XPRIMM Time for Business

George COJOCARU, RTD Asigurări: Toate clasele de asigurări sunt profitabile, dacă știi să le vinzi

Autor:Redacția PRIMM
Joi, 07 Septembrie 2017

Afectați, în ultima perioadă, de multiple schimbări și nevoiți să se adapteze la normele și regulile impuse de Uniunea Europeană, începând cu 2018, brokerii din România caută cele mai bune strategii, pentru a compensa anumite pierderi, pentru a preveni altele, dar și pentru a se înscrie pe o pantă ascendentă, nu doar pentru a rezista în piață. 

Cum arată, în momentul de față, piața de brokeraj din România, ce obstacole întâmpină brokerii și ce trebuie să facă, în perioada următoare, pentru a își asigura stabilitatea în piață? Sunt doar câteva dintre întrebările care și-au găsit răspunsul în cea mai recentă ediție a emisiunii XPRIMM Time for Business. 

"În momentul de față, totalul primelor încasate reprezintă aproximativ 70% din activitatea brokerilor de asigurare. Această tendință de creștere există în permanență. Ce ne spune acest lucru? Că există o cerere pe zona brokerilor de asigurare. Clienții preferă să lucreze cu un broker de asigurare, care le oferă soluții corecte și complete, decât să se ducă la o companie de asigurare. Deși ponderea brokerilor este în creștere, brokerii întâmpină și ei niște obstacole. De exemplu, Directiva IDD, care impune o serie de reguli privind calitatea serviciilor. Este un obstacol, dar este unul pentru brokerii care nu înțeleg că trebuie să respectăm aceste norme, pentru că ele îmbunătățesc serviciile oferite", explică George COJOCARU - Director General, RTD Asigurări. 

În condițiile în care piața de asigurări din România este dominată de polițele auto, diversificarea portofoliului poate fi, susține George COJOCARU, una dintre strategiile de succes în viitor. "Asigurările auto reprezintă 60-70% din portofoliul de asigurări în România. Brokerii ar trebui să aleagă diversificarea riscurilor și, implicit, a portofoliului de asigurări, să se implice mai mult în vânzarea altor tipuri de asigurări. Companiile au început să simtă că asigurările auto aduc pierderi, iar unele dintre ele au renunțat la polițele RCA și CASCO și au micșorat comisioanele la aceste clase de asigurări", arată George COJOCARU.

Ce presupune diversificarea portofoliului, în afară de renunțarea la polițele auto? Identificarea acelor tipuri de asigurări care se pot impune pe piața din România. "Toate clasele de asigurări sunt profitabile, dacă știi să le vinzi. Asigurări profitabile sunt cele property, care aduc un profit foarte bun, asigurările de răspundere, care au început să fie din ce în ce mai mediatizate în România. Și asigurările de sănătate sunt interesante, iar companiile au simțit, în ultimii 2-3 ani, că există o deficiență pe această zonă de servicii medicale", susține George COJOCARU - Director General, RTD Asigurări -, care știe și ce target ar trebui să își aleagă brokerii în viitor: "Eu mizez atât pe corporate, cât și pe retail. În cifre, 70% corporate și 30% retail."

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (George COJOCARU, RTD Asigurări: Toate clasele de asigurări sunt profitabile, dacă știi să le vinzi).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: