Brokeraj

Cronica succeselor în brokeraj

Autor:Alex ROŞCA
Vineri, 15 Februarie 2013

Încă de la ediţia inaugurală, Premiile Brokerilor au adus în peisajul evenimentelor dedicate pieţei asigurărilor un amestec între seriozitatea premiilor fundamentate pe succesul companiilor, atmosfera destinsă tipică unui club, emoţiile organizatorilor în faţa unui concept nou, emoţiile şi bucuria celor care s-au urcat pe scenă.
Acestea au fost şi constantele pentru Ediţia a II-a a Premiilor Brokerilor de Asigurare acordate de Media XPRIMM într-o locaţie distinsă, familiară concertelor live, în care ingredientele serii au fost premiile dar, mai ales, premianţii, emoţiile dar, mai ales, munca din spatele succeselor recompensate într-un eveniment unic dedicat exclusiv brokerilor de asigurare.


Potrivit rezultatelor, prin evoluția realizată în anul 2012, MARSH Romania a intermediat prime a căror valoare a fost de aproape 52 milioane EUR și a crescut cu aproape 16% redevenind liderul pieţei de brokeraj din România, rezultate fundamentate pe dezvoltarea pe segmentul asigurărilor generale, tocmai de aceea, compania a fost recompensată cu Trofeul de Excelență în Asigurări Generale.
Trofeul de Excelenţă în asigurări de viaţă s-a acordat PIAREUS Insurance Broker, companie care a evoluat pe acest segment cu aproape 50% în monedă europeană. Brokerul de asigurare a urcat în ierarhia realizată pe baza intermedierilor din asigurări de viață pe poziția a doua în ierarhia companiilor de profil majorându-și ponderea segmentului life în portofoliu cu 5 puncte pro¬centuale.
Cele două trofee au fost înmânate de Dragoș CĂLIN, Membru al Board-ului ASIROM Vienna Insurance Group, Partener Principal al evenimentului.
SAFETY Broker, compania care a fost distinsă cu Trofeul de Excelență pentru Dinamism, este brokerul de asigurare care a reușit cea mai mare creștere a afacerilor, în valoare absolută, din piața de profil. Afacerile companiei au urcat cu peste 13 milioane EUR mai sus decât valoarea consemnată la finele anului 2011.
Trofeul de Excelență în Risk Management a recompensat activitatea GRAS SAVOYE ROMANIA, companie care, în mod tradițional prin consultanța orientată în direcția managementului de risc a furnizat constant clienților soluții riguroase și sistematice de identificare a factorilor de risc și a oferit soluțiile de asigurare optime pentru aceștia.
Cele două trofee au fost înmânate de Mihai TECĂU, Președinte OMNIASIG VIG, Partener Principal al evenimentului.
Datorită conduitei, inițiativelor și prezenței în peisajul pieței de brokeraj care au avut un impact semnificativ asupra domeniului Bogdan ANDRIESCU a fost recompensat cu Trofeul de Excelență.
Brokerii de asigurare au avut ocazia să voteze societățile de asigurare cu care au avut cea mai bună colaborare pe parcursul anului precedent.
De asemenea, a fost nominalizat, tot prin vot, reprezentantul companiei care a avut o contribuție deosebită la fundamentarea relației dintre asigurător și companiile de brokeraj. Rezultatul votului s-a concretizat în două Premii Speciale Parteneriat Asigurători – Brokeri.
Compania premiată a fost UNIQA Asigurări iar ca reprezentant al unei companii a fost desemnată Daniela PENE.
Premiul pentru Contribuția la Dezvoltarea Pieței de Brokeraj a recompensat două personalități marcante ale domeniului, fără a căror contribuție piața de brokeraj nu ar fi atins acest stadiu de evoluție: Radu MUSTĂȚEA  - prin activitatea sa în domeniu, din pozițiile pe care le-a ocupat și ocupă în cadrul companiilor de asigurare a reușit imprimarea unei atitudini pro-brokeri de asigurare. Karina ROȘU – a contribuit la formarea de generații de specialiști în asigurări iar prin conduită și devotament pentru domeniu reprezintă un reper pentru industria asigurărilor din România.
Pentru buna relație cu clienții și pentru calitate serviciilor de consultanță acordate, CAMPION Broker a obținut Premiul Customer Care.
Premiul e-Learning s-a acordat MAXYGO Broker pentru inițiativa de dezvoltare a unui sistem inovativ și original de perfecționare continuă a angajaților în asigurări.
TRANSILVANIA Broker este compania din TOP 10 care a reușit cea mai bună creștere (aproape 70% în euro) pe parcursul anului precedent și a obținut Premiul pentru Dezvoltare.
OTTO Broker s-a remarcat prin investiția constantă în comunicare de calitate cu privire la beneficiile asigurărilor într-un mod creativ. Compania a derulat opt campanii de comunicare adresate clienților retail pe parcursul anului 2012 și a obținut pentru al doilea an consecutive Premiul pentru Creativitate.
Parteneriatul dintre AON România și CEC Bank concretizat prin implementarea platformei online cec.aon.ro i-a adus brokerului de asigurare Premiul e-Commerce.
Prin dosarul de candidatură transmis în vederea adjudecării premiului Performanță în Brokeraj, VERASIG Broker a convins de gradul ridicat de specializare al consultanței pentru toate tipurile de asigurare practicate, unele dintre ele, asigurări speciale.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Cronica succeselor în brokeraj).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: