Punct de Vedere

Investițiile în aur, o soluție de protecție eficientă

Autor:Tiberiu MAIER, Vicepreşedinte, SIGNAL IDUNA

În timp ce pieţele financiare din lumea întreagă înregistrează fluctuaţii neaşteptate ca urmare a crizei datoriilor suverane, investitorii mizează din ce în ce mai mult pe tranzacţiile cu aur. În viziunea analiştilor, metalul preţios rămâne un activ puternic şi destul de sigur chiar şi în această perioadă de declin economic.
Odată confruntaţi cu ameninţările unei noi crize economice, tot mai mulţi investitori ce şi-au pierdut încrederea în politicile guvernamentale se îndreaptă către tranzacţiile cu aur, în condiţiile în care aurul a rămas un activ puternic, ce prezintă mai puţine riscuri decât celelalte instrumente financiare de acest tip.
În ciuda fluctuaţiilor normale, trendul acestei pieţe rămâne favorabil investiţiilor, având în vedere că, în ultimii zece ani, valoarea aurului s-a apreciat cu 550%. Potrivit unui studiu realizat de BLOOMBERG în rândul a 13 traderi, preţul aurului ar putea ajunge la 2.000 USD uncia până la 31 decembrie a.c., înregistrând un avans total de 41% în acest an, cel mai mare din ultimii 30 de ani.
Datorită garanţiilor prezentate de tranzacţiile cu aur, mai multe bănci centrale din pieţele emergente şi-au transformat rezervele lor în aur şi în alte active non-dolari şi non-euro, pentru a se asigura împotriva pierderilor.
În aceste condiţii, aurul devine o soluţie eficientă chiar şi pentru protecţia şi administrarea investiţiilor private. Un astfel de serviciu bazat pe tranzacţiile cu aur este şi asigurarea de viaţă SIGNAL Gold, o oportunitate investiţională unică în România, care combină componenta de protecţie cu certitudinea unei investiţii profitabile în aur.
SIGNAL Gold este un produs unic pe piaţa asigurărilor de viaţă din România, având în vedere că transformă primele clientului într-o sursă continuă de câştig. Clientul beneficiază de protecţie în caz de deces din orice cauză şi, în acelaşi timp, are siguranţa că îşi investeşte inteligent banii.
Pe lângă protecţia de bază, deces din orice cauză, clientul poate opta pentru un pachet prestabilit de asigurări suplimentare: deces şi invaliditate ca urmare a unui accident, intervenţii chirurgicale ca urmare a unui accident, spitalizare ca urmare a unui accident. Avantajul asigurării SIGNAL Gold este faptul că oferă certitudinea unor garanţii atât din punct de vedere financiar, cât şi în cazul unor evenimente mai puţin dorite în viaţa asiguratului.
SIGNAL Gold presupune mult dinamism şi siguranţa unui câştig semnificativ, realizat prin investirea primelor de asigurare ale clientului în fondul de investiții german HANSAgold. Totuşi, beneficiarul poliţei rămâne cel care ia decizii în privinţa viitorului investiţiei sale: el alege, la sfârşitul contractului, sub ce formă va încasa profitul: în lingouri de aur sau în euro. De asemenea, se oferă posibilitatea de a investi în oricare dintre fondurile puse la dispoziţie de SIGNAL IDUNA, prin instrumente de realocare a primelor de asigurare sau de transfer al unit-urilor existente.
Investirea primelor de asigurare se face prin intermediul HANSA Invest, membră a grupulului SIGNAL IDUNA. HANSA Invest este astăzi una dintre cele mai experimentate companii de administrare a fondurilor de investiţii din Germania. În ultimii 10 ani, toate fondurile de investiţii administrate de către HANSA Invest, fără excepţie, au înregistrat evoluţii pozitive, în pofida condiţiilor economice mai puţin favorabile. 
Grupul SIGNAL IDUNA este unul dintre cele mai recunoscute grupuri financiare, precum şi unul dintre liderii pieţei germane a asigurărilor, cu peste 13 milioane de clienţi. Prezent în Germania, Ungaria, Polonia, Elveţia, grupul SIGNAL IDUNA oferă de peste 100 de ani soluţii complete de asigurări de sănătate la nivel european. Din 2008, SIGNAL IDUNA este prezent şi pe piaţa din România, oferind companiilor soluţii integrate şi 100% personalizate de asigurări de viaţă, sănătate şi accident.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Investițiile în aur, o soluție de protecție eficientă).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: