LifeStyle

Haine noi sau re-designed? by Cosmina Maria

Autor:Sabrina CANEA
Luni, 04 Aprilie 2016

Atunci când moda și business-ul își croiesc un drum comun, un lucru este cert: moda în sine devine o afacere. Fiecare apariție trebuie să fie unică și inovatoare. În acest context, de ce să investești în ceva nou de fiecare dată, când poți crea noul din vechi?

Conceptul de tailoring, sau mai cunoscutul made-to-measure, nu vorbește doar despre o haină făcută la comandă, care să se potrivească corpului tău, ci despre un stil de viață – haina care te face „om”.
Mai mult, el face echipă bună cu re-design-ul – reinventarea. Noua tendință de fast fashion este nu de a ne cumpăra haine la modă, ci a ne face hainele la modă! Rețeta este simplă: dintr-o haină pe care deja o ai, dar pe care, deși nu o mai porți, nu o poți da la o parte, facem o alta nouă!
O astfel de oportunitate vine din partea Iliana Atelier, care promite transformări inedite, traversând banalul până la excentric și excepțional.
Întregul proces începe cu „marfa” clientului. Actorul principal de această dată va fi o rochie din satin violet. Rochia, care până nu de mult avea o croială sirenă, acum este de o lungime medie, până la genunchi, cu volan scurt, acesta rămânând ca un detaliu pentru a înfrumuseța ținuta. Vorbim, așadar, despre o lungime de rochie destul de versatilă, dat fiind că oferă posibilități multiple de a fi purtată: de la cocktailuri, până la evenimente de gală. 
De asemenea, ținuta inițială avea ca punct central unul dintre umeri, acesta fiind acoperit cu flori lucrate manual și garnisit cu pietre strălucitoare. Acest detaliu a fost păstrat, urmând să inspire întreaga schimbare a acesteia.
Totodată, vorbim de o ținută cu spatele descoperit. Pentru a crea ceea ce în final avea să fie o ținută versatilă, spatele a fost prelungit, încheiat și brodat cu o multitudine de flori care dau impresia unor fluturi, creați special pentru a completa detaliul central al rochiei – umărul – și dând de asemenea și un aer delicat.
Toate aceste „artificii” – componentele noi ale rochiei – au fost create din materialul  rămas din trenă, după ce s-a renunțat la aceasta pentru noul look. 

Chirurgie prin design

Înainte de a ne așeza pe masa de operație este bine să știm că designerii ne pun la dispoziție numeroase trucuri pentru remodelarea siluetei.  
Pentru zona sânilor vom opta pentru un decolteu în „V”, decolteu care are rolul de a alungi torsul. Direcția dungilor din partea superioară face ca rotunjimile sânilor să fie mai accentuate. În plus, dungile de pe fustă dau fermitate șoldurilor și zonei posterioare, micșorând considerabil și talia.
Mai mult, nuanțele închise pot ascunde zonele cu probleme – spre exemplu,  zonele cu țesut adipos –, pe când culorile pastel sau cele deschise atrag atenția și fixează un centru de interes acolo unde se vrea un plus de volum.

De ce purtăm dantelă?

Dantela a fost întotdeauna o mare temă pe covorul roșu și nu e de mirare: este romantică, clasică și ultra feminină. 
Un aspect important atunci când vine vorba de dantelă este culoarea acesteia. Paleta de culori la modă în acest an este alb-negru, roșu luminos, albastru, galben și roz. Pentru un look reușit, combină dantela colorată cu accesorii neutre. Mai mult, nu numai calitatea contează la dantelă, ci și cantitatea: câtă dantelă să port? Astfel, trebuie să rămânem la un singur articol de îmbrăcăminte din dantelă și accesorii subtile.
Aceasta poate fi asociată cu texturi contrastante – adăugați piele pentru un look modern sau o jachetă din denim pentru look mai casual.

 

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Haine noi sau re-designed? by Cosmina Maria).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: