Eveniment Internaţional

Cum a devenit TARSIM o poveste de succes

Autor:Alexandru CIUNCAN
Marti, 07 Iunie 2016

Pool-ul de Asigurări Agricole din Turcia - TARSIM a organizat în premieră, la începutul lunii iunie, The International Agricultural Insurance Symposium (IAIS). Evenimentul a marcat aniversarea a 10 ani de la infințarea TARSIM

Circa 500 de invitați din 30 de ţări au luat parte la evenimentul care a celebrat 10 ani de la înfiinţarea TARSIM, pool-ul de asigurări agricole din Turcia, reuniune desfășurată în perioada 2 -3 iunie a.c., în Istanbul. Evenimentul a reprezentat totodată primul simpozion internaţional de asigurări agricole organizat de TARSIM, Publicaţiile XPRIMM fiind invitate să susţină reuniunea în calitate de Partener Media. 
Guvernul din Turcia a dorit să vină cu o soluţie win-win pentru toate părţile implicate, a precizat Dr. Ahmet GENC, Directorul Departamentului de asigurări din cadrul Trezoreriei Turciei, evidenţiind faptul că TARSIM, dar şi TCIP (Pool-ul de asigurare împotriva cutremurelor) au crescut în mod constant de la înfiinţare şi până în prezent. 
Fermierii sunt multumiţi cu sistemul pentru că, în aceşti 10 ani, Guvernul a putut subvenţiona primele până la 67%. În acelaşi timp, gestionarea daunelor se face în mod centralizat şi standardizat, astfel încât despăgubirile sunt plătite mai rapid, a precizat Yusuf SATOGLU, Directorul General al TARSIM. 
În prezent, TARSIM acoperă 14% din suprafaţa agricolă din Turcia, subscrierile din 2015 cifrându-se la circa 966 milioane lire (322 milioane euro). Mulţumită asigurărilor pentru culturi, şi alte tipuri de polițe devin cunoscute fermierilor şi oamenilor din regiune, cum este cazul asigurărilor de accidente sau al celor de viaţă, a adăugat Ramazan ULGER, reprezentantul Asociaţiei Asigurătorilor din Turcia. 
TARSIM a fost înfiinţat în 2005 ca organizaţie non-profit, având scopul de ajuta la construcţia unui sistem extins şi sustenabil de asigurări agricole şi pentru a proteja producătorii împotriva dezastrelor naturale. Acoperirea sa este variată, asigurarea fiind disponibilă pentru culturi, animale, sere şi construcţii utilizate în ferme, cât şi stupi de albine. 
În cadrul evenimentului au fost subliniate şi cele mai importante elemente pentru un sistem de asigurări agricole sustenabil, precum necesitatea ca autoritățile publice să continue să sprijine acest segment, stabilirea cadrului legal pentru o bună cooperare între părţile implicate, stabilirea unei baze de date eficiente şi împărţirea echitabilă a riscurilor între stakeholderi.

În cadrul International Agricultural Insurance Symposium, Publicaţiile XPRIMM au primit, din partea TARSIM, un Premiu de Excelenţă pentru parteneriatul dezvoltat de-a lungul anilor. Placheta i-a fost înmânată Adrianei PANCIU, CEO, XPRIMM, de către Directorul General al TARSIM, Yusuf SATOGLU

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Cum a devenit TARSIM o poveste de succes).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: