Campanii

Educaţia financiară nu are granite

Autor:Adina TUDOR
Sambata, 04 Septembrie 2021

În luna aprilie a acestui an a debutat cea de-a doua campanie naţională de informare în domeniul asigurărilor desfăşurată de ApPA în Republica Moldova – „Află totul despre asigurări”. Cu videoclipuri tematice, infografice şi postări menite să crească gradul de informare al consumatorilor moldoveni, campania are ca obiectiv schimbarea percepţiei asupra rolului produselor de asigurare.
 


În faţa provocărilor aduse de mediul incert de astăzi - ameninţarea constantă a unei crize economice, incendii, inundaţii, furturi, accidente rutiere, probleme de sănătate - educaţia financiară reprezintă una dintre soluţiile pe care consumatorii le au la îndemână pentru a se proteja financiar de tot ceea ce li s-ar putea întâmpla, indiferent de locul unde se află.

În acest context, ApPA - Asociaţia pentru Promovarea Asigurărilor îşi foloseşte experienţa dobândită în piaţa din România pentru a arăta că educaţia financiară nu are graniţe şi organizează, alături de BNAA - Biroul Naţional al Asigurătorilor de Autovehicule din Republica Moldova, prima ediţie a unui nou proiect de educaţie financiară: campania „Află totul despre asigurări”, dedicată consumatorilor din Republica Moldova.

 

 

 


Începând din 19 aprilie a.c., timp de 10 săptămâni, proiectul şi-a propus să transforme asigurările în produse financiare mai uşor de înţeles şi de accesat de către consumatori, urmărind, în final, să crească gradul de educaţie financiară şi de informare cu privire la acestea.

 

 


În cadrul campaniei „Află totul despre asigurări” au fost transmise cele mai importante informaţii pe care moldovenii trebuie să le cunoască despre asigurări, în general, precum şi despre cele mai importante tipuri de asigurare pe care aceştia le au la dispoziţie.

 

 

 


Campania s-a concentrat pe cinci teme principale, abordate pe o durată de câte două săptămâni. Astfel, primele două săptămâni ale proiectului au fost dedicate unor concepte de bază din domeniu. Ulterior, consumatorii au aflat mai multe despre asigurările RCA,

 

 

 


Carte Verde şi CASCO, iar ultimele două săptămâni ale campaniei au fost dedicate altor produse de asigurare care vin în sprijinul consumatorilor, inclusiv cele de locuinţe şi cele de călătorie.

 

 

 

 


Mesajele online au fost distribuite prin intermediul paginii de Facebook Totul despre asigurări în Moldova, iar consumatorii au putut accesa oricând portalul de informare totuldespreasigurari.md pentru a afla mai multe detalii despre temele abordate.

În primele cinci săptămâni de desfăşurare a proiectului, mesajele de educaţie financiară fuseseră văzute, deja, de aproape 80.000 de persoane (reach cumulat) şi înregistraseră peste 24.000 de interacţiuni (reacţii, distribuiri, comentarii). Primele 3 filmuleţe tematice înregistraseră, cumulat, peste 27.000 de vizualizări, iar portalul de informare totuldespreasigurari.md, lansat oficial la începutul campaniei, devenise deja una dintre principalele surse de unde consumatorii moldoveni pot afla informaţiile de care au nevoie despre cele mai importante tipuri de asigurări.

„Află totul despre asigurări” este a doua campanie de educaţie financiară şi de informare desfăşurată de ApPA în Republica Moldova, după proiectul „Ce faci în caz de accident?” din noiembrie 2012, care a urmărit informarea şi educarea conducătorilor auto moldoveni cu privire la asigurările obligatorii RCA şi la procedurile de urmat în caz de accident.

ApPA - Asociaţia pentru Promovarea Asigurărilor este, în momentul de faţă, una dintre cele mai active asociaţii în domeniul educaţiei financiare din România, organizând, din 2009 până în prezent, aproape 40 de campanii de informare şi de educaţie financiară adresate publicului larg, alături de proiecte dedicate siguranţei rutiere şi reducerii numărului de accidente de pe şosele. Anual, asociaţia desfăşoară cel puţin 3 proiecte dedicate consumatorilor din România care vizează creşterea gradului de educaţie financiară şi a siguranţei pe şosele (şi, implicit, a reducerii numărului de accidente): campaniile de educaţie financiară „Luna Asigurărilor de Locuinţe”, respectiv „Luna Asigurărilor de Sănătate”, precum şi proiectul de siguranţă rutieră FII TREAZ LA VOLAN! Mesajele campaniilor ajung, anual, la milioane de români.

BNAA - Biroul Naţional al Asigurătorilor de Autovehicule este organizaţia reprezentativă din Republica Moldova a companiilor de asigurări emitente de certificate Carte Verde. BNAA are drept scop reprezentarea intereselor colective ale membrilor săi, în domeniul asigurării obligatorii de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule, atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi în străinătate, promovarea cooperării, precum şi compensarea prejudiciilor cauzate persoanelor păgubite prin accidente produse de autovehicule ai căror posesori nu au respectat obligaţia de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto, de autovehicule neidentificate şi/sau obţinute pe cale ilicită.

 

 

 

 

 

 

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Educaţia financiară nu are granite).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: