Evenimente
FGA a început plățile către creditorii ASTRA Asigurări
Luni, 06 Iunie 2016

3 mai 2016

Fondul de Garantare a Asiguraților a efectuat primele plăți către creditorii de asigurări ai ASTRA Asigurări, aflată acum în faliment, a anunțat instituția cu prilejul unei conferinţe de presă organizate pe 3 mai a.c. 
FGA a plătit, în data de 3 mai 2016, 1.256.000 lei pentru 248 de dosare. Până la data de 25 aprilie 2016, au fost avizate în Comisia Specială 4.195 de dosare, din care un număr de 24 au fost respinse. Suma aprobată la plată pentru celelalte 4.171 de dosare este de 16.117.482 lei. 
Carmen RADU, Preşedinte, FGA, a atras atenția potențialilor creditori de asigurări ai companiei ASTRA Asigurări că, potrivit art. 266 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, FGA este în drept să efectueze plăți din disponibilitățile sale doar către creditorii de asigurări care au depus cereri de plată și care au dosarele complete. Plata despăgubirilor se va face în limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor de asigurare al societății aflate în faliment.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (FGA a început plățile către creditorii ASTRA Asigurări).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii


TOP Stiri 1asig

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!