XPRIMM Time for Profit

Cum optimizăm eficient procesele din asigurări?

Marti, 22 Noiembrie 2016

XPRIMM şi BFS - Business Future Solutions au organizat, în data de 8 noiembrie a.c., o simulare practică de business, cu prilejul XPRIMM Time for Profit - "Cum optimizăm eficient procesele din asigurări? Soluţiile Lean Six Sigma".

Evenimentul a pus accent pe latura practică şi pe legătura directă dintre performanţele proceselor şi rezultatele lor financiare, prezentările fiind susţinute de doi cunoscuţi experţi:

  • Ion TEOHARI - Internaţional Certified Six Sigma Master Black Belt, IASSC Accredited Training Associate;
  • Aurelian Dorin IUSCU - Internaţional Certified Six Sigma Black Belt, Managing Partner, BFS.

Această ediție a XPRIMM Time for Profit s-a adresat Managerilor sau proprietarilor de procese din conducerea executivă, Managerilor de Operaţiuni, CFO, Managerilor de HR, Managerilor de Calitate, Managerilor Corporate sau Retail, Managerilor de Risc, Project Managerilor, experţi sau specialişti care au sarcina de a menţine performanţele proceselor în care sunt implicaţi şi de a veghea la îmbunătăţirea lor continuă.

Metodologiile Lean și Six Sigma au demonstrat de-a lungul ultimelor trei decenii că este posibilă o îmbunătățire substanțială a costurilor, calității serviciilor sau de respectare a termenelor de livrare prin concentrarea asupra performanțelor proceselor.

Six Sigma este o metodă focalizată pe reducerea variației și de creștere a randamentului proceselor cu ajutorul instrumentelor și tehnicilor statistice, deciziile fiind luate pe baza datelor disponibile şi a faptelor observate.

Indiferent de domeniul de activitate (producție, inginerie, servicii, piețe financiare) metodologia Lean propune reducerea pierderilor și îmbunătățirea fluxurilor, obiectivul fiind de stabilizare și de desfășurare în flux continuu a tuturor proceselor.

Lean și Six Sigma au preluat ierarhia consultanților după modelul artelor marțiale, culoarea centurii determinând nivelul de expertiză: Yellow Belt, Green Belt, Black Belt.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Cum optimizăm eficient procesele din asigurări?).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: