Profil Astrologic

Previziuni Financiare 2010

Autor:MINERVA Astrolog
Joi, 01 Iulie 2010

Taur (21 aprilie - 21 mai)

Deşi, din punct de vedere financiar, pentru multe persoane anul 2010 este unul de cumpănă, totuşi Taurii pot scăpa de datorii, de împrumuturi şi de credite. De altfel, în prima parte a anului, o oportunitate apărută pe neaşteptate îi scoate din încurcătură, ajutându-i să scape de datorii.

Nativii din Taur au fler financiar, o abilitate deosebită în a-şi administra propriile finanţe, dar şi pe ale altora, distanţându-se astfel de nativii din celelalte zodii. Îşi vor evalua bugetul cu simţ de răspundere, vor cheltui extrem de puţin şi vor şti să se şi bucure de viaţă. Opiniile şi sfaturile acordate de Tauri în materie de finanţe pot fi salvatoare, inclusiv în ceea ce priveşte colaborarea cu autorităţile centrale. Dacă lucrează în bănci sau în alte entităţi cu atribuţii în domeniile financiar şi economic, simţul practic, interesul pentru această latură a vieţii sociale, cât şi ştiinţa în gestionarea banilor altora îi vor ajuta să ia decizii excelente vizând deopotrivă locul de muncă şi propriile finanţe. Economiile făcute în 2010 îi vor ajuta în anul viitor să-şi renoveze casa sau să-şi construiască o nouă locuinţă. Vor trebui totuşi să schimbe strategia de economisire sau de administrare a propriului buget. Cel mai important este însă faptul că, în acest an, sunt capabili să adopte decizii care să vină în sprijinul celorlalţi şi care pot să avantajeze pe toată lumea.

Cei care lucrează în instituţii financiare vor trebui să facă faţă provocărilor, schimbărilor, noilor strategii în domeniu, chiar dacă acest lucru nu le va fi pe plac - din păcate depind de alţii, iar de dinamismul şi de conştiinciozitatea cu care vor aborda noile probleme la locul de muncă va depinde viitorul propriilor câştiguri.

Oricum, la mijlocul anului vor vedea că bugetul lor şi cel al familiei este relativ echilibrat şi, aşa cum au obiceiul în asemenea situaţii, vor adopta o strategie de austeritate, chibzuind cu grijă pentru viitor. Este posibil să piardă o serie de oportunităţi din cauza viziunii limitate asupra viitorului, astfel încât vor fi obligaţi să înveţe din mers să distingă între ceea ce le este favorabil şi ceea ce le va aduce răul.

Cu Marte retrograd, între 20 decembrie 2009 şi 10 martie 2010, prin Casa a 2-a (casa veniturilor din muncă proprie), se pot naşte mici perioade de criză financiară datorată unor cheltuieli neaşteptate, dar poate să fi fost vorba şi de un nou loc de muncă, cu aşteptări mari, mai ales în ceea ce priveşte aspectul financiar, şi neîmpliniri pe măsură. Se poate vorbi, per ansamblu, de o perioadă de austeritate (multă muncă şi bani puţini) pe care nativii Taur ştiu să o gestioneze foarte bine. Cu scurte perioade de reviriment, nu se întrevăd schimbări financiare spectaculoase, cel puţin până în a doua parte a anului.

După ieşirea lui Marte din retrogradare, nativii din Taur, şi ne referim îndeosebi la oamenii de afaceri, de întindere redusă sau mari întreprinzători, vor adopta măsurile optime pentru ieşirea din impasul financiar, într-o perioadă cuprinsă între sfârşitul lui aprilie şi jumătatea lunii mai.

Vor avea idei bune în ceea ce priveşte domeniul în care trebuie să investească, valoarea plasamentelor de capital şi modalitatea de alocare, ceea ce le va aduce unele beneficii, mai ales că au trăit cu incertitudinea privind nivelul propriilor realizări. Este posibil ca, la sfârşitul verii, să fie recompensaţi, pentru felul în care văd lucrurile, cu o asociere sau un stimulent financiar consistent, ceea ce reprezintă un semn bun, mai ales atunci când traversăm o perioadă de criză.

Albin BIRO
Membru în Consiliul CSA
          18 mai 1959      

Elementar, este un marcaj foarte puternic de pământ, semn al unui spirit practic şi eficient. Este o persoană demnă de încredere, în adevăratul sens al cuvântului, în situaţia în care se pune problema rezolvării unor probleme de fond. Este profund ancorat în realitate, în coordonatele între care îşi desfăşoară viaţa, şi se simte foarte bine. Ca orice persoană cu Ascendent în Fecioară, Albin BIRO este foarte atent la ordine şi preferă să se exprime într-un stil aparte şi să rezolve problemele într-o manieră proprie. Dorinţa de perfecţiune i-a dezvoltat şi spiritul critic dar, în acelaşi timp, are nevoie de echilibru interior, ceea ce implică, prin extensie, toleranţă, pentru că nu toată lumea poate fi ca el.

Este făcut să muncească. Este conştient de calităţile sale, apreciază diferitele aspecte pe care le implică profesia sa şi îi ajută pe cei din preajmă prin echilibrul pe care îl impune în relaţiile cu colaboratorii, inclusiv cu cei din subordinea sa. Chiar şi în familie îi place să discute despre filosofia sa de viaţă şi despre preceptele care îi domină cariera. Fire organizată, până şi relaxarea are în ea anumite coordonate fixe. Îi place să organizeze şi să coordoneze activitatea celorlalţi, pentru că anturajul îi produce stări creative, care conduc la noi idei de afaceri. Îi place să poarte de grijă prietenilor săi şi să îi ajute când aceştia se află în impas. Ideile sale aduc întotdeauna stabilitate.

Daniela POPA
Membru în Consiliul CSA
              8 mai 1956

Are o viziune asupra vieţii lucidă şi plină de diplomaţie, fiind, totodată, extrem de empatică, indiferent dacă ne referim la viaţa publică sau la cea privată. Pentru ea, armonia este vitală. Acordă mare însemnătate intuiţiei, comunică uşor cu cei din subordine şi este entuziasmată să afle şi să înveţe lucruri noi. Are abilitatea ca, lucrând în colectiv, să-i inspire, prin seriozitate, disponibilitate, cunoştinţe, pe ceilalţi parteneri de discuţie sau de afaceri.Are o viziune asupra vieţii lucidă şi plină de diplomaţie, fiind, totodată, extrem de empatică, indiferent dacă ne referim la viaţa publică sau la cea privată. Pentru ea, armonia este vitală. Acordă mare însemnătate intuiţiei, comunică uşor cu cei din subordine şi este entuziasmată să afle şi să înveţe lucruri noi. Are abilitatea ca, lucrând în colectiv, să-i inspire, prin seriozitate, disponibilitate, cunoştinţe, pe ceilalţi parteneri de discuţie sau de afaceri.

Are un mare respect pentru tradiţiile de familie şi de aceea este considerată omul de bază al acestei mici colectivităÈ›i.

Gemeni (22 mai - 21 iunie)

2010 a venit cu euforia începutului de an, dar şi cu rezolvarea unor probleme financiare – achitarea unor datorii mai vechi, de la care unii îşi luaseră gândul. Nativii acestei zodii sunt tentaţi să cheltuiască peste măsură, fără să se gândească la viitor şi, pentru foarte scurt timp, vor avea banii de care să dispună. Numai că, după o perioadă de entuziasm, vor trebui să fie foarte atenţi la modul în care vor gestiona veniturile.

Aşadar, se impune să-şi planifice un buget de cheltuieli echilibrat şi cât mai aproape de posibilităţile reale de care dispun, pentru că altfel, epuizând toţi banii, vor fi din nou înglodaţi în datorii, situaţie care va avea un impact dezastruos asupra moralului lor.

Gemenii care au propria afacere şi care îşi cunosc tema astrală şi ştiu că sunt susţinuţi se pot implica în tranzacţii comerciale de tipul importurilor sau pot investi pentru dotările din diversele compartimente ale firmei. Trebuie însă să fie foarte atenţi, pentru că vor atrage alături de ei şi oameni care vor să profite de pe urma felului lor de a fi, care i-ar putea sfătui să îşi investească banii conform propriilor interese, profitând astfel de superficialitatea Gemenilor, de lipsa lor de profunzime, şi i-ar putea conduce, într-o perioadă scurtă, la faliment.

Pe la mijlocul lui martie, segmentul cheltuieli – achiziţii a fost dominant pentru nativii din Gemeni. Opoziţia dintre Marte (în Casa banilor obţinuţi din muncă proprie) şi Jupiter (în Casa moştenirilor şi achiziţiilor) sugerează iluzia financiară vizavi de o virtuală moştenire. În aceste condiţii, Gemenii au trebuit să revină cu picioarele pe pământ, mai ales că urmează să aibă nevoie de bani cât de curând pentru cheltuieli curente.

În aprilie şi mai, vor avea două mari oportunităţi financiare, în ceea ce priveşte câştigurile. Ceea ce nu înseamnă că trebuie să parieze la jocuri de noroc sau la loto. Fie le va surâde norocul, astfel încât vor avea o oportunitate privind o poziţie mai bună în firmă sau în instituţie, cu majorarea salarială aferentă, fie vor decide să lucreze pe cont propriu. În această perioadă, mingea este în terenul lor!

În iunie, se vor confrunta cu cheltuieli neaşteptate însă, spre norocul lor, bugetul le va fi alimentat din mai multe surse, mai ales în cazul celor care au mici afaceri.

Dacă au linişte în cămin, relaţiile de familie vor fi baza pe care îşi vor clădi viitoarea carieră. Vor face aceste schimbări pentru că nu le place să se ştie că nu au bani şi pentru că s-au săturat să se tot împrumute. În tot acest demers, beneficiază de talentul de a-i face şi pe alţii să vadă lucrurile din perspectiva lor, ceea ce îi ajută în a face bani. Se vor zbate să obţină câştiguri şi, având talentul de a scoate bani şi din piatră seacă, este posibil să obţină profit cu minime investiţii. Anul acesta însă este momentul să înceapă să economisească, pentru a dispune, pentru mai târziu, de o bază financiară solidă.

În plan financiar, pot avea parte de experienţe deosebite, de genul evenimentelor care îi pot face milionari seara, pentru ca dimineaţa să îi găsească faliţi. Cu toate acestea, vor şti să abordeze problema financiară cu foarte mare seriozitate, având şansa să iasă învingători acolo unde şi cei mai norocoşi afacerişti ar claca. În consecinţă, sunt necesare schimbarea percepţiei asupra noţiunii de bani, schimbarea relaţiei cu banii la nivel de speculaţie şi de investiţie, o atenţie sporită pentru evitarea greşelilor din ultimii doi ani.

În a doua parte a anului, putem vorbi de o situaţie conflictuală care stă să se declanşeze. Este bine ca nativii acestei zodii să evite în această perioadă creditele, căci nu vor aduce decât alte datorii. Îşi revin însă, din punct de vedere financiar, începând cu a doua parte din septembrie, când totuşi astrele impun în continuare precauţie şi atenţie în toate demersurile pe care le fac. Sfârşitul de an îi va găsi dispunând de anumite sume, dar în niciun caz de valoarea pe care fiecare nativ al acestei zodii o aşteaptă.

Mesut YETISKUL Director General CREDIT EUROPE         27 mai 1965

Pentru el, viaţa reprezintă cea mai frumoasă imagine şi cel mai mare proiect pe care şi l-a creat, această proiecţie mentală fiind extrem de puternică, luminoasă şi aducătoare de entuziasm. Este o persoană generoasă, dar această calitate este condiţionată de diverse aspecte care ţin mai ales de latura profesională a personalităţii sale, şi ne referim aici la intransigenţă, corectitudine, ceea ce îi face pe cei din subordine să îl abordeze cu deosebit respect si cu o oarecare distanţare. Trebuie să îi observe îndelung pe cei cu care lucrează, pentru a învăţa cum să se apropie mai mult de oameni.

Are un mod aparte de a aborda afacerile financiare, construindu-şi, din acest motiv, pentru cei din jur, o percepţie mai specială. Preferă investiţiile care ţin de natura elementului căruia îi aparţine – Pământ (terenuri, case, apartamente, dar şi autoturisme), multe dintre acestea marcând cu certitudine reuşite, pentru că este foarte atent la detalii şi organizează totul până în cele mai mici amănunte.

Îi place să-şi desfăşoare activitatea în altă ţară decât cea de origine, pentru că are prilejul nu doar să înveţe o limbă nouă, ci să şi cunoască altfel de oameni şi să intre în contact cu noi culturi şi spiritualităţi.

Are mulţi cunoscuţi şi, periodic, îi place să se întâlnească cu ei şi să stea de vorbă pe îndelete, dar întotdeauna subiectul discuţiilor va fi centrat pe afaceri. Aceasta pentru că latura personalităţii sale legată de aspectele materiale şi pragmatice ale vieţii este foarte dezvoltată.

 

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Previziuni Financiare 2010).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: