Editorial

Trepte

Joi, 12 Ianuarie 2023
Ceea ce nu ne ucide, ne face mai puternici”. Uităm adesea numele autorului (Friedrich NIETZSCHE), dar folosim spusele lui ca pe o infuzie de optimism atunci când ne pregătim să înfruntăm o criză.

Ultimul deceniu, traversat de un lung lanț de crize, a demonstrat validitatea acestei afirmații în multe privințe, iar piața de asigurări din România este o dovadă vie.

Am traversat o criză financiară, o pandemie și o nouă perioadă de criză economică cauzată de războiul din Ucraina, câteodată trecând din una în alta fără niciun răgaz, și, uitându-ne la rezultatele prezente ale pieței de asigurări, putem spune cu mâna pe inimă că este mai solidă financiar, mai modernă tehnologic, mai flexibilă și inventivă decât oricând.

XPRIMM este martorul acestei transformări de un sfert de secol. Și, chiar dacă momentele dificile și eșecurile n-au lipsit din acest parcurs, important este că ele s-au transformat în momente de învățare, care au stimulat evoluția pieței. Asigurătorii români au învățat să fie mai aproape de public, mai adânc implicați în societate, mai empatici și mai deschiși către o față a acestei afaceri care mâine ar putea arăta mult diferit de cea de azi. Fiecare criză n-a fost decât o treaptă în ascensiunea spre viitor.

Vom continua să fim cronicarii acestei transformări ai cărei actori sunt cititorii noștri.

Sa ne citiți sănătoși și în 2023!Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Trepte).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: