Asigurări

Campania - Totul despre asigurările de sănătate - 64% dintre români sunt dispuşi să aloce bani în plus pentru servicii private de sănătate

Autor:Adina TUDOR
Vineri, 15 Mai 2020

„Totul despre asigurările de sănătate” este o campanie naţională de informare dedicată asigurărilor de sănătate, dar şi unui stil de viaţă sănătos, lansată de APPA – Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor. Prima ediţie a proiectului s-a desfăşurat în două etape: 18 – 30 noiembrie 2019, respectiv 15 – 31 ianuarie 2020.

 

 


Incidenţa crescută a problemelor medicale în rândul populaţiei, dezechilibrele din sistemul de sănătate public, dar şi interesul în creştere pentru asigurările de sănătate au fost doar câteva dintre motivele care au determinat APPA - Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor să lanseze, la finalul anului 2019, o campanie naţională de informare dedicată asigurărilor de sănătate.

Proiectul a continuat, în ianuarie 2020, cu a doua etapă în care accentul a fost pus pe importanţa unui stil de viaţă sănătos, alături de beneficiile asigurărilor de sănătate.

Campania „Totul despre asigurările de sănătate” a generat multiple interacţiuni pozitive cu cei care au văzut mesajele acesteia. Astfel, solicitări de informaţii suplimentare privind modul de funcţionare a asigurărilor de sănătate şi procedura de achiziţionare au fost trimise atât prin căsuţa de mesagerie de pe portalul totuldespreasigurari.ro, cât şi direct, pe e-mail-ul APPA, precum şi pe Facebook, remarcându-se, printre altele, interesul manifestat de către mulţi solicitanţi în raport de reputația companiilor de asigurare.

Unul dintre elementele cheie ale celei de-a doua etape a fost reprezentat de conţinutul video. Influencer-ul Cătălin ŞTRIBLEA a dedicat o postare şi un video campaniei, oferind un exemplu personal despre cum te pot ajuta asigurările private în cazul în care intervine o problemă legată de starea de sănătate. Video-ul a ajuns la peste 46.000 de utilizatori şi a strâns peste 33.000 de vizualizări.

De asemenea, au fost lansate două animaţii speciale (filmuleţe video animate, de circa 1 minut jumătate fiecare) care i-au avut în centru pe Inimilă şi Inimescu – cele două mascote ale campaniei. Prima animaţie s-a concentrat pe rolul şi beneficiile asigurărilor de sănătate, răspunzând unor întrebări de tipul „De ce ar trebui românii să ştie mai multe despre asigurările de sănătate şi să opteze pentru achiziţionarea unei astfel de poliţe?”, respectiv „Ce avantaje oferă aceste produse?” A doua animaţie a prezentat 14 recomandări de bază prin care fiecare român îşi poate îmbunătăţi stilul de viaţă. Fiecare video a ajuns la circa 40.000 de utilizatori şi a colectat peste 20.000 de viizualizări.

 

 

 


Alături de infografice cu informaţii de bază privind asigurările de sănătate şi message-cards cu sfaturi privind îmbunătăţirea stilului de viaţă, în cadrul campaniei au fost lansate şi o serie de provocări. Prezentate sub formă de episoade (15 „provocări ale zilei”), acestea au avut ca scop inducerea, în formă interactivă, a unor obiceiuri mai bune în viaţa de zi cu zi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nu în ultimul rând, în cadrul campaniei, piaţa asigurărilor de sănătate din România a fost prezentată şi din perspectiva Partenerilor proiectului care au dat curs solicitărilor de analiză a portofoliului propriu. Pe baza datelor transmise de aceştia, au fost realizate o serie de infografice, distribuite ulterior în social media.

SONDAJ: 2 din 10 români doresc îşi facă o asigurare privată de sănătate în următoarele 6 luni

Tot în cadrul proiectului, a fost realizat şi un sondaj online, la care au participat 5.824 de respondenţi. Conform rezultatelor acestuia, jumătate dintre români aleg să nu îşi facă setul anual preventiv de analize, 2 din 10 se arată interesaţi de o asigurare privată de sănătate, iar două treimi ar fi dispuşi să aloce o sumă lunară pentru servicii medicale private.

Astfel, 48% dintre respondenţi au declarat că nu îşi fac, o dată pe an, un set de analize complet. 30% citează lipsa de timp ca motiv pentru acest lucru, 18% declară că este un proces foarte complicat, iar 13% consideră că nu au nevoie de analize pentru că sunt sănătoşi.

De asemenea, aproape 2 din 10 români (19% dintre respondenţi) au declarat că nu au asigurare privată de sănătate, dar doresc să îşi facă una în următoarele 6 luni. De asemenea, 24% au o astfel de poliţă de la serviciu, iar alţi 5% dintre respondenţi au declarat că şi-au cumpărat singuri asigurarea de sănătate. 52% dintre participanţii la sondaj nu au o asigurare privată de sănătate şi nu doresc să îşi facă una în următoarele 6 luni.

Întrebaţi ce sumă ar fi dispuşi să aloce lunar pentru servicii private de sănătate, 29% au menţionat între 50 – 100 de lei, 16%, sub 50 de lei, 14%, între 100 – 300 de lei, iar 5%, peste 300 de lei. 36% dintre participanţii la sondaj nu sunt dispuşi să aloce o sumă lunară pentru serivicii private de sănătate.

Despre campanie

Demersul „Totul despre asigurarile de sanatate” a fost realizat cu sprijinul ISF, UNSAR, UNSICAR şi PRBAR, fiind susţinut de EUROINS România, AEGON Asigurări, SIGNAL Iduna Asigurări, DESTINE Broker, INTER Broker, ASIGEST Broker, RENOMIA SRBA Insurance Broker, DAW Management, GLOBASIG Broker şi OTTO Broker.

Mesajele campaniei au fost transmise de RFI România, Revista BIZ şi ziuaveche.ro, în calitate de Parteneri Media.

Obiectivele demersului au inclus, printre altele, promovarea beneficiilor oferite de asigurările de sănătate, încurajarea unui stil de viaţă sănătos, dar şi schimbarea comportamentului românilor din unul pasiv în unul pro-activ atunci când este vorba despre propria sănătate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Campania - Totul despre asigurările de sănătate - 64% dintre români sunt dispuşi să aloce bani în plus pentru servicii private de sănătate).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: