Editorial

diALOgul: între deziderat și realitate

Autor:Redacția PRIMM
Miercuri, 23 Noiembrie 2016

2016... poate cel mai greu an pentru piața de asigurări, se apropie de final. Puterea legislativă sau executivă, supraveghetor, jucători din piață sau asigurați, cu toții ne-am aflat în fața celor mai grele teste la care a fost supusă vreodată industria de profil: două falimente care au devenit deja studii de caz în regiune, proteste cu o discutabilă finalitate în plafonarea tarifelor RCA... şi exemplele ar putea continua.

La începutul anului se estima că 2016 va fi un an al reașezării, consolidarii și responsabilității, la finalul căruia vom fi cu toţii, operatori şi clienţi, „mai bine asiguraţi”. S-a împlinit această profeţie?

Judecând restrospectiv, s-ar putea spune că am avut de-a face cu un an mai degrabă turbulent decât „de aşezare”, un an neobişnuit. Tocmai de aceea toţi cei interesaţi –executiv, legislativ, supraveghere, asociații profesionale, operatori, media, societatea civilă... -, ar fi trebuit să se implice mai mult decât oricând într-un dialog deschis şi constructiv, care să ducă piaţa în parametri acceptabili în termenii stabilității, profesionalismului și competitivității ... în beneficiul consumatorului. Ar fi fost nu numai reacţia firească după logica oricărui business, ci şi o datorie civică.

Realităţile anului 2016 arată însă, că n-am ajuns încă la nivelul la care logica „binelui comun” să prevaleze asupra intereselor înguste, iar lipsa unui dialog de calitate care să reuneaască toate segmentele interesate este expresia clară a acestei stări de fapt.

O piață sănătoasă se poate construi însă NUMAI prin diALOg și informare!

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (diALOgul: între deziderat și realitate).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: