Evenimente
Gestiunea resurselor - element fundamental pentru societate
Marti, 22 Noiembrie 2016

Nu poți ajunge la o educație financiară adecvată fără un minim de înțelegere a gestiunii resurselor, un element fundamental pentru România și pentru societatea noastră, a subliniat Mișu NEGRIȚOIU, Președintele ASF, în cadrul evenimentului „Educație financiară: Să vorbim despre viitor!” – eveniment organizat de autoritatea de supraveghere împreună cu Universitatea Româno-Americană, Institutul de Studii Financiare și Institutul de Economie Mondială al Academiei Române.

Piețele financiare s-au dezvoltat mai mult decât orice, cu părți bune și cu riscurile de rigoare, și am văzut asta în recenta criză financiară, dar ele se bazează, ca orice altă activitate umană, pe inovație, dezvoltare, digitalizare și globalizare. Este o lume în care noi trăim, ne dezvoltăm și trebuie să fim competitivi. Educația financiară are puterea de a crea noi competențe și noi abilități pentru întreaga noastră economie și pune la dispoziția oamenilor cunoștințele necesare pentru a recunoaște riscurile, a mai spus Președintele ASF.

Statisticile spun că educația financiară nu poate fi de fapt măsurată și, din acest motiv, ar trebui să vedem de fapt ce este în spatele conceptului de educație financiară și ce urmărim de fapt, a precizat Călin RANGU, Director, Direcția Protecția Consumatorilor în cadrul ASF și Președinte al Institutului de Studii

Financiare. Scopul final este asigurarea bunăstării fiecăruia dintre noi. Dorim să ne asigurăm stabilitatea financiară care, la rândul său, asigură stabilitatea socială. Nu poți avea stabilitate socială cu oameni nemulțumiți, cu salarii mici, care își găsesc cu greu un rost, a adăugat el.

Societatea ne-a dovedit că dintr-o lipsă de informare și, poate pe alocuri, dintr-o doză de ignoranță, am ajuns să discutăm foarte des despre diverse contracte pe care le-au semnat unii dintre noi, dar trebuie să recunoaștem și discutăm asta frecvent cu studenții că, cel puțin abonamentul la telefon, fără a da și alte exemple, l-au semnat fără să citească vreodată contractul, a subliniat Ovidiu FOLCUȚ, Rectorul Universitătii Româno- Americane.

Tindem să uităm că într-un contract există și obligații, nu doar drepturi. Din obligații derivă acele riscuri și acele situații neplăcute în care ne poziționăm la un moment dat și pentru care reclamăm diverse aspecte, a explicat Alexandra BONTAȘ, Șef Serviciu Educație Financiară și Monitorizare din cadrul Direcției pentru Protecția Consumatorilor a ASF.

Conform Alexandrei BONTAȘ, printre acțiunile derulate de ASF în scopul creșterii gradului de educație financiară, în 2015-2016 au fost deschiși doi piloni de educație, prin programe pilot, atât în învățământul preuniversitar, respectiv în clasele de gimnaziu și în cele de liceu, cât și în cel universitar.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Gestiunea resurselor - element fundamental pentru societate).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii


TOP Stiri 1asig

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!