Interviu

De 25 de ani, scriem o poveste de succes, iar povestea continuă! Virgil ȘONCUTEAN CEO, ALLIANZ-ȚIRIAC Asigurări

Autor:Redactia
Vineri, 05 Iulie 2019

PRIMM: ALLIANZ-ȚIRIAC aniversează 25 de ani de activitate. Cum vedeţi transformarea pieţei de asigurări şi a companiei în acest sfert de secol?

Virgil ȘONCUTEAN: Dintotdeauna această piaţă a fost atractivă pentru potenţialul ei. Au coexistat jucători care au creat valuri şi jucători care au creat valoare, dar fiecare a avut rolul său în formarea unei culturi manageriale, aducând un strop de maturitate şi de înţelepciune. Datorită ultimilor 25 de ani, suntem astăzi martorii unei pieţe în plin proces de maturizare, ajutată şi de un cadru legislativ şi de reglementare adecvat.

ALLIANZ-ȚIRIAC este povestea despre care nu mă satur să vorbesc şi cred că se pot scrie cărţi pentru manageri şi antreprenori, inspirate din realitatea acestei companii. Este o poveste reală despre oportunitatea văzută la momentul potrivit, este despre antreprenoriat, despre capitalul de încredere urmat de capitalul financiar, despre competenţă şi integritate, despre parteneriat, despre viziune pe termen lung şi oameni care au creat spiritul ALLIANZ-ȚIRIAC într-un fel imposibil de copiat.

În toţi aceşti 25 de ani, valoarea totală a despăgubirilor de care au beneficiat clienţii noştri şi terţii păgubiţi a atins circa 10 miliarde lei. Astfel clienţii noştri au rămas stăpâni pe situaţie în cele mai grele momente.

PRIMM: În ce fel s-au schimbat nevoile şi cerinţele clienţilor în acest timp?

V.Ș.: În primul rând, dinamica riscurilor s-a schimbat, iar calitatea vieţii a evoluat, însă un lucru rămâne neschimbat: încrederea creată de oameni. Capacitatea echipei ALLIANZ-ȚIRIAC de a construi o conexiune bazată pe încredere a rămas un numitor comun şi va rămâne foarte mulţi ani de acum înainte. În final, asigurările vorbesc despre grijă, responsabilitate şi despre încredere.

PRIMM: Care sunt obiectivele companiei în acest an aniversar?

V.Ș.: Organizaţia noastră este într-un plin proces de reînnoire, preţuind şi protejând, în egală măsură, moştenirea celor 25 de ani de succes. Însă, aşa cum teritoriul în care operăm se schimbă, viaţa clienţilor noştri se modifică, harta care ne arată drumul spre succes nu mai este aceeaşi. În acest an aniversar, ne-am propus să ne conectăm şi mai mult la elementele de bază. La sensul profund al acestei activităţi – „de a ajuta atunci când oamenii au cea mai mare nevoie.” Şi pentru acest lucru, trebuie să ne pregătim continuu – financiar şi uman.

PRIMM: Cum vedeţi evoluţia industriei de asigurări peste alţi 25 de ani?

V.Ș.: Nu ştiu cum va fi. În ritmul de creştere de 3-4%, ar putea doar să se dubleze, iar ponderea în PIB ar putea scădea sub 1%. Este un scenariu pesimist. Dacă ritmul mediu de creştere a pieţei va fi de minimum 5%, atunci piaţa se va putea tripla şi cu o şansă de a duce ponderea în PIB la peste 2%.

Aşa cum am precizat şi în alte contexte, forţa de creştere a pieţei nu o văd în asigurările auto, chiar dacă mulţi ani vor rămâne la o pondere de peste 50%. În schimb, asigurările de viaţă, sănătate, proprietate şi răspunderi au forţa intrinsecă de a redefini această piaţă. Important este să găsim formula pentru a descătuşa acest potenţial şi pentru a-l transforma în rezultate de business. Este însă o zonă în care rămân mai multe întrebări decât răspunsuri.
 

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (De 25 de ani, scriem o poveste de succes, iar povestea continuă! Virgil ȘONCUTEAN CEO, ALLIANZ-ȚIRIAC Asigurări).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: