Sanatate
Noul trend în compensații și beneficii
Autor:Tiberiu MAIER, Vicepreşedinte, SIGNAL IDUNA

Din punctul de vedere al angajatorilor, criza economică a schimbat radical piaţa forţei de muncă, punând accentul pe rezultate măsurabile şi interes exclusiv faţă de profesionişti. Lucrurile s-au schimbat considerabil şi din direcţia candidaţilor, aceştia focusându-se în ultimul timp nu pe măriri salariale, ci pe stabilitatea şi reputaţia companiei angajatoare, precum şi pe pachetele de compensaţii şi beneficii pe care acestea le oferă.
Astfel, se poate observa clar noua direcţie pe care companiile o iau în ceea ce priveşte retenţia personalului competent şi creşterea productivităţii echipei.
O soluţie inteligentă şi din ce în ce mai des aplicată este pachetul de asigurare privată de sănătate, unul dintre beneficiile pentru angajaţi care prezintă avantaje şi pentru compania angajatoare. Un pachet de asigurare de grup reduce considerabil costurile companiei cu personalul şi, în acelaşi timp, oferă posibilitatea fidelizării şi eficientizării echipelor de angajaţi.
Pentru a răspunde provocărilor legate de atragerea şi retenţia personalului cheie cu care se confruntă angajatorii, SIGNAL IDUNA a creat o serie de pachete de asigurări 100% personalizate şi adaptabile nevoilor oricărei companii. Prin caracteristicile sale unice în România, asigurarea de sănătate de grup de la SIGNAL IDUNA garantează: loialitatea angajaţilor; creşterea nivelului lor de confort şi siguranţă financiară; retenţia personalului competent; mărirea productivităţii şi eficienţei personalului companiei; creşterea atractivităţii companiilor pentru forţa de muncă valoroasă.
Mai mult, începând cu anul 2011, Codul Fiscal prezintă două avantaje majore angajatorilor care oferă angajaţilor lor asigurări de sănătate:

  • scutire de la plata contribuţiilor sociale pentru asigurarea angajaţilor dacă asigurarea este plătită de angajator;
  • primele de asigurare de până la 250 euro pe an, pentru fiecare angajat, sunt deductibile sub formă de costuri de companie.

Prin asigurarea de sănătate nu numai că se reduce costul total al unei companii în ceea ce priveşte beneficiile pentru angajaţi, ci se maximizează economiile, pentru că doar în cazul acesteia se aplică ambele avantaje fiscale introduse de Codul Fiscal.
Datorită flexibilităţii ridicate şi a diversităţii acoperirilor, companiile pot alege dintr-o gamă largă de servicii medicale, pentru diferite grupuri de angajaţi: consult medical general, consult la un medic specialist, pediatrie, ambulanţă, spitalizare, control anual preventiv, acoperire stomatologică sau indemnizaţie zilnică de spitalizare pentru adulţi.
Asigurarea privată de sănătate se află printre primele beneficii solicitate de angajaţii din România, potrivit studiului de piaţă realizat de MEDNET Marketing Research Center.
Într-o perioadă în care securizarea potenţialului de specialişti şi de management devine din ce în ce mai dificilă pentru companii, oferirea unui pachet de asigurare de sănătate reprezintă un atu decisiv în competiţia pentru profesionişti şi pentru cotă de piaţă.
Cu o tradiţie de peste 100 de ani în oferirea de servicii financiare şi produse de asigurare la standarde occidentale, SIGNAL IDUNA este în prezent printre primii cinci mari jucători de pe piaţa germană a asigurărilor. Prezent în Germania, Ungaria, Polonia, Elveţia şi România, grupul SIGNAL IDUNA oferă companiilor şi clienţilor individuali soluţii integrate şi 100% personalizate de asigurări de viaţa, sănătate şi accident.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Noul trend în compensații și beneficii).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Alexandra SMEDOIU: Economisirea inseamna responsabilitate fata de noi si generatiile viitoare

Alexandra SMEDOIU - Vicepresedinte CFA Society Romania si Partener Deloitte
Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii


TOP Stiri 1asig

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!