Cover Story

GALA Premiilor Pieței Asigurărilor

Miercuri, 12 Aprilie 2017

Profesionalism, echilibru şi atmosferă electrizantă: astfel poate fi descrisă, pe scurt, ediţia a XVII-a a Galei Premiilor Pieţei Asigurărilor acordate de Publicaţiile XPRIMM. În cadrul evenimentului, devenit deja tradiţional, au fost celebrate, ca în fiecare an, cele mai bune rezultate ale companiilor şi specialiştilor din piaţa de profil.

Reuniţi pe 23 martie a.c. la Hotelul Radisson din Bucureşti, liderii și specialiștii din companiile de asigurări și brokeraj în asigurări, precum și furnizorii de servicii au celebrat, împreună, performanța, competitivitatea şi spiritul de echipă.

În acest an, Marele Premiu - Compania de Asigurări a Anului a mers către OMNIASIG VIG. Acest premiu este al clienţilor şi al colaboratorilor noştri şi doresc, cu acest prilej, să le mulţumesc colegilor mei, colaboratorilor şi colegilor din Directorat. Eforturile pentru a ajunge aici au început acum cinci ani şi pot spune că suntem pe drumul cel bun, dar mai avem foarte mult de parcurs. Obligaţiile noastre sunt legate de clienţi. Sperăm să ne menţinem la acelaşi nivel în continuare şi, de ce nu, să fim mult mai productivi în perioada următoare, a declarat Mihai TECĂU, Preşedinte Directorat, OMNIASIG VIG.

De asemenea, ALLIANZ-ŢIRIAC Asigurări a primit Premiul Compania Anului - „Excelenţă în Asigurări”, iar Premiul Compania Anului - „Excelenţă în Relaţia cu Clienţii” a fost decernat, în cadrul acestei ediţii, companiei GENERALI România.

Ca în fiecare an, acest premiu ne onorează şi ne obligă în acelaşi timp. 2016 a fost un an extraordinar de bun, dar aş putea spune că a fost anul schimbărilor. De altfel, Dr. Werner ZEDELIUS, un membru în board-ul ALLIANZ CEE, întrebat, în contextul acesta al schimbărilor din grup, ce anume nu ar schimba, spunea, la momentul respectiv, că n-ar schimba oamenii, pentru că ei reprezintă acele elemente care determină compania să atingă aceste rezultate. Afirmaţia este valabilă şi pentru România: oamenii sunt cel mai important activ pe care îl are compania, a afirmat Nicolae AVRAM, Director al Direcției Vânzări şi Distribuţie, ALLIANZ-ŢIRIAC Asigurări.

Este un premiu care ne onorează. Pentru noi, clienţii şi grija pentru clienţi reprezintă obiectivul principal. Doresc să mulţumesc întregii echipe pentru rezultatele obţinute. Ne despart doar 19 ani de momentul în care vom sărbători 200 de ani în România, iar la acel moment sper din nou să ne regăsim cu toţii. Felicitări XPRIMM pentru consecvenţa de a coagula această piaţă de fiecare dată, în mod constant, a declarat Adrian MARIN, CEO, GENERALI România.

Totodată, Mihai POPESCU, CEO, ERGO Asigurări de Viaţă, a primit Premiul Special „Managerul Anului”. Vă mulţumesc pentru acest premiu şi vă felicit pentru organizarea acestui eveniment timp de atât de mulţi ani. Sper ca noi toţi cei de aici din sală să rămânem împreună şi în următorii 15-20 de ani, a afirmat acesta.

Rezultatele şi performanţele extraordinare ale companiilor de asigurare din anul precedent, dar şi produsele care s-au remarcat prin calitate şi inovaţie au fost, de asemenea, celebrate cu prilejul Galei Premiilor Pieţei Asigurărilor. Astfel, Premiile pentru companii de asigurare au mers către GROUPAMA Asigurări - Premiul pentru Calitatea Serviciilor, CERTASIG - Trofeul PRIMM, Gothaer Asigurări Reasigurări - Premiul Special Pentru Dinamism, ERGO Asigurări - Premiul Special Pentru Profesionalism şi GRAWE România - Premiul „Tradiţie şi Stabilitate”.

Georgiana MIRON, Director Marketing şi Comunicare, GROUPAMA Asigurări: Consecvenţa este o calitate a noastră. Suntem extrem de mândri de acest premiu, mai ales că rezultatele pe care le avem în termeni de satisfacţie a clienţilor îl confirmă.

James GRINDLEY, CEO, CERTASIG: Suntem onoraţi că am primit acest premiu şi doresc să mulţumesc atât echipei, cât şi clienţilor şi brokerilor pentru sprijinul lor.

Cosmin ANGHELUŢĂ, Director General Adjunct, Gothaer Asigurări- Reasigurări: Acest premiu este al întregii echipe, al acţionarilor şi, bineînţeles, al celei care a construit compania aceasta, Anca BĂBĂNEAŢĂ.

Radu MANOLIU, Director General Adjunct, ERGO Asigurări: Premiul Pentru Profesionalism este unul deosebit. Vă mulţumim!

Paul SWOBODA, Preşedinte al Directoratului, GRAWE România Asigurare: Vă mulţumim pentru această distincţie. Premiul Tradiţie şi Stabilitate reflectă cei aproape 190 de ani de istorie şi tradiţie ai grupului GRAWE la nivel internaţional.

În cadrul ediţiei din acest an a Galei, Premiile pentru produse de asigurare au mers către două produse de asigurări de sănătate. Astfel, Asigurarea de sănătate EUROPROTECT lansată de EUROINS România a primit distincţia Produsul Anului - Asigurări Generale, în timp ce Cardul de sănătate lansat de BCR Asigurări de Viaţă a câştigat premiul Produsul Anului - Asigurări De Viaţă.

Mihnea TOBESCU, CEO, EUROINS România Insurance-Reinsurance: Meritul pentru acest premiu aparţine, în primul rând, colegilor mei, şi pentru acest lucru doresc să le mulţumesc.

Sorin MITITELU, Preşedinte Directorat, BCR Asigurări de Viaţă VIG: Premiul este o surpriză. Produsele de asigurare de sănătate sunt totuşi încă la început de drum, aşadar ne bucurăm că reuşim să atragem atenţia prin produsul nostru care încearcă să răspundă nevoilor clienţilor din zona de retail. Este un început, avem încă un drum greu de parcurs în faţa noastră, plin de bariere. Prin acest produs încercăm să eliminăm cât mai multe din aceste bariere.

În anul 2016, brokerii de asigurare şi reasigurare au intermediat 66% din volumul total al primelor brute subscrise de asigurători pentru cele două categorii de asigurare (generale şi viaţă). Aceste rezultate subliniază rolul important pe care continuă să îl joace brokerii de asigurare pentru piaţa de profil din România, astfel că performanţele deosebite ale acestora au fost celebrate și în cadrul Galei, prin acordarea Premiilor pentru brokerajul de asigurări.

La această categorie, MARSH România şi SAFETY Broker şi-au adjudecat marile premii, fiind numiţi Brokerul Anului – Corporate, respectiv Brokerul Anului – Retail. De asemenea, DESTINE Broker a primit Premiul Special pentru „Calitatea Serviciilor”, în timp ce DAW Management a câştigat Premiul Special Pentru Dinamism. Nu în ultimul rând, GLOBASIG Broker a primit Premiul 1asig.ro, acordat în urma votului desfăşurat pe parcursul unui an pe 1asig. ro, cel mai vizitat portal de asigurări din România.

Cristian FUGACIU, CEO, MARSH România: Felicitări, XPRIMM, pentru încă un eveniment foarte reuşit. Ne bucurăm că am reuşit să ne aflăm şi în acest an pe podium. Aşa cum am promis, am reuşit şi în 2016 să aducem o contribuţie, sper eu, importantă la dezvoltarea pieței de asigurări non-RCA. Am reuşit să susţinem creşterea de anul trecut prin produse noi pe care le-am creat şi le-am promovat pe piaţa din România. Le mulţumim clienţilor noştri pentru că au avut încredere în noi şi pentru că au înţeles utilitatea şi valoarea adăugată a acestor produse. De asemenea, le mulţumesc colegilor din echipă şi partenerilor din piaţă.

Lavinia NIŢĂ, Director Executiv, SAFETY Broker: Premiul „Brokerul Anului - Retail” încununează cei 12 ani de activitate ai SAFETY Broker în piaţa de intermediere în asigurări din România.

Romeo BOCĂNESCU, Director General, DESTINE Broker: Evenimentul acesta este întotdeauna plin de culoare şi mi-aş dori ca toată piaţa de asigurări să fie la fel de plină de culoare şi la fel de dinamică. Tot ce înseamnă piaţă de asigurări depinde de o multitudine de factori, dar ţine, în primul rând, de noi, oamenii care activează în cadrul acesteia.

Gheorghe BALABAN, Director General, DAW Management Broker: În primul rând aş dori să mulţumesc întregii echipe. Am promis colegilor mei că voi fi an de an pe această scenă şi iată că până acum m-am ţinut de cuvânt.

Antonio BABETI, Director General, GLOBASIG Broker: Ai mei colegi, puţini dar buni, au contribuit pentru ca noi să primim acest premiu. Vă mulţumesc! Potenţialul şi realizările profesioniştilor din domeniu, dar şi susţinerea dezvoltării pieţei de profil din România au fost recompensate prin acordarea Premiilor Speciale.

În cadrul acestei secţiuni, METROPOLITAN Life a fost recompensată cu distincţia Premiul Special Pentru Educaţie Financiară, datorită implicării companiei în programe de educare financiară a publicului larg. De asemenea, ISF - Institutul de Studii Financiare a primit Premiul Special pentru Contribuţia la Dezvoltarea Pieţei Asigurărilor, iar GROUPAMA Asigurări a câştigat Premiul Special „Angajatorul Anului”.

Laurenţiu TIMOFTE, Chief Accountant, METROPOLITAN Life: Mă bucur că eforturile companiei în educarea financiară a tinerilor şi a copiilor sunt apreciate şi sperăm ca acestea să contribuie la o Românie performantă în viitor.

Călin RANGU, Preşedinte, ISF - Institutul de Studii Financiare: Sunt onorat de acest premiu. Vă mulţumim că ne sustineţi şi sperăm că putem să întoarcem această contribuţie prin valoarea adăugată pe care o aduce Institutul pieţei de asigurări din România.

La fel ca în fiecare an, în cadrul Galei au fost acordate distincţii pentru tinerii profesionişti din domeniu care au consemnat o evoluţie relevantă în carieră în ultimii ani şi au contribuit semnificativ la succesul echipei din care fac parte. Premiul Tineri Lideri de Succes a mers, în acest an, către Daniela BĂDĂLUŢĂ, Preşedinte Fondator, RECREX, şi Otilia MIHAI, Director General, Consultant AA, iar distincţia Tineri Profesionişti de Succes a fost primită de Ioana BENDEA şi Andrei PĂDURARIU.

De asemenea, în cadrul acestei ediţii, la secţiunea Jurnalistul Anului au fost acordate două premii: Premiul Jurnalistul Anului – Televiziune, primit de Vitalie COJOCARI - PRO TV, respectiv Premiul Jurnalistul Anului – Online, adjudecat de Adrian DUMITRACHE.

În acest an, evenimentul a avut loc cu sprijinul companiei de regularizare de daune PĂVĂLAŞCU Risk Consultants şi al Casei de avocatură NEACŞU şi Asociaţii, care au susţinut Gala în calitate de Parteneri. De asemenea, evenimentul a fost sprijinit de CODECS şi Fashion by LAINA.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (GALA Premiilor Pieței Asigurărilor).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: