Interviu

Adrian MUNTEANU, International Departament Manager, FUNK International România Broker de Asigurare-Reasigurare

Autor:Andreea RADU
Luni, 03 Ianuarie 2022

XPRIMM: Aţi împlinit 15 ani de activitate pe piaţa locală. Care au fost cele mai mari realizări ale companiei în această perioadă?

Adrian MUNTEANU: Da, în 2021, am împlinit 15 ani de activitate şi continuitate în piaţa românească de asigurări şi brokeraj, ca filială a celui mai mare broker de asigurare independent din Germania – FUNK Gruppe GmbH.

Prima realizare a fost faptul că un broker local, RIMIS, înfiinţat în 2003, a câştigat încrederea decidenţilor FUNK Gruppe GmbH, care îşi doreau extinderea în România, pentru a fi aproape de clienţii germani cu filiale deschise în ţara noastră. Astfel, în 2006, ne-am alăturat marii familii FUNK Gruppe GmbH, a cărui istorie începe la 1879 şi se întinde de-a lungul a 5 generaţii de lideri din familie, care au dus compania, după 140 ani de activitate, în topul primilor 5 brokeri independenţi şi privaţi din lume, cu o cultură organizaţională onestă, inclusivă şi antreprenorială, orientată spre client, cu valori sănătoase şi responsabilitate socială sustenabilă.

Alinierea şi îmbrăţişarea valorilor şi viziunii pe termen lung a companiei mamă constituie pentru noi un alt success. “The best recommendation”, sloganul FUNK, face parte din ADN-ul nostru şi de aceea am avut success tocmai pe liniile tehnice de asigurare, fiind relevanţi pe asigurările de Contractor’s All Risk” CAR, unde am oferit protecţie prin asigurare, chiar şi în asociere cu alţi brokeri, multor proiecte de autostrăzi construite în aceşti ani. De asemenea, avem experiență extinsă pe asigurările de transport, dar şi maritime, colaborând cu asigurători cu expunere şi expertiză internaţională pe aceste linii.

XPRIMM: Anul acesta, v-aţi extins şi aţi deschis un birou şi la Cluj. Căror clienţi vă adresaţi în acea regiune şi cu ce tipuri de asigurări veniţi în întâmpirarea acestora?

A.M.: Deschiderea biroului din Cluj Napoca, acolo unde locuiesc, a fost şi o consecință a faptului că m-am alăturat echipei FUNK Internaţional România, în iunie 2021, în poziția de Manager Departament International. Pentru noi, este o oportunitate de a privi cu încredere către viitor, spre creștere organică şi proximitate pentru clienții noștri. În zona Transilvaniei, sunt cei mai mulți dintre clienții noștri internaționali, filiale ale companiilor germane, elvețiene, austriece etc., gestionate de colegii din ţările unde aceștia au sediile companiei mamă. Astfel, împreună cu colegii din Timișoara, dorim să le putem oferi clienților, într-un mod profesionist şi rapid, serviciile așteptate.

Credem în interacțiunea personală, în ciuda posibilităților tehnologice IT, stimulate şi de situația pandemică COVID 19, care fac posibilă interacțiunea online şi de la distanţă cu clienții. Suntem convinși că prezenţa fizică alături de client întărește rolul brokerului, acela de consultant, recunoscut ca vector important al educației financiare în asigurări, care ajută clienții să devină tot mai conștienți de importanța produselor de asigurare şi importanța protecției prin acestea. Soluțiile personalizate, consultanţă de risc management oferite sunt menite a întări relația între client și broker.

XPRIMM: Aveţi o experienţă bogată pe partea internaţională. Cum găsiţi cele mai bune soluţii pentru clienţi pe pieţele externe?

A.M.: Avem avantajul de a fi parte a unui grup cu filiale proprii în șapte ţări europene şi China. Cel mai mare avantaj, însă, îl reprezintă FUNK Alliance, o rețea de servicii de brokeraj şi consultanţă de risc, născută din înțelegerea profundă a relațiilor şi nevoilor clienților din peste 100 de ţări, dezvoltată de-a lungul a 40 de ani de cooperare cu aceștia. FUNK Alliance este formată din propriile noastre birouri și organizații partenere care asigură implementarea programelor internaționale și oferă sprijin local, profesional, în toate problemele legate de managementul asigurărilor, managementul riscurilor și managementul beneficiilor angajaților. În 2021, aveam încheiate 240 de contracte de colaborare cu brokeri din întreaga lume, în baza unor criterii stricte de selecție și audit la nivel mondial.

Prin intermediul colegilor din Germania şi al colaboratorilor de pe piețele externe, identificăm soluții personalizate şi practice pentru nevoile clienților noștri în contextul unui mediu economic şi legislativ tot mai provocator şi instabil şi o apetență tot mai scăzută pentru risc a asigurătorilor. Ca diferențiator, colaborăm foarte bine cu asigurători externi relevanți pe asigurări de transporturi, asigurări maritime şi chiar asigurări de sănătate. Produsele noi, cum sunt asigurările parametrice, inovative pentru piața românească, le oferim clienților din agricultură, de exemplu, cu ajutorul colegilor din Germania, care lucrează împreună la crearea acestora cu asigurători şi reasigurători orientați către inovare şi întărirea protecției prin asigurare. La acestea, previzibilitatea plății și viteza de plată sunt vitale, oferind certitudinea că, atunci când sunt îndeplinite anumite condiții, se va efectua plata despăgubirii în mod automat, ducând la scăderea costului cu daunele și cu documentarea dosarelor de daună.

Întregul interviu oferit de Adrian MUNTEANU poate fi citit pe 1asig.ro

https://www.1asig.ro/Adrian-MUNTEANU-Avand-increderea-clientilor-avem-succes-in-activitatea-noastra-iar-ei-sunt-mai-determinati-sa-achizitioneze-asigurari-articol-213-67519.htm

 

 

 

 

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Adrian MUNTEANU, International Departament Manager, FUNK International România Broker de Asigurare-Reasigurare).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: