Evenimente
IDD va pune accent în special pe competențe și pregătirea profesională
Luni, 16 Ianuarie 2017

15 noiembrie 2016

Specialiștii din piața financiară s-au reunit la jumătatea lunii noiembrie la Conferința Internațională Anuală „Tendințe și provocări în educația profesională financiară din România”, organizată de ISF - Institutul de Studii Financiare. Principalele subiecte abordate s-au referit la implicatiile legislației europene asupra formării profesionale, dezvoltarea profesională în domeniul serviciilor financiare, educația financiară centrată pe consumator, dar și la recunoașterea internațională a competențelor și certificărilor.

ASF a lansat provocarea de a defini un nou cadru privind educația financiară și profesională, adaptat legislației europene, a declarat Gabriela BOCA, Membru în Consiliul ASF. De asemenea, acesta a menționat implicarea autorității în programe de educație financiară timpurie. Aceste investiții își vor produce efectele în timp, prin dezvoltarea piețelor.

O provocare majoră pentru industria asigurărilor va fi reprezentată de implementarea IDD. Astfel, se va pune un accent deosebit pe competențele, definite ca abilități și cunoștinte, dar și pe pregătirea profesională a intermediarilor în asigurări și/sau reasigurări, a precizat Călin RANGU, Președinte al Consiliului Director al ISF.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (IDD va pune accent în special pe competențe și pregătirea profesională).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii


TOP Stiri 1asig

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!