Profil Astrologic

RAC, LEU

Autor:MINERVA Astrolog
Miercuri, 14 Iulie 2010

Semne puternice în tema natală

Rac

Pozitiv: protectoare, maternă, tenace, natură emoţională, sensibilă, ereditate puternică.

Negativ: poate prea protectoare, timidă, adesea tăcută.

Leu

Pozitiv: confidentă de încredere, generoasă, căldură sufletească, lider puternic, dramatică.

Negativ: orgoliu, vanitate

Balanţă

Pozitiv: iubeşte armonia, spirit de artist, diplomaţie, puternic simţ al datoriei, săritoare la nevoie.

Negativ: înclinaţie spre compromis, prea mult calm, intoleranţă.

Case puternice în tema natală:

Casa a 3-a reflectă felul în care este percepută de cei din jur. Este o casă a regenerării, a metafizicii şi a moştenirilor. Aici se regăsesc capacitatea de transformare şi de renaştere după câte un moment greu din viaţă, capacitatea de a lupta.

Casa a 10-a reflectă viaţa publică, poziţia socială, cariera, statutul social, precum şi atitudinea tatălui, sau a unei persoane cu autoritate, din copilărie până la vârsta adultă. Aici găsim profesia, onorurile şi demnităţile, direcţia în viaţă, experienţa şi înţelepciunea de pe urma acestora.

Casa a 12-a vorbeşte de regulă despre finalitate în tot şi toate, despre duşmanii puternici pe care îi are şi pe care nu îi ştie, despre slăbiciuni organice – boli ascunse, temeri profunde, legătura cu inconştientul colectiv şi comunicarea intimă cu Dumnezeu.

Poziţia lunii în momentul naşterii

În momentul naşterii Luna era în creştere. Sugerează o persoană pozitivă, pasională, căreia îi place să trăiască viaţa din plin. Încrezătoare în propriile puteri, îi plac provocările.

Pentru nativii Rac, anul 2010 pare a fi un an al renaşterii din toate punctele de vedere. Au talentul de a simplifica lucrurile care pe alţii îi încurcă, dar nu şi pe ei, ceea ce îi va surprinde pe cei din jur. Contrar discreţiei care îi caracterizează, anul acesta vor simţi nevoia să se exprime. Aceasta le va da posibilitatea să crească în ochii anturajului, cu atât mai mult cu cât anul 2010 este extrem de favorabil autocunoaşterii.

Populaţia este debusolată, încrederea în guvernanţi la limită, iar sărăcia cunoaşte o curbă ascendentă, ceea ce ar trebui să fie un semnal de alarmă. Convinşi că nu mai au nimic de pierdut într-o ţară în care fiecare putere se doreşte un stat în sine, nu puţine vor fi tentativele de a-şi face dreptate pe cont propriu. Este un moment delicat pentru Guvern, care va trebui să ştie ce pedală să apese pentru a dezamorsa criza. Are nevoie de tact, diplomaţie dar, în acelaşi timp, şi de curaj şi fermitate, mai ales că mediul diplomatic extern pare să savureze şi, apoi, să taxeze orice greşeală. Posibil să aflăm despre scindarea unei mari centrale sindicale, pe motiv că nu se mai înţeleg liderii.

Jupiter, talonat de Uranus, va scoate la lumină, pe negândite, afaceri ilicite în care sunt implicaţi demnitari mai mult sau mai puţin cunoscuţi. Cu toate acestea, guvernanţii vor depune eforturi susţinute pentru a consolida imaginea României în lume.

Angela TONCESCU
Preşedinte
Comisia de Supraveghere a Asigurărilor

Imaginea pe care o proiectează asupra sa şi asupra propriei vieţi este una puternică, clară, lipsită de ambiguităţi, limpede şi entuziastă. Este generoasă, dar are nevoie de ceilalţi ca să se poată exprima aşa cum îşi doreşte.

Are o relaţie specială cu veniturile şi cu bunurile sale. Este foarte atentă cum administrează propriul buget, precum şi pe cel pe care îl are în primire prin prisma profesiei sale.

Îi place să filosofeze pe teme de existenţialism. Posibil ca, în copilărie, să fi călătorit mult împreună cu părinţii. Căminul său este sacru şi nu permite oricui să arunce o privire neavenită înlăuntrul lui.

Are un mod deschis de abordare a ideii de recreere prin muncă. Adoră să organizeze activităţi şi să îi coordoneze pe alţii. Are marele talent de a pune laolaltă toate elementele necesare pentru elaborarea unui plan de afaceri excelent, lucru care a ajutat-o să se impună în faţa şefilor de-a lungul timpului.

La serviciu, trece frecvent prin momente de foc, care îi subminează liniştea cotidiană. De aceea, ziua de muncă este pentru ea un fapt greu de caracterizat şi incitant. Cu toate acestea, profesia sa reclamă şi o doză de rutină şi stabilitate.

Fire practică, toată viaţa a preferat să înveţe, mai ales din propria experienţă, mai degrabă decât să-şi piardă timpul cu seminarii şi cursuri sterile. Deci, drumul său spre ceea ce este astăzi a însemnat o permanentă provocare, căreia i-a făcut faţă cu brio.

Va alege mereu o atitudine francă, deschisă, care a transformat-o de-a lungul vremii într-un om de încredere, pe care te poţi baza atunci când este nevoie. La alegerea profesiei a contribuit din plin şi latura financiară pe care o implică semnul natal.

Poate ar trebui să fie mai atentă atunci când îşi alege colaboratorii.

Are o mulţime de prieteni, pe care i-a selectat de-a lungul anilor şi cu care îi place să se vadă periodic şi să discute pe diverse teme. Are o influenţă puternică şi benefică, atât asupra acestora, cât şi asupra celor cu care lucrează.

LEU

În 2010, Leii vor fi capabili să îşi atingă scopurile mult mai repede decât în ultimii ani. Conştiinţa propriei valori se amplifică pe măsură ce îşi reafirmă poziţia, năzuinţele şi aspiraţiile, ceea ce le va da rezistenţă şi putere pentru a-şi atinge scopurile. În plus, vor realiza că valoare este o noţiune care ţine de morală, şi nu de uzual, fapt care îi ajută să facă lumină şi asupra laturii sale interioare mai puţin explorate. Tot ce vor atinge se va transforma şi va fi plin de bun gust.

Zodia Leului va debuta în România cu o stare extrem de tensionată, la toate nivelurile – social, politic, economic, justiţie, sănătate şi educaţie. Crucea în semne cardinale, în care sunt implicate, pe de o parte, opoziţia Saturn conjunct cu Marte – Uranus conjunct cu Jupiter, în condiţiile în care acesta din urmă doar ce a intrat în retrogradare, iar pe de altă parte opoziţia Pluto tranzit – Pluto natal, arată că ceea ce se întâmplă în România, de facto, ţine de o atitudine morală adânc înrădăcinată, de o moştenire de care nu am scăpat nici după 20 de ani. Închipuiţi-vă o structură învechită, pe care anacronismele, mentalitatea învechită şi coruptibilitatea s-au grefat şi pe care noutatea nu o poate străpunge. Un asalt continuu la care România este supusă de 20 de ani.

Semne puternice în tema natală

Leu

Pozitiv: confident de încredere, generos, căldură sufletească, lider puternic, dramatic.

Negativ: orgoliu, vanitate.

Case puternice în tema natală:

Casa a 8-a reflectă felul în care este perceput de cei din jur. Este o casă a regenerării, a metafizicii şi a moştenirilor. Aici se regăsesc capacitatea de transformare şi de renaştere după câte un moment greu din viaţă, capacitatea de a lupta.

Casa a 9-a reflectă nevoia permanentă de studiu, credinţa, convingerile politice şi filosofice, cele de viaţă şi motivaţiile profesionale, dar şi plăcerea de a călători, de a vedea locuri noi, de a cunoaşte alte culturi, uşurinţa în învăţarea limbilor străine. Reflectă, totodată, înţelepciunea dobândită de pe urma experienţei de viaţă şi de pe urma studiului

Casa a 10-a reflectă viaţă publică, poziţia socială, cariera, statutul social, precum şi atitudinea tatălui sau a unei persoane cu autoritate, din copilărie până la vârsta adultă. Aici găsim profesia, onorurile şi demnităţile, direcţia în viaţă, experienţa şi înţelepciunea de pe urma acestora.

Poziţia lunii în momentul naşterii

Luna era în aşa-numita fază balsamică. Este un om orientat spre viitor. Simte că providenţa a jucat un rol important în viaţa sa şi i-a adus o intuiţie de invidiat şi excelente calităţi de lider.

Crinu ANDĂNUŢ Preşedinte, APAPR, şi CEO, ALLIANZ-ŢIRIAC Pensii Private

Este puternic motivat, are multe ţeluri şi aspiraţii de viitor. Dotat cu o vitalitate ieşită din comun şi cu spontaneitate, ia adesea provocările ca pe o glumă, ca pe o nouă aventură în care se lansează cu tot sufletul. Asupra lui nu se pot exercita presiuni, pentru că nu aşa se vor obţine efectele dorite de la el. Slăbiciunile sale ţin de tendinţa de a exagera şi de incapacitatea de a armoniza viaţa profesională cu cea socială, dar şi de faptul că mecanismele sale de autoapărare sunt sensibile.

Pe de altă parte, nu îi plac schimbările. În plus, se aşteaptă ca toată lumea să fie ca el. Priveşte viaţa ca pe o continuă bătălie, în care triumful şi apărarea i-au trasat adesea destinul. Modul său de expresie este unul intens şi, de aceea, are nevoie de armonie între stabilitate şi spiritul practic.

Nu îi place risipa, putând deveni chiar tiranic dacă lumea îşi bate joc de bunuri. Are acel talent care îl face să vadă imaginea de ansamblu atunci când are elementele principale la îndemână.

Pragmatic, lasă să se întrevadă de ce este capabil atunci când vorbeşte, iar cuvintele lui te fac să realizezi că ştie tot ce mişcă în jurul său. Are o viaţă de familie bogată, alimentată din plin cu evenimente neaşteptate. Are şi talente artistice - îi plac muzica, teatrul, arta plastică, tot ce vine să-l scape de rutina profesională de peste zi. Pe de altă parte, familia este pentru el un refugiu, nu se simte în siguranţă decât acolo. Asta nu înseamnă că nu poate admira o femeie. Ba aş spune că tentaţiile roiesc în jurul său, niciodată însă nu va confunda plăcerile de moment cu plăcerea de a fi în mijlocul familiei sau la un seminar de afaceri.

Imaginea sa este puternic legată de ideea de statut social şi nu vrea să îi fie „şifonată” în niciun fel. Este sensibil la nevoile celorlalţi, de multe ori însă, evită să se implice foarte profund.

 

 

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (RAC, LEU).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: