XPRIMM Time for Business
VIG: In anii urmatori vom observa o dezvoltare semnificativa a asigurarilor in regiunea CEE
Vineri, 11 Mai 2018

La aproximativ 30 de ani distanta de la intrarea pe piata est-europeana, VIG - VIENNA Insurance Group are o imagine clara asupra ritmului in care se dezvolta tarile din regiunea CEE in comparatie cu cele din Europa de Vest, mai ales atunci cand vine vorba de modul in care sunt perecepute asigurarile. Astfel, unul dintre factorii care influenteaza perceptia asupra asigurarilor este nivelul de educatie financiara.

"VIG a fost prima companie din Austria care, in 1989, a intrat pe pietele din regiunea CEE si pot spune ca a fost o decizie inteleapta. Suntem multumiti cu nivelul de dezvoltare. Ce e drept, ne asteptam la un ritm mai rapid de dezvoltare in regiunea CEE, dar stim ca, in timpul crizei financiare, au fost afectate toate companiile din toate tarile. In anii urmatori, vom observa o dezvoltare semnificativa la nivelul industriei de asigurari din regiunea CEE. Nivelul de educatie nu este unul prea ridicat in tarile din CEE, cum nu este nici nivelul de trai. As spune ca tarile din regiunea CEE se dezvolta mai greu comparativ cu cele din Europa de Vest, intre acestea fiind o diferenta de 5-7 ani, asa ca ne putem astepta, in urmatorii ani, la o crestere a nevoii de asigurare", a explicat Elisabeth STADLER - CEO, VIG - VIENNA Insurance Group.

Totodata, Elisabeth STADLER a subliniat ca digitalizarea este o provocare pentru companiile din intreaga lume, care trebuie sa tina pasul cu schimbarile din piata. "Digitalizarea este o adevarata provocare si, din punctul meu de vedere, poate fi abordata din doua perspective. Prima se refera la digitalizarea intregului business, ceea ce inseamna optimizarea proceselor si a produselor, dar si consolidarea fortelor la nivelul portofoliului deja existent. Cea de-a doua perspectiva inseamna sa privim in viitor, sa ne gandim la ce va aparea. Vom avea nevoie de noi produse - produse cyber, de exemplu -, de noi servicii, nu va mai fi un business clasic de asigurari. Este important sa fim pregatiti sa facem fata provocarilor. Noi suntem pregatiti. Testam noi aplicatii, noi produse de asigurare, noi acoperiri in asigurare", a precizat STADLER.

La randul sau, Judit HAVASI - Member of the Managing Board, VIG - VIENNA Insurance Group -, a aratat ca, la nivelul tarilor din regiunea CEE, si nu numai, viitorul va aduce noi provocari. "Anul 2017 a fost unul cu multe provocari si in Romania, dar, in final, a fost un an bun. Ne-am imbunatatit cele mai importante cifre, iar acest lucru este foarte, foarte important", a spus ea.

"Am aceleasi asteptari si de la 2018, care nu va fi un an usor nici in Romania, nici in alte tari din regiunea CEE, dar suntem convinsi ca, impreuna, putem face fata provocarilor. Riscul politic este mereu prezent in tarile din regiunea CEE, dar, atat in Romania, cat si in alte tari din regiune, se poate observa o mica imbunatatire", a adaugat Judit HAVASI, care a subliniat ca, in Romania, asigurarea cu cel mai mare potential de dezvoltare este asigurarea de sanatate.
 

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (VIG: In anii urmatori vom observa o dezvoltare semnificativa a asigurarilor in regiunea CEE).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Titi AUR: Problema accidentelor rutiere grave este una nationala. Fiecare mort inseamna costuri sociale mari

Titi AUR (Academia Titi Aur - ATA)
Sergiu COSTACHE - Revista RIMM Asigurari & Pensii

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!