XPRIMM Time for Business

ASF și PAID se implică în proiecte de educație financiară

Autor:Cristian ŞUCA
Joi, 05 Octombrie 2017

Nivelul redus al educației financiare a românilor - România ocupând un rușinos ultim loc în ceea ce privește educația financiară în statele membre UE -, se reflectă direct în modul în care românii privesc asigurările. Lipsa de informare și, totodată, mentalitatea păguboasă a românului, care crede că tragediile îl pot afecta întotdeauna doar pe cel de lângă el, se împletesc într-un pod extrem de instabil așezat de români în calea dezastrelor naturale care amenință constant România.

Astfel, necesitatea unei campanii de conștientizare a populației cu privire la importanța asigurărilor obligatorii de locuință a fost subliniată și în cea mai recentă ediție a emisiunii XPRIMM Time for Business, care i-a avut ca invitați pe Călin RANGU – Director, Direcția Relații cu Publicul, Petiții și Educație Financiară, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF România) -, și Natalia MAN - Director General Adjunct, Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID România).

Cei doi invitați ai XPRIMM Time for Business sunt, de altfel, și reprezentanții celor două entități care vor organiza, în perioada imediat următoare, o campanie națională de informare cu privire la importanța asigurărilor obligatorii de locuință. Ce își propune această campanie și ce așteptări au organizatorii de la această campanie? Atât ASF, cât și PAID speră ca, în urma acestei campanii, oamenii să înțeleagă exact ce este, ce face polița PAD și cum poate ajuta în eventualitatea producerii unui dezastru natural.

“Oamenii trebuie să fie informați, să înțeleaga ce înseamnă asigurarea PAD, să li se genereze nevoile pentru a se asigura. Caravana în sine nu promovează un produs, ci o nevoie de asigurare a oamenilor împotriva unor dezastre. (…) Avem și vom avea cutremure, avem din ce în ce mai multe alunecări de teren, din păcate, avem inundații generate de râuri. Pentru toate acestea, oamenii trebuie să știe că se pot asigura ieftin și pot fi protejați. Noi credem că multa lume nici nu cunoaște că există acest produs, această asigurare împotriva acestor calamități. (…) Oamenii nu trebuie să perceapă această asigurare ca pe o taxă. Este obligatorie din perspectiva protecției financiare. Polița PAD nu este o taxă, este un beneficiu al omului, o protecție a lui pentru evenimente nefericite”, a arătat Călin RANGU - Director, Direcția Relații cu Publicul, Petiții și Educație Financiară, ASF -, în cadrul XPRIMM Time for Business.

“Dincolo de faptul că oamenii nu sunt informați și probabil că există un anumit procent care nu cunoaște că există această poliță de asigurare și că ea are, într-adevar, niște beneficii reale, bănuiesc că fiecare se gândește că lui nu i se poate întâmpla nimic rău. (…) Noi ne dorim, în primul rând, să fim în contact cu opinia publică, să vedem care sunt problemele pe care proprietarii de locuințe le ridică, să vedem care sunt motivele pentru care ei nu își asigură locuința – dacă vor fi deschiși să ne împărtășească aceste lucruri. Noi vom face toate demersurile – și de informare și, ulterior, de corectare sau de găsire a altor soluții pentru a fi mai aproape de cetățeni. Dacă vom avea și un beneficiu în creșterea portofoliului, va fi unul binevenit, însă, de obicei, astfel de acțiuni sunt cu bătaie lungă și vom resimți impactul lor peste ani, probabil”, a explicat și Natalia MAN - Director General Adjunct, PAID România -, în cadrul aceleiași emisiuni.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (ASF și PAID se implică în proiecte de educație financiară).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: