Interviu

Delia TRĂISTARU Director Dezvoltare DAW Management Broker

Luni, 10 Iunie 2019

PRIMM: DAW Management s-a menținut și în 2018 pe locul 6 în piață. Cum ați reușit și care sunt obiectivele pentru 2019?

Delia TRĂISTARU: Suntem onorați că DAW Management Broker s-a menținut și în 2018 pe locul 6 în piața de brokeraj și acest lucru s-a datorat continuării abordării corecte și eficiente a relațiilor cu clienții, asigurătorii, partenerii și angajații, acest fapt fiind motorul acestui business, fiecare având rolul său important și bine definit. Ne bucurăm că avem și construim continuu o echipă tânără, durabilă, că suntem capabili să mobilizăm angajații și partenerii, să menținem orientarea obiectivă către client, pentru păstrarea acestui loc bine meritat în piață. Având și răsplata muncii depuse prin numeroasele diplome și premii primite privind recunoașterea rezultatelor partenerilor noștri, suntem motivați să continuăm în același trend ascendent.

Obiectivele pentru anul 2019 sunt ambițioase și ne dorim o creștere sănătoasă și eficientă. Orientarea către client și ascultarea vocii sale pentru un grad de satisfacție cât mai mare, împreună cu creșterea valorilor companiei sunt target-urile importante. În acest sens, avem în vedere o creștere într-un procent de aproximativ 30-35%, iar planul de creștere se întinde pe mai multe linii, de la păstrarea partenerilor și a clienților ce ne-au acordat încrederea cuvenită, la creșterea numărului acestora și dezvoltarea intermedierii produselor de asigurare non-auto. Vizăm o creștere semnificativă a intermedierii polițelor de asigurare de sănătate, cu acoperire internă și internațională, ca fiind siguranța viitorului tuturor consumatorilor.

PRIMM: Piața trece în prezent printr-o serie de schimbări legislative importante. Ce impact considerați că au acestea asupra pieței, consumatorilor și asupra activității DAW Management?

D.T.: Modificările legislative ce au caracterizat anul 2018 au presupus, pe scurt, schimbarea fluxurilor operaționale și IT. Acest lucru s-a simțit inclusiv pe piața de brokeraj ce a avut o creștere mai mică în 2018 față de creșterea întregii piețe a asigurărilor. În 2019 practic vom vedea impactul acestor reglementări în plan operațional. S-a pus accent pe informarea cât mai corectă și completă a consumatorilor privind produsele de asigurare ofertate, protejarea datelor și asigurarea conformității și echilibrului între cele 2 reglementări.

DAW Management Broker face eforturi susținute pentru respectarea acestor prevederi, având totodată misiunea grea de a nu supraîncărca viitorul consumator cu informații, consumator care se vede pus în fața multor documente înainte de a primi o oferta și a încheia o poliță de asigurare (în special pentru polițele facultative).

PRIMM: IDD pune accent pe pregătirea profesională. Care considerați că va fi impactul Normei 20 în piață și pentru consumatori?

Care este strategia DAW Management pentru a îndeplini cerințele acestei norme?

D.T.: Formarea profesională a personalului din domeniul asigurărilor va fi o condiție esențială pentru viitorul pieței asigurărilor, contribuind în mod determinant la informarea corectă și educarea consumatorilor. Norma 20 aduce plus valoare clienților pieței de asigurări și o nouă abordare intermediarilor, ce trebuie să investească mai mult în instruirea personalului. Avem de a face cu consumatori informați, care înțeleg rapid beneficiile unei polițe de asigurare (acoperirile, excluderile) situație în care intermediarul joacă un rol important, prin experiența acumulată, pentru evidențierea corespunzătoare a diferențelor și avantajelor produselor asigurătorilor. Există și a doua categorie de consumatori care solicită explicații mai amănunțite pentru riscurile și excluderile din condițiile de asigurare.

DAW Management Broker a facut deja proiecția pentru conformarea la prevederile acestei norme, astfel încât până la sfârșitul anului toți intermediarii să îndeplinească numărul de credite pentru continuarea desfășurării activității cu respectarea cerințelor legislative.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Delia TRĂISTARU Director Dezvoltare DAW Management Broker).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: