eStyle

9 tipuri de aplicaţii care îţi ușurează munca

Autor:Sabrina CANEA
Luni, 02 Noiembrie 2015

După cum era digitală în care ne aflăm se arată din ce în ce mai puternică şi pregnantă, acaparând tot mai multe domenii de lucru ale vieţii  cotidiene şi nu numai, antreprenorii îşi îndreaptă atenţia din ce în ce mai mult spre tehnologie. Oamenii de afaceri au început să adopte şi  să dezvolte mijloace care să le faciliteze activităţile complexe din timpul zilei. În acest context, cunoaştem din ce în ce mai multe aplicaţii  care nu numai că ne ajută, dar ne şi reduc efortul personal la minimum.

Fiecare moment al unei zile ne surprinde conectaţi la tehnologie. Suntem prădători de actualitate şi noutate. Dorim să fim la curent cu tot  eea ce se întâmplă în imediata noastră proximitate. Astfel, pentru a ne putea hrăni zilnic cu doza necesară de informaţie – indiferent de tipul acesteia – nu plecăm nicăieri fără a fi însoţiţi de prietenii noştri apropiaţi – gadget-urile.

Fie că vorbim de telefoane mobile, notepad-uri, tablete, laptopuri, mai nou şi ceasuri inteligente, aparatura devine din ce în ce mai  performantă, astfel încât vine în ajutorul nostru cu tot mai multe oportunităţi în mediul virtual. Cunoaştem astfel în fiecare zi noi  dispozitive, noi soft-uri, noi aplicaţii şi noi update-uri, care aduc mai mult şi mai mult decât ziua precedentă.

În acest context de dezvoltare virtuală, antreprenorii au descoperit avantajele pe care le oferă gadget-urile în activitatea lor profesională. Pe lângă faptul că activitatea unei companii sau corporaţii devine mai uşor de cunoscut potenţialilor clienţi, apropiindu-se astfel de  aceştia şi devenind mai tangibilă din punct de vedere informativ, rutina zilnică a unui afacerist este uşurată chiar prin intermediul  domeniului virtual.

Cunoaştem zeci de aplicaţii create special pentru mediul business, pregătite să ofere maximum de eficacitate, în schimbul unui efort  minimal.

Productivitatea în business

Aplicaţiile dedicate productivităţii în afacere îţi vor crea un mediu propice pentru a lucra mai rapid, mai inteligent şi mai calitativ. În acest  context, întâlnim aplicaţii care se ocupă de managementul unei agende electronice. Audio Memos îţi transformă smartphone-ul într-un reportofon de înaltă calitate, astfel că aplicaţia poate înregistra discuţii din întâlniri ori note vocale, ca mai apoi să le trimită direct pe  email sau să le încarce în folderul tău de Dropbox. CloudOn este una dintre puţinele aplicaţii gratuite care permit şi suportă instalarea  pachetului Microsoft Office, având un design special creat pentru suprafeţe de touchscreen. Evernote este un must-have în materie de  aplicaţii, astfel că permite stocarea şi sharing în reţea a notelor audio sau scrise, imagini, link-uri, clipuri video şi multe altele.  LectureNote este făcută pentru cei cu abordări mai creative. Aplicaţia permite desenarea de note, diagrame şi imagini prin intermediul  unui touchpen, putând astfel să alegi dintr-o paletă de culori şi stiluri. Termeni precum „big data” sau „analize” ne sunt cunoscute tuturor. În acest context intră Roambi Analytics în scenă. Această aplicaţie oferă posibilitatea de a transforma analizele greoaie în  diagrame uşor de citit şi de interpretat.

Social Networking

Social Networking a devenit una dintre principalele metode de comunicare în marile întreprinderi. LinkedIn este unul dintre cele mai simple exemple. Fiind una dintre cele mai utilizate reţele în universul business, versiunea de mobil a aplicaţiei LinkedIn te invită să  urmăreşti marile nume din domeniu şi să fii aproape de grupurile tale favorite. Addappt este aplicaţia model în ceea ce priveşte  update-urile şi schimbările. Atunci când un prieten, coleg ori cunoştinţă importantă din industrie îşi schimbă adresa de email sau numărul  e telefon, aplicaţia preia notificările acestor schimbări şi modifică singură contactul în agendă. Poţi urmări toate conturile pe  care le are o singură persoană indiferent de reţeaua de socializare spre care a optat, cu ajutoul HootSuite. La capitolul de chat, pe lângă  arhicunoscut Whatsapp, întâlnim Yammer şi Campire, aplicaţiile având aceleaşi caracteristici. 

Călătorii de afaceri: Stres sau plăcere?

Călătoriile de afaceri devin şi mai distractive şi relaxante dacă luăm şi aplicaţiile cu noi. În acest sens, AwardWallet te ajută să ţii pasul cu programele de loialitate în cadrul cărora figurezi, centrând toată informaţia importantă într-un singur nucleu. Car Locator te ajută să  depistezi unde ţi-ai parcat maşina, în timp ce FlightTrack te ajută să monitorizezi live toate detaliile despre zborul tău. Vrei să ajungi  dintr-un loc în altul într-un oraş total străin şi nu cunoşti sistemul de transport? HopStop te îndrumă, dând detalii specifice pentru mersul  pe jos sau cu bicicleta ori despre staţiile de autobuz, tramvaie sau metrou. Mileage Tracker îţi calculează itinerariul unei călătorii cu  maşina, indicând numărul de kilometri şi costul combustibilului în funcţie de maşina cu care te deplasezi. Într-o călătorie de afaceri când  eşti în permanenţă presat de timp şi mereu pe fugă, aplicaţia Waze te ajută să ţii pasul cu tot stresul. Aceasta funcţionează ca un GPS  şi, în plus, oferă informaţii în timp real despre trafic, de la alţi utilizatori Waze.

Time Management şi Organizarea activităţilor zilnice

Dacă organizarea nu este tocmai punctul tău forte, în ajutor pot veni aplicaţiile tip „Calendar” sau „To-Do”. Asana este o astfel de  aplicaţie care facilitează organizarea. Aplicaţia permite crearea unei liste de sarcini pe care le ai de îndeplinit sau care îţi sunt atribuite în  timpul în care nu te afli la birou, fiind deci perfectă pentru comunicarea la nivel de grup. CheckMark, tot o aplicaţie de tipul listă, îţi  permite să notezi şi îndeletnicirile din viaţa personală, astfel că, dacă în drumul spre o întâlnire de afaceri treci pe lângă spălătorie,  aplicaţia te va notifica să-ţi ridici şi lucrurile de acolo. Totuşi, pentru adepţii simplităţii, Clear este o aplicaţie care ţine o listă la minimum  de notiţe. Remember the Milk este o aplicaţie care îţi poate organiza activitatea zilnică în funcţie de deadlineuri. Dacă totuşi nu dispui de  timp pentru a nota singur planurile pe care le ai de pe o zi pe alta, Fantastical te ajuta la acest capitol. Aplicaţia te invită să-i spui prin viu grai planurile tale, stocând informaţia şi notificându-te în timp util. 

Job Hunting

Vânător de joburi? Tehnologia vine şi aici în ajutor, cu aplicaţii de stocare. Indeed este o bază de date cu milioane de locuri de muncă.  Aplicaţia îţi permite să-ţi cauţi job-uri şi te va notifica pe email despre acestea. De asemenea, prin intermediul acesteia poţi aplica direct de pe telefon şi chiar îţi poţi modifica sau adapta C.V.-ul la cerinţele job-ului înainte de a aplica, direct de pe telefon. La polul opus,  TheLadders este un motor de căutare care însă nu îţi cere să cauţi tipul de job, ci alte detalii, precum remuneraţia. Astfel, daca doreşti un  ob cu un salariu de 1000 euro pe lună, la o simplă căutare aplicaţia îţi va lista toate job-urile care se încadrează la această cerinţă.

Comunicarea şi socializarea contează!

Comunicarea este unul dintre cele mai importante aspecte într-o companie, dar şi unul dintre cele mai distractive. Aplicaţii de chatting  sunt destule. Skype, Whatsapp, Blue Jeans Network, Hangouts, WebEx, iar lista poate continua cu astfel de aplicaţii. Acestea nu numai ca permit mesageria scrisă şi vocală, dar şi conferinţe video şi screen shareing, dovedindu-se a fi perfecte pentru întâlniri şi discuţii  interne şi nu numai. 

Buget şi finanţe – Un om chibzuit se cunoaşte după aplicaţiile sale

Unul dintre cele mai instabile şi impredictibile aspecte ale vieţii este aspectul financiar. Pentru un echilibru pe termen lung, finanţele  personale sau ale companiei pe care o coordonăm trebuie supravegheate îndeaproape. Chiar dacă tot acest peisaj sună ca o corvoadă bancară, aplicaţiile fac această activitate mult mai simplă şi accesibilă oricui. Una dintre aplicaţiile model la acest capitol este  Goodbudget, aceasta înregistrând cheltuielile lunare. De asemenea, aplicaţia face o statistică pe baza celor notate de tine, astfel putând  să-ţi dai seama de punctele care generează investiţii mai mari decât ar trebui. Pe aceeaşi lungime de undă este şi Wallet. Aplicaţia vine  cu aceleaşi dotări, în plus fiind la zi cu conturile bancare şi ratele pe care le ai de plătit. Pentru o evidenţă financiară şi pe duruta  călătoriilor de afaceri cunoaştem Expensify, care îţi face un calcul simplu şi chiar oferă oportunitatea de a stoca bonurile de la cumpărături  au diverse servicii. Asemănătoare cu acestea sunt şi Wally, Credit Karma sau Level Money. 

Scanning şi Printing: De la coala albă la pdf în secunde

Am stabilit un lucru: fişierele la purtător chiar pe smartphone sau alte gadget-uri sunt de domeniul actualităţii, stocarea în masă  nemaifiind astăzi o problemă, datorită cardurilor SD cu memorii interminabile. Totuşi, ce faci în situaţia în care ai nevoie de un fişier din  telefon în format fizic sau invers? Nicio prolemă! Întâlnim astfel şi aplicaţii de tip scanner şi printer. CamScanner este o aplicaţie care  permite scanarea tuturor felurilor de materiale scrise. Prin intermediul aplicaţiei poţi fotografia foaia/foile pe care vrei să le stochezi în  telefon. Aplicaţia detectează dimensiunea şi marginile foii, iar mai departe aceasta va ajusta fotografia şi o va transforma în pdf. La polul pus întâlnim HP ePrinter, care permite printarea fişierelor din telefon. Aplicaţia funcţionează într-un mod extrem de simplist, şi  anume prin Wifi – aplicaţia se conectează la imprimantă. 

Securitatea gadget-urilor şi a fişierelor

Cu toate acestea, performanţa unei aplicaţii nu este totul. Mai mult decât orice, o aplicaţie trebuie să se dovedească sigură. Aplicaţiile  destinate securităţii vor împiedica situaţia în care business-ul tău să devină business-ul oricui. Box trebuie să existe instalat în gadget-ul  tău, nu numai datorită caracteristicilor sale, dar şi pentru că este în topul aplicaţiilor în ceea ce priveşte securitatea fişierelor tale. Aplicaţia îţi permite să stochezi fişiere în cloud, să le modifici sau să le trimiţi şi colegilor sau angajaţilor tăi. Dacă vrei ca numărul tău de telefon să rămână personal, poţi bloca orice număr sau aplicant prin intermediul Call Blocker. Aplicaţia poate respinge apeluri sau răspunde cu  mesaje automate. Totuşi nu numai securitatea spaţiului personal este importantă, ci şi securitatea gadget-urilor noastre. Apelăm la Wifi,  neştiind cât de predispuşi devenim astfel hacker-ilor. HotSpot Shield protejează datele prin securizarea conexiunii la Wifi. În plus,  aplicaţia poate chiar debloca unele site-uri blocate de provider-ul conexiunii de Wifi, cum ar fi Youtube. În materie de parole, cu toţii tindem să folosim aceeaşi parolă la toate conturile pe care le avem, negându-i astfel scopul iniţial, de a proteja. LastPass generează  parole puternice şi, în plus, le şi stochează. Nu în ultimul rând, ne referim la aplicaţiile care oferă intimitate. O alternativă creată special  pentru industria de afaceri este TigerText. O variantă mai elegantă a SnapChat-ului, aplicaţia autodistruge mesajele, pozele şi fişierele  odată ce au fost citite.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (9 tipuri de aplicaţii care îţi ușurează munca).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: