O modificare importantă pentru GRAWE România, în 2017, a fost intrarea pe piaţa auto, devenind astfel o companie compozită şi oferind clienţilor toate tipurile de asigurări de care au nevoie, inclusiv pentru biciclete, au declarat reprezentanţii societăţii în cadrul emisiunii "Ora de risc", difuzată marţi, 7 noiembrie 2017, de RFI România.
Asigurările de viaţă au înregistrat o creştere de 36% în primele şase luni din acest an, chiar dacă deţin o pondere mică în totalul industriei de asigurări. Printre factorii care au susţinut această evoluţie se numără creşterea economică a ţării, dar şi creşterea interesului românilor pentru astfel de poliţe, a explicat Paul SWOBODA - Preşedinte al Directoratului GRAWE România.
În ceea ce priveşte evoluţia companiei, "2017 a însemnat pentru GRAWE intrarea pe piaţa auto. Vindeam asigurări de viaţă, de proprietăţi, de locuinţe şi acum suntem un asigurator full compozit vânzând şi asigurări auto, adică RCA şi Casco. Asta a fost o modificare importantă pentru noi", a declarat Adina MĂNDOIU - Director de Marketing, PR şi Comunicare, GRAWE România. Ea a adăugat că modificările legislative au făcut ca acest business să fie într-o continuă transformare.
Care sunt obiectivele companiei? "Suntem un asigurător de retail şi vrem ca clientul nostru să cumpere toate asigurările de care are nevoie. Acest proces l-am încheiat cu asigurările auto, iar acum trebuie să îl consolidăm şi ne uităm dacă este nevoie de produse noi. Anul acesta am făcut nişte studii pe piaţă, unde am văzut că mai există nişte nevoi şi acolo vom veni cu produse noi. De exemplu, un produs nou este răspunderea civilă pentru familie şi persoanele fizice", a spus Paul SWOBODA.
Au existat schimbări în comportamentul şi preferinţele consumatorilor de asigurări de viaţă în acest an? "Populaţia României devine din ce în ce mai educată în toate domeniile, inclusiv asigurări de viaţă. De ce se vinde mai bine asigurarea de maşini faţă de cea de viaţă? Poate că un factor este faptul că popularizăm foarte mult această asigurare obligatorie auto (RCA), dar pe de altă parte este şi o mentalitate a românului, căruia este greu să te adresezi şi să îl pui în fata posibilităţii unui eveniment care l-ar afecta pe el şi familia lui. Să vorbeşti despre moarte, boli grave este un lucru dificil în România. Este mult mai uşor să vorbeşti despre tablă, este mai uşor să îi prezinţi că i se umflă parchetul dacă îl inundă vecinul, că trebuie să îşi refacă zugrăveala casei. Astea sunt nişte evenimente pe care el (clientul) le poate percepe, îl afectează financiar, dar la care se poate gândi", a arătat Adina MĂNDOIU.
"În acelaşi timp, cei care au cea mai mare nevoie de asigurare, şi mă refer la asigurarea de viaţă, sunt de fapt persoanele cu cele mai mici venituri. Acolo impactul este cel mai puternic şi, totuşi, ei sunt cei care consideră că asigurarea de viaţă este un lux", a adăugat ea.
"Revenind la tendinţele din comportamentul clienţilor, sunt tendinţele clientului conectat. Putem spune că se îndreptă tot mai mulţi către asigurări de viaţă şi spre diverse forme de asigurare, dar se îndreaptă din ce în ce mai mult spre o variantă cât mai uşoară, rapidă de achiziţie a asigurărilor de toate tipurile. Şi atunci trebuie să vii cu noi strategii de de vânzare şi de marketing care să se adreseze acestui client conectat", a continuat oficialul GRAWE.
Reprezentanţii GRAWE România consideră că satisfacţia clienţilor este cea mai importantă. "În timpurile moderne în care trăim nu putem supravieţui dacă nu avem clienţi mulţumiţi de serviciile pe care le oferim".