Ora de Risc

Mihaela COJOCARU: Un parteneriat public-privat ar degreva statul de multe cheltuieli din sănătate

Autor:Andreea RADU
Joi, 14 Septembrie 2017

Asigurările private de sănătate devin tot mai importante pentru cetăţenii români, crescând cererile pentru astfel de poliţe. În acelaşi timp, şi statul poate avea un beneficiu direct în urma unui parteneriat public-privat, în baza căruia se fie redusă sarcina statului în ceea ce priveşte finanţarea sănătăţii.

"Ar trebui să ne gândim foarte serios cu toţii că sănătatea trebuie să devină prioritară. Înaintea altor bunuri, înaintea altor servicii pe care ni le dorim, sănătatea este foarte importantă. Este, de asemenea, foarte important să ne tratăm cum trebuie. Trăim mai mult, dar, în acelaşi timp, sunt şi foarte multe cazurile de oameni tineri care se confruntă cu boli grave. Trebuie să avem grijă de noi", a declarat Mihaela COJOCARU, Director Comercial, MediHelp, în cadrul celei mai recente ediţii a emisiunii "Ora de Risc", difuzată de RFI România în fiecare marţi, de la ora 17.30.

Potrivit acesteia, asigurările private de sănătate sunt adresate tuturor persoanelor, atât fizice cât şi juridice - companiilor care doresc să îşi asigure angajaţii, să le ofere protecţie prin intermediul asigurărilor de sănătate.

Mihaela COJOCARU a explicat că poliţa de asigurare de sănătate acoperă riscul de îmbolnăvire, fiind oferite despăgubiri pentru diferite tipuri de servicii medicale: spitalizare, servicii medicale în ambulatoriu, plus toate celelalte, în funcţie de complexitatea poliţei - intervenţii chirurgicale, tratament post-chirurgical, terapie post-chirurgicala, tratamentul cancerului, transplant. Acoperirile diferă de la un produs la altul.

În ceea ce priveşte numărul persoanelor asigurate, acesta poate creşte prin conştientizarea nevoii unei astfel de protecţii, dar şi prin implicarea autorităţilor, a statului, chiar printr-un parteneriat public-privat.

"Au fost foarte multe discuţii, în toţi aceşti ani, legate de un posibil parteneriat. Este important să existe voinţă şi cele două părţi să se pună efectiv la masă şi să discute care ar fi căile prin care statul ar putea încuraja achiziţia de poliţe de asigurare de sănătate, iar asigurătorii ar putea veni cu soluţii/scheme de servicii pe care le pot oferi contra unor prime suplimentare, servicii pe care statul nu le poate oferi, care costă foarte mult, sau, dacă le poate oferi, le poate oferi pentru un număr limitat de pacienţi", a spus Mihaela COJOCARU.

"Compania MediHelp a militat, în acesti ani, pentru crearea unui parteneriat real, care ar degreva statul de anumite cheltuieli. Banii respectivi ar putea fi folosiţi pentru dotări suplimentare sau pentru a putea acorda tratamente cu costuri mai ridicate unor pacienţi care reprezintă cazuri sociale, care ar putea beneficia şi ei de acest lucru, în timp ce ceilalţi, care au un loc de muncă şi care îşi pot permite, să achiziţioneze asigurări de sănătate, pachete care să deconteze servicii peste cele de bază pe care le oferă asigurările de stat", a adăugat ea.

Mihaela COJOCARU a spus că există numeroase planuri de asigurare pe piaţă, pentru toate nevoile, de la copii, la femei însărcinate, persoane chiar şi cu unele afecţiuni, dar şi pachete cu servicii stomatologice. Important este că fiecare să fie atent la nevoile sale şi să cumpere, în consecinţă, asigurarea privată de sănătate de care are nevoie.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Mihaela COJOCARU: Un parteneriat public-privat ar degreva statul de multe cheltuieli din sănătate).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: