Profil Astrologic

Jocul astrelor şi banii

Autor:Minerva
Miercuri, 10 Februarie 2010

Este ştiut că energiile astrale exercită o anumită influenţă asupra mediului de afaceri şi financiar, în particular asupra investitorilor, brokerilor, asigurătorilor, şi în funcţie de care piaţa financiară fluctuează pozitiv sau negativ.

Minerva

Fazele Lunii acţionează asupra noastră cu putere. Şi nu întâmplător suntem sfătuiţi să investim în perioadele în care Luna este în creştere, pentru că atunci totul se amplifică, se dilată, sporeşte, iar pe Lună în descreştere - să analizăm, să concepem proiecte şi strategii, să pregătim momentul de acţiune care începe odată cu Luna Nouă.

Luna este stăpâna semnului Rac, iar acest semn zodiacal stăpâneşte conştientul colectiv, iar astrologii au observat, de foarte multă vreme, că piaţa financiară adesea tinde să se tensioneze cu câteva zile înainte şi după Luna Plină. Este momentul naşterii de noi acţiuni, este emoţia fiecărui început.

Un alt motiv pentru care astrologia financiară poate fi un reper îl constituie ciclurile planetare pe baza cărora se fac prognozele financiare. Ani la rând, analiştii financiari au observat cum desfăşurarea activităţilor de comerţ sau afaceri avea loc după un anumit ritual uşor predictibil. De exemplu:

  • Ciclul Jupiter – Saturn are o durată de aproape 20 de ani şi coincide cu schimbările care s-au produs pe piaţa financiară internaţională în ultimii 20 de ani. Ciclul a debutat în octombrie 1999.
  • Apoi, ciclul Jupiter – Uranus, cu o durată de aproximativ 14 ani, care poate fi asociat schimbării metodologiei folosite în analiza de piaţă şi a investiţiilor. Ciclul va debuta în aprilie anul acesta.
  • Cel mai interesant este ciclul Saturn – Uranus, care durează circa 45 de ani şi care a fost pus în legătură cu boom-ul pieţei financiare, iar apoi cu declinul ei. În momentul de faţă, ne aflăm în faza de opoziţie a acestui ciclu, când Saturn şi Uranus sunt faţă în faţă şi acţiunile lor antagoniste se vor mai resimţi încă 4 -5 ani de acum încolo. Ciclul a debutat în septembrie 1988.

Însă vedeta incontestabilă a economiei, în general, este Saturn, care se află în Balanţă, semn în care se simte foarte bine, ceea ce înseamnă că, după cum se pare, România se va confrunta cu un profund proces de reorganizare şi regândire a conceptului de economie şi a instrumentelor de lucru pe care le implică acesta, nu doar în România, ci în întreaga lume.

Tipare astrale, căderi şi reveniri

Repetabilitatea unor tipare astrale, cum ar fi retrogradarea planetelor, este de asemenea folosită de către investitori pentru a câştiga avantaje substanţiale pe piaţa de capital.

Ce înseamnă retrogradare? Orbitele planetelor nu sunt rotunde, ele au formă elipsoidală, iar când planetele ajung în curburile cu unghiuri mici, ele îşi încetinesc mişcarea în jurul propriei axe, nicidecum nu o iau înapoi. Este ca atunci când conducem cu viteza a 4-a şi vrem să virăm la stânga, moment în care vom reduce treapta de viteză în a 2-a, altfel riscând să intrăm în casa sau în stâlpul de peste drum.

Acum, ce planete ar putea avea impact asupra pieţei de capital, în afară de cele amintite mai sus?

De-a lungul vremii, cercetătorii au observat producerea anumitor evenimente atunci când retrogradează planetele Mercur şi Venus. Ambele planete au legătură cu banii, cu investiţiile, cu tranzacţiile şi cu activităţile de brokeraj, mai mult decât sunteÈ›i tentaţi să credeţi.

Intrarea lui Mercur în retrogradare indică adesea că urmează o scădere a acţiunilor pe piaţa de capital. De exemplu, în perioada 24 septembrie – 15 octombrie 2008, Mercur şi-a demonstrat puterea dând o lovitură sub centură pieţei de capital americane. La începutul retrogradării lui Mercur, indicele Dow Jones era cotat cu 11.022 puncte, pentru ca la sfârşitul retrogradării acest indice să fie de doar 8.577 puncte, adică a cunoscut o cădere de mai bine de 22% în doar 2 săptămâni. O dovadă în plus cât de periculos poate fi Mercur retrograd!

În schimb, intrarea în retrogradare a lui Mercur, în intervalul 26 decembrie 2009 - 15 ianurie 2010, a ajutat România, pentru că moneda naţională a devenit mai puternică în raport cu euro, deşi se spunea că sfârşitul de an va duce la o cădere a leului, dar acesta, dimpotrivă, s-a apreciat în raport cu moneda europeană.

Aici şi-a spus cuvântul şi Saturn care, deşi intrase şi el în retrogradare pe 13 decembrie, a frânat căderea monedei naţionale.

Anul acesta, Mercur va retrograda între:

  • 18.04. – 12.05. – AZT Moderato, BRD Medio, BRD Primo şi ING Clasic, adică Pilonul III, s-ar putea confrunta cu o serie de probleme. Acestea ar putea începe cu câteva zile înainte de intrarea în retrogradare (pe 15.04.2010) şi ar putea să dureze circa o zi. Intrarea şi ieşirea din retrogradare acţionează asemenea unui spasm. Posibil ca aceste tensiuni să se resimtă şi la nivelul Fondurilor constituite sub semnul Fecioarei.
  • 20.08. – 19.09. – va atinge într-un fel sau altul toate companiile implicate în domeniul pensiilor private. Cel mai puternic însă vor resimţi Fondurile de pensii private de Pilon II constituite sub semnul Fecioarei: ALICO (AIG), BCR, BRD, EUREKO. La fel, şi Pilonul III ar putea resimţi acest impact, poate mai puternic decât Pilonul II.
  • 10. 12. – 30.12. – fiind sfârşit de an şi moment de bilanţ, s-ar putea să apară şi surprizele.

Dar cercetătorii au mai observat ceva: în momentul în care intra în retrogradare Venus, planetă relaţionată cu finanţele şi cu manipularea banilor (nu ar trebui să ne mire, doar este stăpâna Taurului!), piaţa de capital se redresa, ba mai mult, creşteau valorile, banii se înmulţeau, monedele naţionale se apreciau, tranzacţiile sporeau. Şi cum anul acesta Venus retrogradează între 8 octombrie – 18 noiembrie, e de presupus că pensiile private vor cunoaşte o perioadă de creştere, ca volum şi valoare, în intervalul 1.10. - 25.11.2010.

Poveste financiară cu năbădăi

Revenind la Saturn în opoziţie cu Uranus, să nu uitaţi că Saturn este planeta bancherilor, a băncilor, a instituţiilor financiare şi a guvernelor, iar Uranus aduce schimbările bruşte, neaşteptate, inovaţia, revolta şi avangarda teritoriilor neexploatate. Această opoziţie, care va stârni un imens tumult, o uriaşă debusolare cu efecte în următorii 4–5 ani, va avea punctul culminant în august 2010.

De ce durează acest aspect atât de mult? Pentru că planetele implicate sunt planete grele sau transpersonale.

Saturn are un ciclu de 28,7 ani, iar Uranus – unul de 84 de ani. Dacă Saturn stă într-un semn aproximativ 2 ani şi patru luni, Uranus stă într-un semn de 3,2 ori mai mult decât acesta.

Pe de altă parte, trebuie luat în calcul faptul că Saturn are o relaţie extrem de tensionată cu Pluto, care a debutat în 15 noiembrie 2009 şi va dura până pe 21 august 2010, şi această relaţie se suprapune tot timpul peste opoziţia Uranus – Saturn. Este o perioadă istovitoare şi stresantă pentru că Uranus, exponentul libertăţii şi al schimbării, se va lovi de rezistenţa şi tradiţia pe care le impune Saturn.

Cu Pluto implicat, configuraţia poate avea repercusiuni mai ales asupra taxelor şi impozitelor, dar poate sugera şi faptul că puterea financiară este în mâna câtorva oameni.

Uranus vrea să schimbe politica pieţei de capital şi a investiţiilor, implicit a impozitelor, în sens de distribuţie echitabilă a acestora.

Saturn spune stop, în ideea că nu este timpul pentru aşa ceva.

Toată această luptă astrală loveşte în plan financiar, chiar dacă cel care va câştiga până la urmă va fi Uranus, pentru că el este talonat strâns de Jupiter, planeta bogăţiei şi a norocului.

Eclipsa de soare - implicată şi ea

În sfârşit, un alt element de luat în considerare este eclipsa din 11 iulie 2010, în semnul Racului.

În ceea ce priveşte domeniile pe care le va influenţa, ea va afecta viaţa economicofinanciară, scoţând la lumină, posibil, scandaluri legate de corupţie, bani şi tranzacţii financiare oneroase, în care să fie implicate persoane şi personaje cunoscute, spălări de bani, trafic de persoane, filiere infracţionale cu ramificaÈ›ii la nivelul autorităţilor publice.

Pentru Fondurile de pensii, este posibil ca eclipsa să aducă o serie de rearanjări ale mecanismelor financiare, prin reorganizarea fundamentală a unor structuri administrative, dar şi prin distribuţia parcimonioasă a fondurilor care să determine ieşirea din criza economică. Pot fi promulgate legi sau hotărâri de Guvern care să îngrădească activitatea instituţiilor bancare şi a organismelor financiare. Probabil, se vor modifica alte normative şi reglementări date în aplicarea legilor, se vor cere noi garanţii, vor fi restricţionate investiţiile.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Jocul astrelor şi banii).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: