Evenimente
Prognoza ASF pentru 2016: o piață in creștere și stabilă
Luni, 06 Iunie 2016

12 mai 2016

Piața asigurărilor din România și-a reluat, în 2015, creșterea pe baze sustenabile, devenind mai transparentă, predictibilă și stabilă. Prognoza ASF pentru 2016 este că piața va continua să crească și să fie stabilă, a declarat Mișu NEGRIȚOIU, Președintele ASF, cu prilejul unei conferinţe de presă organizate la începutul lunii mai.
Sectorul asigurărilor din România a inversat anul trecut trendul de scădere din perioada 2013 - 2014 și a încheiat 2015 cu un volum al primelor brute subscrise de 8,75 miliarde  lei, în creștere cu 8,2% față de nivelul din anul anterior. La această evoluție pozitivă au contribuit atât segmentul asigurărilor generale, cât și cel al asigurărilor de viață. A avut loc o îmbunătățire a gradului de acoperire a rezervelor tehnice cu active admise, creșterea calității activelor și un nivel mai ridicat de cedare în reasigurare. Numărul mediu de zile de soluționare a daunelor s-a redus, se arată în raportul anual privind piețele financiare nebancare.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Prognoza ASF pentru 2016: o piață in creștere și stabilă).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii


TOP Stiri 1asig

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!