eStyle

5 aplicaţii pentru o casă fără griji

Autor:Sabrina CANEA
Vineri, 02 Octombrie 2015

Protecţia locuinţei reprezintă un aspect important pe care fiecare dintre noi ar trebui să-l aibă în vedere. Cu toate acestea, soluţiile de securitate a casei pot reprezenta o investiţie destul de mare. Tocmai de aceea, aplicaţiile dedicate protecţiei locuinţei vin ca o alternativă accesibilă tuturor celor care îşi doresc să îşi protejeze locuinţa cu un buget restrâns.

 

 

Dincolo de utilitatea practică pe care o oferă, şi anume aceea de adăpost, fiecare casă prezintă aspecte care nu pot fi neglijate. În fruntea acestei liste găsim securitatea. Protecţia locuinţei este un proces complex, iar atunci când acesta este neglijat ori scăpat pentru un moment din vedere, consecinţele pot fi ireparabile.

Cu toţii știm însă cât de costisitoare ar fi o astfel de investiţie. Un echipament complex de securitate, fie că vorbim de camere video, senzori de mişcare ori sisteme de detectare a fumului nu pică nimănui din cer. Astfel, la capitolul bani, securitatea fiecăruia devine un efort financiar în cele mai multe din cazuri.

În ciuda tuturor acestor aspecte, secolul XXI ne oferă oportunităţi mult mai prietenoase din punct de vedere al capitalului propriu, astfel că, prin intermediul tehnologiei care a ocupat o poziţie fruntaşă în vieţile noastre, securitatea devine o joacă. Într-un mod mult mai simplu şi rapid, smartphone-urile ne pun la dispoziţie metode care cer un efort minimal pentru asigurarea protecţiei fiecăruia.

AtHome Camera

Vrei să fii conectat în permanenţă cu propria casă, dar parcă nu ai da bani pentru asta? Nicio problemă! AtHome Camera este o aplicaţie în totalitate gratuită, download-abilă din Google Store.

Cum funcţionează? AtHome Camera este o aplicaţie de supraveghere care poate transforma un computer, telefon inteligent, tabletă ori smart TV într-un sistem de monitorizare al casei în câteva momente. Fiind disponibil cu toate sistemele de operare, aplicaţia poate fi folosită ca monitor pentru copil, dădacă ori animale de companie. Simplitatea lui AtHome Camera vine tocmai din comoditate. Aplicaţia anunţă în timp real ceea ce scanează, primind notificările direct pe gadget-ul de pe care a fost instalat. Acesta necesită, de asemenea, două dispozitive pentru a funcţiona: unul pentru monitorizare, altul pentru supraveghere.

Canary

Nimănui nu-i place complexitatea. Pentru a se putea acomoda cu tehnologia, omului îi trebuie maximul de eficienţă cu minimul de efort.

Asta este ceea ce oferă Canary, un sistem inovativ care scanează şi analizează tot ceea ce se întâmplă în casa ta pentru a-ţi oferi protecţie. Aplicaţia Canary îţi permite să fii conectat în fiecare moment la mişcarea din casa ta, de la temperatură, sunete, activitate, ba chiar şi calitatea aerului, doar prin intermediul telefonului mobil. Pentru a folosi această aplicaţie este necesară achiziţionarea aparatului Canary Home Security, restul componentelor venind în mod gratuit cu acestea. Sistemul Canary este echipat cu o cameră HD cu vedere pe timp de noapte, un microfon, senzori de mişcare şi senzori climatici.

Pe cât de eficient, pe atât de simplu: Canary nu necesită niciun program ori instalare ori efectuarea de setări în prealabil. Tot ceea ce necesită la partea de punere în funcţiune este pornirea aparatului şi conectarea la reţeaua de WI-FI, urmând ca el să-şi facă singur treaba apoi.

Vivint

Monitorizare ca monitorizare şi supraveghere ca supraveghere, însă, dacă cineva îţi forţează uşa, până apuci să intervii, va provoca,  cu siguranţă, pagube. Grijile au luat sfârşit: aceasta problemă ţine acum de deceniul trecut, dat fiind că aplicaţia Vivint a spart gheaţa, revoluţionând inteligenţa tehnologiei.

Vivint este o aplicaţie care nu numai că permite supervizarea tuturor activităţilor ce au loc în incinta locuinţei tale, dar se ocupă şi de încuietorile tale, cât şi de alte aspecte care ţin de atmosferă, de exemplu. Aparatura acestei aplicaţii are în dotare un termostat care aduce constant informaţii despre temperatura casei, permiţându-ţi chiar să o setezi. În plus, pachetul îţi oferă posibilitatea de a-ţi instala o sonerie cu cameră video, astfel încât poţi vedea tot ce se petrece la uşa ta. Şi în cazul acesta, sistemul vine spre vânzare, aplicaţia fiind inclusă.

Cu toate că este puţin mai costisitor în comparaţie cu Canary, sistemul este extrem de performat şi util oricărei case. În plus, creatorii acestui produs au impus o politică de „give back”, oferind discount-uri semnificative familiilor cu cazuri speciale care prezintă anumite dizabilităţi, în funcţie de severitatea situaţiei.

Earthquake Alert!

Fiecare dintre noi are o metodă de a verifica dacă este sau nu cutremur. Care este metoda ta? Te uiţi dacă se mişcă lustra? Te uiţi la bibelourile din vitrină?

Deşi metodele băbeşti îşi fac până într-un punct treaba, tehnologia îşi face loc printre acestea, spunându-şi cuvântul. Earthquake Alert este o astfel de aplicaţie pentru telefoane inteligente care îţi permite să vezi în timp real cutremurele care au loc la nivel global. Mai mult, acesta nu numai că îţi contorizează cutremurele care au loc zilnic şi săptămânal, ba mai mult,  îţi permite să semnalezi tu un cutremur. De asemenea, fiecare cutremur este însoţit de magnitudinea pe care o înregistrează,  fiind totodată localizat pe harta lumii. În plus, aplicaţia fiind conectată la satelit, aceasta livrează constant ştiri cu privire la dezastrele naturale care au loc pe tot mapamondul.

Nest Protect System

Nest sau, mai bine spus, pachetul Nest, este un set de aparaturi care, pe scurt, ştiu să facă de toate. Vrei să-ţi supraveghezi câinele atât timp cât mergi la cumpărături? Nest vine cu o cameră de supraveghere, care, în plus, are incorporat un sistem vocal, de care poţi profita în dresarea câinelui, spre exemplu. Ţi-ai lăsat mâncarea pe foc şi îți este frică să nu ardă cât dai o fugă până la vecina? Nicio problemă, Nest vine cu un detector de fum. Vrei să fii la curent cu atmosfera în care doarme copilul tău? Nest vine cu termostat. La acestea se adaugă multe alte facilităţi ale sistemelor.

Elementul cheie al sistemului Nest este faptul că acesta poate şi este controlat prin intermediul smartphone-ului. Nest trimite în timp real informaţii înregistrate în casa ta chiar pe telefonul mobil, reducând astfel efortul personal la minimum.

 

 

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (5 aplicaţii pentru o casă fără griji).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: