1,6 tone.
Deja devine redundant să discutăm despre calitatea materialelor şi designul care inspiră robusteţe, însă acesta este adevărul. Totuşi, maşina nu iese în evidenţă decât prin “H”-ul de la HONDA prezent pe un SUV.
La capitolul utilitate, nu există decât argumente pro. Este mare, confortabilă, stă bine pe șosea şi, mai ales pentru drumurile lungi, face toţi banii.

CARPAȚI Motor
CARPAȚI Motor, dealer oficial HONDA, este o firmă cu experiență în domeniul vânzării autoturismelor și motocicletelor noi și second hand, care oferă întotdeauna servicii integrate de calitate înaltă aferente procesului de vânzare. Compania gestionează și procedurile referitoare la RAR, ITP și RCA, clientul fiind scutit de stressul cozilor, programărilor și a timpului pierdut în trafic.
Mașinile second-hand comercializate sunt în stare tehnică impecabilă, beneficiind și de 6 luni garanție pentru motor și cutia de viteze. În oferta DAGECO Motors, companie membră a grupului, se regăsește o gamă întreagă de vehicule începând de la FORD Fiesta sau MINI 4Two, până la TOYOTA Land Cruiser sau RANGE Rover. Este demnă de menționat și gama de mașini adresate cunoscătorilor, cum sunt PORSCHE Cayenne Turbo, BENTLEY Flying Spur, MERCEDES-BENZ SLS sau FERRARI F430 Spider.

Bd. Expoziției nr. 2, Sector 1, București, Tel.: +4021 311.39.85 Fax: +4021 315.01.14, E-mail: office.expozitie@honda.com.ro

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Cu HONDA către FIAR).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: