Profil Astrologic

GEMENI

Autor:MINERVA
Joi, 01 Iulie 2010

Gemeni 2010

Anul acesta, dorinţa de afirmare va fi mai puternică decât nevoia de a se afla în mijlocul prietenilor. Propunerile şi opiniile Gemenilor vor fi categorice, dar uşor de realizat, asta în cazul că acestea nu vor reprezenta un şoc pentru cei din jur.

Anul 2010, care pentru mai toată lumea este un an al înrăirii, dominat de indiferenţă şi egoism, în mod paradoxal, ar trebui să fie pentru Gemeni un an favorabil, pentru că vor găsi soluţii la problemele lor cu foarte mare uşurinţă, aceasta în condiţiile în care nu se vor lovi de invidia aşazişilor prieteni. Şi în acest din urmă caz, Gemenii însă, fiind optimişti prin excelenţă şi având o foarte mare încredere în propriile forţe, nu se vor lăsa destabilizaţi.

Profesional, apare un moment foarte bun, care trebuie speculat, pentru găsirea unui loc de muncă sau pentru schimbarea acestuia la sfârşitul lunii iunie. Pentru cei care învaţă, este un an plin de surprize plăcute. Dacă susţin vreun examen, test sau interviu, vor dovedi că sunt buni. Din punct de vedere al sănătăţii, este posibil să afle despre o boală veche care s-a vindecat. Sunt avantajate femeile.

Antonio SOUVANNASOUCK

Managing Partner, ASIGEST

O persoană care poate fi caracterizată cel mai bine prin acţiunile sale, prin ceea ce face, inclusiv, în unele domenii, prin activităţi de pionierat. Este energic, independent, curajos, dar şi inspirat, îndrăzneţ, categoric, şi, uneori, irascibil, direct şi decis. De multe ori însă, aceste calităţi sunt contracarate de un anume egoism, de impulsivitate, nerăbdare, agresivitate, de o exprimare abruptă, fără subtilităţi, care merge direct la ţintă. Versatilitatea, agilitatea, curiozitatea, uşurinţa în exprimare şi în felul său de a fi, îngemănate cu multitudinea de idei pe care le are, fac din el o persoană schimbătoare, neliniştită, creând impresia de nestatornicie şi superficialitate.

Îi place filosofia, este obiectiv şi priveşte viaţa mai degrabă dintr-o perspectivă intelectuală, decât dintr-una practică. De multe ori preferă ca raţiunea să o ia înaintea sentimentelor pentru simplul motiv că el consideră sentimentalismul caracteristic femeilor. Are nevoie de o motivaţie a lucrurilor atunci când se plictiseşte de ceea ce are sau de ceea ce face. Preferă să-şi ascundă stările emoţionale intense, pe care le consideră o slăbiciune.

Îi place schimbarea şi o face ori de câte ori simte că ceva nu merge. Uneori amână prea mult lucrurile, pentru că se aşteaptă ca şi ceilalţi să dea dovadă de aceeaşi flexibilitate ca şi el.

Rac 2010

Pentru nativii Rac, anul 2010 pare a fi un an al renaşterii, din toate punctele de vedere. Au talentul de a simplifica lucrurile care pe alţii îi încurcă, dar nu şi pe ei – ceea ce îi va surprinde pe cei din jur. Contrar discreţiei care îi caracterizează, anul acesta vor simţi nevoia să se exprime. Aceasta le va da posibilitatea să crească în ochii anturajului, cu atât mai mult cu cât anul 2010 este extrem de favorabil autocunoaşterii.

Eclipsa de lună din 26 iunie se va petrece în semnul Capricornului, la nivelul Casei banilor obţinuţi din muncă proprie, şi va reprezenta unul din braţele crucii cardinale, ceea ce înseamnă, în funcţie de tema astrală a fiecăruia, că pot excela la capitolul iniţiativă, entuziasm, conducere, pot pleca într-o călătorie, se pot apuca de studiu, vor deveni pasionaţi în a învăţa o limbă străină, de exemplu. Se poate remarca tendinţa de a începe mai multe lucruri pe care să nu le finalizeze, cum ar fi iniţierea unei strategii pentru o afacere virtuală, pe care nu o vor face însă decât mult mai târziu sau poate niciodată, pentru că se vor lovi de tot felul de piedici. Dacă însă au voinţă, vor găsi puterea să treacă peste greutăţi şi să facă lucruri extraordinare. Trebuie să fie atenţi, căci Pluto conjunct cu Luna arată că este nevoie de o serie de schimbări la nivel afectiv, cu o canalizare a emoţiilor spre reglarea unor relaţii care ţin de buna înţelegere cu fraţii, cu prietenii – relative la comunicare, în general. Atenţie la răceli, căderi ale sistemului imunitar, declanşarea vreunei boli prin mecanism autoimun.

Sergiu COSTACHE

Preşedinte, Media XPRIMM

  • Semne puternice în tema natală:

Pozitiv: agilitate, versatilitate, comunicare, ideatic, graţios, degajat, vesel, curiozitate

Negativ: superficialitate, volatilitate, schimbător, neliniştit, inconsistent

Elementar este marcaj de aer. De aici, filosofia şi obiectivitatea, cu preferinţă pentru imaginea intelectuală a vieţii.

Minte raţională, este atent la fiecare idee, pe care o analizează amănunţit, şi consideră că perspectiva afectivă şi emoţională asupra vieţii este una iraţională. Dispune de un acut simţ al echităţii şi de logică. Slăbiciunea acestui nativ provine din aceea că trasează o linie fermă între raţiune şi sentiment.

Lipsa elementului Foc poate crea uneori probleme, în sensul că dacă dispare elementul care îl motivează să acţioneze, dispare plăcerea de a face un lucru. Nu îi place să facă confidenţe, dar este un bun sfătuitor.

Casă puternică în tema natală:

Casa a 11-a arată prietenii, cunoştinţele şi protectorii, mediul în care se mişcă şi se simte foarte bine. De asemenea, reflectă speranţele şi visurile nativului, dar şi organizaţiile la care aderă din convingere.

Echilibrul emisferelor – echilibrat. Interacţiunea cu ceilalţi a fost şi este asemeni unui pol al vieţii sale. Valorizează cu uşurinţă atât relaţiile personale, cât şi pe cele profesionale. Învaţă foarte multe despre sine din relaţia pe care o are, cu condiţia să nu se simtă sufocat de parteneră.

Poziţia lunii în momentul naşterii

În momentul naşterii, Luna era în creştere. Sugerează o persoană pozitivă, pasională, căreia îi place să trăiască viaţa din plin. Încrezătoare în propriile puteri, îi plac provocările.

Guvernatorul zodiei natale: Mercur

Guvernatorul Ascendentului: Luna

Cu Ascendentul în Rac, permanent încearcă să păstreze echilibrul între ceea ce îşi doreşte şi ceea ce simte, între nevoia de a ajuta şi propriul sistem de valori. Armonia între sine şi ceilalţi, precum şi nevoia de socializare, dar şi interesul pe care îl arată relaţiilor sale îl fac uşor de remarcat şi iubit (sau cel puţin apreciat) pentru asta.

Soarele în Gemeni este un indicator clar în ceea ce priveşte importanţa Cuvântului pentru el, versatilitatea, comunicarea, curiozitatea, nevoia de a şti. Poziţia astrului diurn indică plăcerea de a călători, interesul pentru alte culturi, religii, nevoia de cunoaştere, şi această mobilitate fizică şi spirituală poate crea falsa impresie de superficialitate şi de neimplicare. Rămâne însă doar o impresie.

Stăpânul semnului Gemeni este Mercur, care arată plăcerea pentru conversaţie şi pentru cunoaştere. Se exprimă cu uşurinţă, ceea ce îl face moderatorul prin excelenţă al unor entităţi apte să adune bani pentru cauze pe care le consideră de interes. Literatura, revistele de orice gen, presa, internetul, telefoanele etc. sunt lucruri care îl ajută să înveţe şi să comunice permanent. Mintea sa penetrantă şi logica desăvârşită îl ajută să exploreze tărâmul cunoaşterii – orice îl poate ajuta să-şi concretizeze filosofia de viaţă. Este fascinat, după cum spuneam, de diversele sisteme de credinţe şi practici privind divinitatea, dar şi de alte culturi, cât şi de felul în care convertibilitatea monedei îl ajută să atingă scopuri la care până mai ieri parcă nici nu îndrăznea să viseze.

Abordează viaţa fără teamă, cu bunele şi cu relele ei, asemuind-o cu un bazar multicolor şi fascinant, cu sentimente şi atitudini felurite. Pentru el, armonia este foarte importantă, şi acesta ar putea constitui unul dintre motivele pentru care ar trebui să fie ceva mai insistent, mai categoric şi să gândească pozitiv.

Îi plac banii, şi-i doreşte, dar nu într-o asemenea măsură încât valoarea lor să îl domine. Uneori invidiază, fără însă să îşi dorească, norocul altora, în sensul că acele persoane obţin destul de uşor lucruri pentru care el trebuie să se bată, să lupte, să depună eforturi considerabile. Preţuirea acestor lucruri stă mai presus de dorinţa de a dispune de ele.

Comunică uşor, entuziast şi se bucură când poate să-şi spună părerea. Mai în glumă, mai în serios, are capacitatea să-i inspire, să-i capaciteze pe cei care îi sunt asociaţi sau pe care îi are în subordine.

Acordă mare importanţă tradiţiilor şi valorilor de familie. Fiind o fire practică şi uşor aplecată spre ascultare, a devenit cu uşurinţă omul de încredere din familie. Chiar dacă în copilărie reacţiile unuia dintre părinţi îl speriau, ca adult a devenit sprijinul lor.

Îi place să se exprime şi o face cu uşurinţă, pentru că acesta este felul său de a fi, mai ales că iubeşte provocările. Rutina cotidiană îl poate destabiliza, la un moment dat, inclusiv emoţional, de aceea are nevoie de lucruri noi în viaţa sa.

Uneori şi-ar dori mai multă libertate, dar relaţia este sfântă pentru el, mai cu seamă că orice tentativă de independenţă este taxată, culmea, nu de soţie, ci de către ceilalţi. Este riscul de a fi persoană puternică şi... bărbat. Se simte mult mai confortabil alături de soţia sa care probabil iubeşte şi respectă, ca şi el, libertatea partenerului de viaţă. În schimb, se zburleşte repede, se enervează foarte uşor dacă simte că soţia încearcă să-i impună limite sau este geloasă fără motiv.

Curiozitatea sa se îndreaptă cu precădere asupra problemelor şi aspectelor de ordin financiar. De asemenea, îşi doreşte să vadă lumea şi se bucură ca un copil pentru orice ieşire, evadare din mediul de zi cu zi, fie undeva la ţară, fie în străinătate. Dragostea pentru studiu, dorinţa de cunoaştere sunt constante menite să-i satisfacă curiozitatea.

Ajutorul pe care îl acordă celor care au nevoie este cheia evoluţiei sale spirituale, care îi dă sentimentul siguranţei de sine, de împlinire profesională. Trece de la agonie la extaz, atât de puternice sunt sentimentele pe care i le creează percepţia propriului statut social şi va avea dificultăţi emoţionale dacă va dori sau i se va impune să o ia de la capăt.

Atunci când se află în mijlocul prietenilor resimte o mulţumire, mai ales că este vorba de persoane care se caracterizează prin creativitate şi imaginaţie, el fiind deseori liderul grupului.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (GEMENI).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: