Eveniment Internaţional

Dezvoltarea pieței croate supusă provocărilor

Marti, 22 Noiembrie 2016

9 – 11 noiembrie, Opatija, Croația

Stabilitatea mediului economic,alinierea din punct de vedere legilativ lacerințele europene, implementarea denoi tehnologii sau efectele ratelor miciale dobânzilor – sunt doar câțiva dintrefactorii cheie cu impact semnificativasupra dezvoltării pieței de asigurări dinCroația.

Nivelul dobânzilor a scăzut până laun nivel îngrijorător astfel că, în momentulde față, o creștere a pieței este mult maigreu de realizat. Cu toții suntem de acordcă avem nevoie de digitalizare, că aceastaoferă un potențial de dezvoltare foartebun. Dar cel puțin pentru moment, lanivel de companii, șansele unor investițiiserioase în această direcție sunt scăzute pefondul provocărilor zilnice ale jucătorilordin piață de a-și reduce cheltuielile, a^ precizat Damir ZORIC, PreședinteleBiroului Asigurătorilor din Croația - HUO.

Ne putem aștepta la creșteri alepieței de asigurări pe fondul evoluțeipozitive a economiei. Totuși, pentru caacest lucru să se întâmple, asigurătoriitrebuie să depună mai mult efort și să fiemai creativi. Piața trebuie să depășeascămomentul‚ ’liberalizării tarifelor la RCA’și să treacă la următoarea etapă, dedezvoltare a produsului. De asemenea,Solvency II sau IDD, trebuie privite ca ooportunitate de dezvoltare sănătoasă – cuo abordare centrată către client, bazată pemodernizarea produselor și utilizarea denoi tehnologii. Vremea în care se obțineacotă de piață prin modificarea tarifelora apus, a subliniat Gordana LETICA,Membru al Consiliului, Autoritatea deSupraveghere Financiară din Croația -HANFA.

”Croatian Insurance Days” a reunitmai bine de 300 de profesioniști înasigurări – preponderent din piețelețărilor ex-iugoslave. Publicațiile XPRIMMau susținut evenimentul în calitate dePartener Media, participanții avândposibilitatea de beneficia de cele mairecente ediții ale XPRIMM InsuranceReport și XPRIMM INSURANCE Profile.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Dezvoltarea pieței croate supusă provocărilor).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: