Profil Astrologic

Săgetător

Autor:Minerva

Ştefan PRIGOREANU
Membru în Consiliul CSSPP
29 noiembrie

Un Săgetător meticulos, cu o mare capacitate de selecţie, conştient de propria valoare, lucrează din greu spre a-şi afirma poziţia. Poate fi extrem de critic, lipsit de generozitate, de neînduplecat atunci când îl irită îngâmfarea unora. Inspirant, are o viziune amplă asupra vieţii, este obiectiv, entuziast, iubeşte adevărul, dar şi aventura vieţii. Poate fi nesăbuit şi indiscret uneori şi aceasta datorită entuziasmului său nestăpânit.
Preferă mai degrabă să calce pe urmele altor persoane, decât să iniţieze propriile acţiuni. Poate fi cooptat într-un colectiv, la punerea în practică a unui proiect, atâta timp cât altcineva are ideea iniţială. Este flexibil şi se aşteaptă ca şi alţii să fie asemeni lui.
Se vede pe sine ca pe o persoană independentă, capabilă să îşi organizeze propria viaţă. Este însă receptiv şi la problemele altora şi sensibil la suferinţele pe care le aduc relaţiile tensionate.
Identitatea şi resursele personale sunt baza tuturor celorlalte succese din viaţa sa. Este o persoană impulsivă, însă mereu în căutare de noi oportunităţi de a-şi exprima propriile idei. Se poate bucura în 2011 de iniţierea unor noi proiecte.

 

Ioan VREME
Director General, GENERALI Pensii
11 decembrie

Iată de această dată un Săgetător cu alonjă de Scorpion, care priveşte viaţa - asemeni acestei mici vietăţi care, cu o simplă înţepătură, poate omorî - ca pe o bătălie în care se regăsesc atât triumful, cât şi apărarea - adesea caracteristici de bază. Intensitatea şi magnetismul reprezintă cheia modului său de a se exprima. Are nevoie să echilibreze aceste două trăsături cu stabilitate şi pragmatism. Felul în care priveşte relaţia sa cu banii este unul tipic, pragmatic şi la obiect. Ştie să-şi administreze veniturile, care abia din a doua parte a vieţii s-au dovedit a fi pe măsura aşteptărilor.
Are foarte multe idei bune, originale şi neaşteptate. Este interesat de lucruri care depăşesc limita obişnuitului şi îi place să facă ceea ce îi spune intuiţia de moment. În ceea ce priveşte familia, are o imagine idilică despre aceasta, poate şi pentru că, luând în considerare profesia şi poziţia pe care o ocupă, o vede destul de rar, dimineaţa la plecare şi seara la culcare, ceea ce nu înseamnă că nu are cultul familiei, dimpotrivă. A respins întotdeauna ideea unui părinte singur, dar viaţa nu i-a făcut pe plac, de aceea încearcă, atunci când are puţin timp, să fie cât mai mult în sânul familiei.
Deşi pare un om retras, iubeşte spontaneitatea şi jocul vieţii, îi plac ideile noi, creativitatea, proiectele de ultimă oră, unele concepute chiar de el. Viaţa de zi cu zi reflectă nevoia de profesionalism, de activităţi practice, ordonate şi la obiect. De aceea, este un partener de echipă redutabil, care munceşte cot la cot cu ceilalţi.
În ceea ce priveşte familia, întotdeauna şi-a dorit o parteneră de viaţă frumoasă, răbdătoare şi calină, poate şi pentru că numai lângă oameni zâmbitori, senini, deschişi şi loiali se simte foarte bine.
În domeniul investiţiilor, este un jucător de elită, greu de oprit odată pornită avalanşa. Jocul banilor pare să fie o atracţie fascinantă pentru jucători.
În aceeaşi măsură, ii place să călătorească, are o mare curiozitate legată de alte culturi şi ceva din bucuria exploratorului de odinioară, mai ales dacă are ocazia să îşi expună filosofia de viaţă.
Este un om muncitor, care nu se dă în lături să pună umărul la greu - însă le cere colegilor şi subordonaţilor aceeaşi dezinvoltură şi pricepere şi, dacă aceştia nu răspund cerinţelor sale, poate deveni critic. De aceea, preferă să dirijeze, să sugereze ce anume aşteptări are, abia apoi urmărind rezultatele.  
Dispune de o inteligenţă nativă, are o minte ageră şi bine structurată, o logică imbatabilă, poate de aceea reuşeşte să joace, între prieteni, rolul de negociator. S-ar putea să aibă aşteptări prea mari de la cei din subordine, dar acest aspect se datorează stărilor intense pe care uneori nu şi le poate controla. Un sfat în acest sens ar fi să înveţe să canalizeze aceste tensiuni interioare în acţiuni constructive, deconectante, relaxante.

Ionel DIMA
Vicepreşedinte, AVUS Group
12 decembrie

Un Săgetător veritabil, care iniţiază şi are energia muncii de pionierat. Independent, energic, curajos, îi place acţiunea, este dinamic, inspirat, direct, hotărât. Atenţie însă, pentru că poate fi şi egoist, impulsiv, nerăbdător, lipsit de subtilitate şi agresiv. Are o largă viziune asupra viitorului, iar scopul şi entuziasmul său sunt dublate de cunoaştere, dar şi de spirit de aventură, când trebuie. Poate fi însă şi nesăbuit, răzvrătit şi indiscret.
Este o persoană motivată să acţioneze, cu multe reuşite la activ şi tot pe atâtea aspiraţii pentru viitor. Toate acestea îi dau vitalitate şi spontaneitate, se bucură de multe ori că îşi poate asuma provocările, asemănându-le adesea cu o călătorie în propria lume interioară, cu suişuri şi coborâşuri neaşteptate. Entuziasmul său este de nestăpânit. Slăbiciunea sa constă în tendinţa de a exagera şi incapacitatea de a face faţă mai multor acţiuni deodată, pentru că dispersia de energii îl poate lipsi de obiectivitate. Are totuşi puterea de a sta în umbră, poziţie care îi conferă o lumină aparte a vieţii, dintr-o perspectivă raţională şi detaşată. Are dificultăţi în luarea deciziilor, iar procesul de cântărire a argumentelor pro şi contra se bazează pe logică. Pe scurt, putem concluziona că este o persoană de acţiune, dotată cu capacităţi manageriale, dar mai ales cu capacitatea de a obţine rezultatele dorite.
Faptul că trebuie să îi stimuleze pe toţi, uneori, face prea greu drumul în realizarea idealurilor sale. Noroc că este entuziast, loial şi devotat. Îl caracterizează un puternic idealism, dar şi voinţa de a-i inspira pe alţii.

Bogdan ANDRIESCU
Preşedinte, UNSICAR
17 decembrie

Cum poate privi viaţa un Săgetător dacă nu cu entuziasm şi cu idealism?! Viaţa înseamnă continuă aventură, presărată cu multe, foarte multe lecţii extrem de incitante. Are nevoie să i se amintească că trebuie să fie ceva mai atent la detaliile din viaţa de zi cu zi.
Pe de altă parte, are un mod de abordare practic şi serios atunci când este vorba despre aspectul financiar, economic al existenţei. A învăţat singur, din proprie experienţă, prin disciplină şi ştiinţa administrării, lucru de care, de altfel, este mândru.
Ideile sale despre cum să faci bani pot surprinde uneori şi stimula, pentru că sunt originale şi aceasta datorită faptului că îi place, se interesează, studiază diverse calcule matematice care să îl ajute să-şi îmbunătăţească statutul profesional şi, totodată, stabilitatea financiară, precum şi statutul social, imaginea sa în lume. De multe ori, are intuiţii sclipitoare privind noi plasamente financiare, aşa încât reuşeşte să obţină, dacă nu cel mai bun, atunci cel mai sigur profit.
În ceea ce priveşte viaţa de familie, are o imagine idilică despre aceasta, poate şi datorită faptului că îşi petrece destul de puţin timp cu familia.
Îi place să fie spontan şi îi plac glumele şi jocurile de societate, ar putea fi jucător înrăit de bridge, canastă sau rummy.
Viaţa de zi cu zi reflectă nevoia sa de a evita rutina. Cu toate acestea, este un coleg de muncă stabil şi rezonabil, demn de încredere. Socializează cu mare uşurinţă, este vorbăreţ, îi place să stea la poveşti şi comunică cu partenerii de afaceri ori cu cei din familie cu destul de multă uşurinţă. Partenera de viaţă este o femeie care ştie să îl stimuleze intelectual, deşi uneori, când are o zi liberă, este neliniştit şi agitat pentru că... nu ştie ce să facă fără muncă.
În schimb, este foarte cumpătat din punct de vedere financiar, având chiar tendinţa de a strânge banii la puşculiţă. Iubeşte călătoriile, deşi nu prea are timp pentru ele, iar atunci când este la drum îi place să converseze cu partenerii de călătorie pe diverse teme de viaţă.
Munceşte din greu pentru ceea ce are, este critic şi exact în activitatea pe care o desfăşoară, de aceea preferă să conducă, nu vrea să fie condus şi este satisfăcut dacă munca sa este recunoscută ca fiind la standardele cerute.
Are o minte deschisă şi cooperează cu cei pe care îi are în subordine şi de multe ori joacă rolul conciliantului între prieteni. Îi este uneori teamă de intensitatea premoniţiilor sale şi ar vrea să le domine, dar acestea nu pot fi controlate – ele pot fi însă canalizate în scopuri constructive.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Săgetător).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: