Interviu

Dana LEMNARU, Director Resurse Umane Marilena BÂRLIGA, Director Market Management și Comunicare

Autor:Andreea RADU
Joi, 14 Mai 2020


ALLIANZ-ȚIRIAC, cel mai mare asigurător non-auto, s-a adaptat rapid la noua realitate generată de pandemia COVID-19 și a implementat un set extins de măsuri care permite continuitatea activității în condiții de siguranță pentru clienții, partenerii, angajaţii și colaboratorii săi.

PRIMM: Cum a impactat noul context activitatea ALLIANZ-ȚIRIAC? Ce măsuri aţi luat pentru a vă proteja angajaţii, colaboratorii, partenerii? S-au schimbat prioritățile în această perioadă?

Dana LEMNARU: Oferirea celor mai bune servicii clienților și partenerilor, precum și protejarea sănătății lor, a angajaţilor și a colaboratorilor au fost întotdeauna în topul priorităților ALLIANZ-ȚIRIAC. Prioritățile nu s-au schimbat în timpul pandemiei. Însă, situaţia pe care noul coronavirus a generat-o ne-a determinat să amplificăm acțiunile de protecție și să depunem toate eforturile pentru a ne proteja colegii, clienții și partenerii, menținând în același timp activitatea 100% operaţională. Întreaga echipă ALLIANZ-ȚIRIAC lucrează de acasă încă din 25 martie.

PRIMM: Cum s-au adaptat angajaţii ALLIANZ-ȚIRIAC la lucrul de acasă? Puteți susține business-ul la nivel normal cu angajaţii lucrând de acasă?

D.L.: Colegii noștri au dovedit o putere de adaptare și perseverenţă extraordinare, iar pentru efortul depus în numele întregii echipe de conducere a ALLIANZ-ȚIRIAC le mulțumesc. Datorită lor, toate fluxurile operaţionale, de vânzare, subscriere, daune etc., ale ALLIANZ-ȚIRIAC funcționează în condiții normale, chiar și de la distanţă. Noi am încercat să-i sprijinim și să facem această tranziție mai ușoară. Am mutat programul nostru de “Work Well” în online și, astfel, angajaţii noștri au în continuare acces la sesiuni de coaching, dar și la cursuri prin care învață cum să gestioneze mai ușor provocările lucrului de acasă. Pentru că sănătatea angajaţilor şi colaboratorilor este prioritatea noastră, am extins beneficiile non-salariale acordate prin includerea serviciilor de consultanţă medicală la distanţă.

PRIMM: Cum funcționează în noile condiții activitatea de subscriere și constatare a daunelor?

Marilena BÂRLIGA: Soluțiile digitale pentru achiziția de polițe și pentru gestionarea procesului de daună dezvoltate de ALLIANZ-ȚIRIAC s-au dovedit foarte utile în această perioadă, fiind baza pe care am reușit să construim rapid noi soluții pentru interacțiunea de la distanţă cu clienții. În acest moment, clienții ALLIANZ-ȚIRIAC se pot baza pe cei peste 2.500 de consultanți, pregătiți să-i ghideze și să le ofere cele mai bune soluții de asigurare pentru ei și cei dragi, prin mijloacele alternative de comunicare: telefon sau apel video, aplicaţia Allianz-Țiriac Mobile și pe portalul Allianz Direct.

De asemenea, în zona de daune, ALLIANZ-ȚIRIAC pune la dispoziția clienților serviciul Claims Tracker - o soluție 100% digitală pentru urmărirea modului de soluționare a daunelor Casco pentru persoane fizice. În plus, pentru a reduce la minimum deplasările și interacțiunile, inspecțiile de daună se realizează la distanţă, în baza transmiterii electronice de către clienți a documentelor necesare și a fotografiilor avariilor.

PRIMM: Ce servicii noi puneți la dispoziția clienților pentru a avea acces la același nivel de protecție?

M.B.: Aș menționa aici o măsură legată de subiectul zilei, sănătatea. Pentru a-i ajuta pe clienți să aibă grijă de sănătatea lor în timp ce rămân în siguranța și confortul locuinței, am inclus, fară niciun cost suplimentar, serviciul de consultanţă medicală la distanţă pentru contractele de asigurare de sănătate. Serviciul este oferit printr-un parteneriat cu Medicover și permite celor aproape 150.000 de asiguraţi ai noștri acces direct la peste 100 de medici și numeroase specialități medicale, printre care: medicină generală, medicină internă, pediatrie, diabet și nutriție, cardiologie, epidemiologie etc.

Pe lângă introducerea în mod gratuit a serviciilor de consultanţă medicală la distanţă, am extins, în perioada Ordonanțelor Militare, acoperirile poliței de sănătate. Astfel, vom acoperi costul serviciilor medicale accesate online sau prin telefon, în conformitate cu limitele și condițiile pachetului ales.

De asemenea, pentru afecțiuni medicale apărute în perioada stării de urgenţă sau cu maximum două luni înainte de aceasta, termenul de valabilitate a recomandărilor și biletelor de trimitere acceptate la notificarea daunelor și, respectiv, termenul maxim de accesare a serviciilor medicale de la debutul simptomelor a fost extins de la 90 de zile, la 180 de zile.

PRIMM: Dincolo de măsurile de business implementate, ce ne puteți spune despre implicarea directă în lupta împotriva pandemiei?

M.B.: Responsabilitatea noastră se extinde dincolo de business, iar din poziția celei mai mari companii de asigurare de sănătate înțelegem pe deplin impactul acestei pandemii și implicaţiile asupra sănătății publice și a sectorului medical. În această situaţie fară precedent, nu puteam rămâne indiferenți.

Ne-am alăturat luptei contra-cronometru împotriva noului coronavirus și eforturilor susținute ale medicilor și personalului medical și am donat 80.000 de euro asociaţiei Dăruiește Viață. Suma va fi folosită pentru achiziția a cinci aparate ATI care pot oferi o șansă în plus la viață pentru pacienții cu COVID-19 în stare gravă. Două dintre cele cinci aparate ATI vor fi direcționate către spitalul modular construit de asociaţia Dăruiește Viață în curtea spitalului Elias, iar trei vor ajunge la spitale din țară.

Credem, însă, că, printr-un efort comun, putem face mult mai mult, de aceea am invitat angajaţii, colaboratorii și partenerii să ni se alăture. ALLIANZ-ȚIRIAC Pensii Private a fost primul partener care a răspuns inițiativei printr-o donaţie de 5.000 euro într-un cont dedicat Dăruiește Viață.

PRIMM: Ce impact are această criză asupra digitalizării industriei de asigurări?

M.B.: Pandemia ne-a dat o lecție: aceea că orice dificultate poate fi depășită cu atitudinea potrivită și că diferența dintre pierzători și câștigători în business este făcută de mindset și curajul de a revoluționa. Această criză ne-a dovedit totodată că tehnologia este cel mai de nădejde aliat al business-ului. Beneficiile digitalizării nu mai pot fi puse astăzi la îndoială și sunt mult mai evidente decât erau în urmă cu doar câteva săptămâni. Cu siguranță, business-urile nu se mai pot întoarce la „ceea ce a fost”; este nevoie de reinventare, de o accelerare a digitalizării atât intern, cât și în relaţiile cu clienții.

La ALLIANZ-ȚIRIAC, am demarat deja un proiect prin care ne-am propus să capitalizăm și mai mult accesul la tehnologie pentru a ne face viața mai ușoară nouă, partenerilor și mai ales clienților noștri.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Dana LEMNARU, Director Resurse Umane Marilena BÂRLIGA, Director Market Management și Comunicare).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: