Cariere
FORTE Asigurări se reinventează!
Marti, 01 Septembrie 2015

Odată cu începutul anului 2015, FORTE Asigurări a intrat într-un amplu proces de „reinventare”. Acest proces este complex şi vizează coordonatele strategiei de afaceri, eficientizarea tuturor proceselor interne, toate acestea corelate cu pregătirea cadrului pentru implementarea Solvency II. Compania a trecut la sistemul de administrare dualist, iar în luna iunie Autoritatea de Supraveghere Financiară - ASF a autorizat și componența Directoratului. Acesta este format din trei profesioniști cu experiență semnificativă pe piața asigurărilor: Gabriel OLTEAN, Marin DRAGOMIR și Petru SUFRAGIU.

Gabriel OLTEAN, CEO și Președinte al Directoratului: Am plecat pe un drum complicat și sinuos de reinventare a tot ceea ce însemnă FORTE Asigurări. Ne  propunem să redefinim strategia, să finalizăm procesul de repoziționare în piață și să eficientizăm atât procesele nostre interne, cât și pe cele externe. Un pas important în această direcție l-a constituit întărirea echipei de profesioniști a companiei. Am găsit aici o echipă extrem de motivată și, împreună cu noii embri care s-au alăturat, pornim la drum.

Marin DRAGOMIR, CFO și Membru al Directoratului: Din punctul meu de vedere, cel mai important în acest moment pentru FORTE este pregătirea pentru implementarea Solvency II. Acest lucru presupune alocarea de resurse umane și financiare, managementul riscurilor și controlul intern. De asemenea, atitudinea față de risc trebuie corelată permanent cu strategii de management al capitalului. Acesta este un proces amplu, în care fiecare arie implicată  trebuie întâi să atingă modelul operațional optim pentru ca, împreună, să realizăm ceea ce ne propunem.

Petru SUFRAGIU, COO și Membru al Directoratului: Mă bucur să fac parte din echipa care va conduce compania FORTE Asigurări în Top 10 în următorii doi ani. Țelurile pe care ni le propunem sunt îndrăznețe însă, din punctul meu de vedere, tangibile. Ca parte din procesul de pregătire pentru implementarea Solvency II, din punct de vedere tehnic, suntem în curs de revizuire a tuturor produselor companiei conform normelor europene, Insurance Act 2015 și cerințelor pieței. Scopul este să creștem compania pas cu pas, prin profesionalism, să o întărim și să o facem recunoscută la nivel de piață pentru o creștere constantă sustenabilă.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (FORTE Asigurări se reinventează!).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii


TOP Stiri 1asig

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!