Editorial

Industria asigurărilor - după 30 de ani

Autor:XPRIMM Team
Marti, 07 Ianuarie 2020

La 30 de ani după momentul care i-a redefinit soarta – anul 1989 -, și un deceniu după ce a traversat cu bine cea mai puternică criză economică globală, Europa Centrală și de Est continuă să reprezinte zona continentului cu cea mai rapidă creștere economică, recuperând masiv din decalajul care o separa de economiile puternice ale Vestului.

Arzând, în multe privințe, etapele, piețele de asigurări din regiune se află, în cea mai mare parte, în pragul maturității. Și dacă diferențele dintre aceste piețe sunt uneori semnificative, există totuși un lucru care se poate spune, fără îndoială, despre toate: a defini ultimele trei decenii ca o perioadă de schimbare este prea puțin; ele au consemnat, în fapt, istoria unei deveniri.

România nu face excepție. De la monopolul de stat în asigurări, la statutul de piață liberă, concurențială, organizată pe principiile stabilității financiare și sustenabilității, piața de asigurări din țara noastră a trecut prin numeroase experiențe care au “călit” noi generații de profesioniști și au stabilit noi standarde de operare.

Mai sunt multe lucruri de făcut pentru ca această piață să-și atingă potențialul. Și chiar dacă pare uneori că “timpul nu mai are răbdare” și schimbările pe care ni le dorim nu se petrec suficient de repede, este suficientă o scurtă privire retrospectivă pentru a constata că, din 1989 și până acum, drumul parcurs a fost mai lung decât cei 30 de ani consemnați de calendar.

Paginile acestei reviste își propun să facă acest demers, evaluând etapele parcurse, identificând țintele de atins pentru perioada următoare și, nu în ultimul rând, aducând un binemeritat omagiu profesioniștilor care au făcut posibilă atingerea nivelului actual de dezvoltare și pe care se întemeiază speranțele noastre de viitor.

Chapeau!

Vă dorim tuturor lectură plăcută și un an 2020 de excepție!

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Industria asigurărilor - după 30 de ani).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: