Editorial

Asigurările... de la sursă la consumator

Luni, 23 August 2021
Într-un context atât de dificil, ca cel creat de pandemia COVID-19, menținerea unei legături active cu clienții a devenit, mai mult decât oricând, o prioritate pentru operatorii din industria asigurărilor de pretutindeni.

Asigurătorii au depus eforturi susținute pentru a dezvolta și îmbunătăți soluții de comunicare online cu consumatorii de asigurări - pe segmentul vânzărilor, dar mai ales pentru activitățile de service și desdăunare -, dar realitatea tuturor piețelor este aceea că relația cu clienții este, și va rămâne, una dependentă de contactul uman.

În acest context, greul sarcinii de a menține o cale de comunicare deschisă cu clienții a căzut pe umerii forței de distribuție constituită, în cea mai mare parte din intermediari - agenți și brokeri de asigurări. Ei sunt veriga de legătură directă dintre clienți și asigurători, instrumentul cel mai fin de măsurare a “pulsului” pieței.

În România, distribuția de asigurări este aproape sinonimă cu activitatea brokerilor de asigurări. De aceea, acest număr al revistei PRIMM le dedică o atenție specială, celebrându-le victoriile, inventariind dificultățile cu care s-au confruntat în perioada pandemiei, dar și soluțiile pe care le-au găsit, analizând statutul lor în comparație cu ale piețe din regiune, investigând perspectivele de evoluție.

Vă invităm să vă alăturați demersului nostru de a cunoaște mai bine peisajul distribuției de asigurări din România, citind paginile care urmează.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Asigurările... de la sursă la consumator).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: