Campanii

Luna Asigurărilor de Sănătate! 1 milion de români au aflat mai multe despre cum pot proteja sănătatea lor şi a celor dragi

Autor:Adina TUDOR
Joi, 02 Septembrie 2021

Începutul anului a adus românilor informaţii de bază despre sănătatea lor. Campania naţională de educaţie financiară şi de informare „Luna Asigurărilor de Sănătate”, desfăşurată de ApPA, a ajuns în întreaga ţară atât prin mesajele distribuite online, cât şi cu ajutorul susţinătorilor care s-au alăturat proiectului.


12 videoclipuri cu informaţii despre sănătate şi un stil de viaţă sănătos, 1 chatbot gata oricând să răspundă întrebărilor de bază despre asigurările de sănătate, 1 spot radio, 4 concursuri online, aproape 60 de agenţi şi brokeri care s-au alăturat demersului, mii de accesări ale site-ului, dar şi mesaje care au ajuns la 1 milion de români din întreaga ţară - acestea sunt doar câteva cifre care descriu, pe scurt, campania naţională de educaţie financiară şi de informare „Luna Asigurărilor de Sănătate”.

 

 



Având ca obiectiv principal schimbarea comportamentului românilor din unul pasiv în unul pro-activ, atât în ceea ce priveşte încheierea de asigurări de sănătate, cât şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos, campania naţională de educaţie financiară şi de informare „Luna Asigurărilor de Sănătate” s-a desfăşurat în perioada 1 februarie - 7 martie a.c. şi a beneficiat de sprijinul unora dintre cele mai importante asociaţii şi companii din asigurări şi brokeraj.

 

 


Astfel, campania a fost iniţiată de ApPA - Asociaţia pentru Promovarea Asigurărilor şi s-a desfăşurat cu sprijinul UNSAR.

Partenerii proiectului au fost: ALLIANZ-ŢIRIAC Asigurări, METROPOLITAN Life, EUROINS România, GROUPAMA Asigurări, DESTINE Broker, SIGNAL IDUNA, MERCER MARSH Benefits, PRO Fiduciaria, GrECo România, FUNK Broker, RENOMIA SRBA Insurance Broker, CAMPION Broker, DAW Management Broker, INTER Broker, AON Broker, GLOBASIG Broker, Fabrica de Asigurări şi HOBBIT Broker.

 


Partenerii media ai proiectului au fost RFI România, Asiguropedia, Revista BIZ şi Ziua Veche.

Filmuleţe online, infografice sau message cards, dar şi concursuri şi date culese pe o pagină web dedicată - acestea au fost doar câteva dintre formele în care informaţiile de bază despre sănătate au fost distribuite digital. Cu acest prilej, 1 milion de români au aflat mai multe despre cum pot avea un stil de viaţă mai sănătos, dar şi cum funcţionează asigurările de sănătate şi ce beneficii pot avea aceste produse pentru ei.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe pagina de Facebook totuldespreasigurari.ro, pe totuldespreasigurari.ro, dar şi pe Instagram/totuldespreasigurari.

12 pastile de sănătate, în format video

În cadrul campaniei naţionale de educaţie financiară şi de informare „Luna Asigurărilor de Sănătate” a fost lansată o mini-serie online care a urmărit să aducă, în format video, informaţiile de bază despre asigurările de sănătate şi despre un stil de viaţă sănătos.

Astfel, pe întreaga durată a campaniei, mini-seria Pastila de Sănătate a adus, în format animat, atât informaţii generale de tip Ştiaţi că... şi sfaturi utile pentru un stil de viaţă sănătos, cât şi detaliile de bază pe care fiecare român ar trebui să le ştie despre asigurările de sănătate.

Fiecare videoclip din serie s-a concentrat în jurul unei teme şi a adus o parte din informaţiile esenţiale pe care un consumator trebuie să le cunoască despre asigurările de sănătate:

» în primul episod, românii au descoperit două detalii pe care poate nu le ştiau despre asigurările de sănătate, dar şi... până la ce vârstă a trăit cel mai vârstnic om din lume;

» episoadele 2 şi 3 au avut în centru vitaminele esenţiale pentru corp, rolul lor, dar şi alimentele în care se găsesc. Cel mai mic muşchi din corp, câte oase avem în total, de ce ar trebui să ne cumpărăm o asigurare de sănătate, dar şi ce avantaje oferă o astfel de asigurare au fost alte subiecte incluse în cele două episoade;

» cele 6 principii de bază ale unei alimentaţii sănătoase, care este timpul record în care a putut fi mâncat un grapefruit, dar şi cum funcţionează o asigurare de sănătate au fost temele episodului 4;

» din episodul 5, românii au aflat cum îi afectează lipsa somnului, dar şi de câte ore de somn au, de fapt, nevoie. De asemenea, tot din acest episod, au aflat cum se pot odihni mai mult (şi mai bine) şi dacă există o limită a serviciilor medicale incluse în asigurarea de sănătate;

» sportul, ce se întâmplă în corpul nostru atunci când nu facem mişcare, cum putem îmbunătăţi acest aspect, devenind mai activi, chiar dacă nu prea ieşim din casă, dar şi cât costă o asigurare de sănătate au fost temele episodului 6;

» în episodul 7 al mini-seriei Pastila de Sănătate, românii au aflat ce se întâmplă în corpul uman atunci când zâmbim, fiindu-le propuse 5 exerciţii eficiente despre cum să îşi menţină starea de optimism. Din acelaşi episod au aflat şi cum să aleagă şi cum să cumpere o asigurare privată de sănătate;

» care este cel mai lung cuvânt din lume? Cum se poate practica "mindfulness" la birou? Ce înseamnă asigurarea de sănătate ca beneficiu pentru angajaţi? Acestea au fost doar câteva dintre subiectele episodului 8;

» episodul 9 al mini-seriei Pastila de Sănătate a fost adresat persoanelor din zona resurselor umane din companii, care au aflat, astfel, ce înseamnă, de fapt, "wellness" sau starea de bine şi au descoperit 3 idei despre cum pot fi aceste programe utilizate în compania lor, dar şi de ce compania lor ar trebui să ofere o asigurare de sănătate ca beneficiu extra-salarial;

» episodul 10 al mini-seriei Pastila de Sănătate, lansat cu prilejul săptămânii Employee Benefits, a oferit detalii despre cum pot angajaţii români să aducă în discuţie, cu reprezentanţi din compania lor, posibilitatea de a primi o asigurare de sănătate ca beneficiu extrasalarial;

» în episodul 11, utilizatorii au găsit răspunsul la întrebarea Care este viteza gândului?", dar şi 5 exerciţii eficiente pentru un creier mai activ. Totodată, aceştia au aflat ce acoperă o asigurare de sănătate;

» episodul 12 a provocat românii la 5 exerciţii de imaginaţie al căror obiectiv este un creier mai activ şi a prezentat 3 lucruri pe care (poate) aceştia nu le ştiau despre imaginaţie şi creativitate, precum şi principalele diferenţe dintre asigurarea de sănătate şi abonamentul medical.

Pe durata campaniei, filmuleţele din serie au strâns 166.000 de vizualizări. Cele 12 videoclipuri pot fi urmărite pe pagina de Facebook a campaniei, dar şi pe canalul de YouTube XPRIMM TV.

Chatbot-ul Inimilă a adus informaţii de bază despre sănătate

Chatbot-ul Inimilă, care a fost alături de români 24 de ore din 24, gata oricând să răspundă celor mai frecvente întrebări pe care le-ar putea avea aceştia despre asigurările de sănătate, a fost accesat de aproape 3.000 de ori pe durata campaniei.

 

 


Astfel, după actualizarea de la începutul lunii februarie, utilizatorii au avut la dispoziţie cinci subiecte de discuţie cu chatbot-ul Inimilă. Primul dintre ele a inclus o solicitare de informaţii privind asigurările de sănătate în general, în timp ce al doilea a vizat o serie de sfaturi despre un stil de viaţă mai sănătos. De asemenea, Inimilă a oferit şi o provocare - pentru toţi cei care sunt suficient de curajoşi să îşi testeze limitele şi să îşi îmbunătăţească stilul de viaţă -, dar a detaliat şi rolul asigurărilor de sănătate ca beneficiu extrasalarial - ce presupune acest lucru şi de ce ar putea fi extrem de util atât angajatului, cât şi companiei. Nu în ultimul rând, Inimilă i-a ajutat şi continuă să îi ajute pe români să facă distincţia dintre asigurarea de sănătate şi abonamentul medical - două produse complementare care sunt adesea confundate.

Din cele 2.937 de accesări ale chatbot-ului Inimilă în perioada campaniei, 66% au fost făcute de pe telefonul mobil. În medie, utilizatorii au petrecut 1 minut şi 14 secunde interacţionând cu chatbot-ul.

Lansarea unei provocări, respectiv sfaturile despre o viaţă sănătoasă au fost cele mai accesate subiecte de către românii care au ales să intre în vorbă cu Inimilă - 36,4%, respectiv 30% dintre interacţiunile utilizatorilor. Pe locul al treilea s-a situat solicitarea de informaţii generale despre asigurările de sănătate - 21,39% dintre accesări.

Concursuri online la care au participat peste 2.000 de români

Aproape 2.400 de români au răspuns provocărilor lansate prin intermediul celor 4 concursuri desfăşurate în cadrul campaniei. Fie că şi-au pus imaginaţia la bătaie, fie că şi-au testat optimismul, aceştia au aflat lucruri noi despre sănătate într-un mod interactiv.

Trei dintre concursuri au provocat românii la exerciţii care au urmărit:

antrenarea optimismului şi cultivarea unei atitudini pozitive (participanţii au fost invitaţi să lase un comentariu la postarea de concurs în care să menţioneze un lucru care le-a adus bucurie recent);

exersarea creativităţii pentru îmbunătăţirea sănătăţii mentale (cei care au vrut să participe la concurs au fost invitaţi să găsească 5 obiecte care încap într-o valiză şi încep cu litera G);

dezvoltarea creativităţii şi a funcţiilor cognitive (românii au fost îndemnaţi să inventeze 3 întrebuinţări noi pentru o furculiţă).


Harta susţinătorilor: Sfaturile de sănătate, duse în toată ţara

În cadrul campaniei, aproape 60 de agenţi şi brokeri din întreaga ţară s-au alăturat demersului „Luna Asigurărilor de Sănătate”.

Astfel, brokerii şi agenţii de asigurare din întreaga ţară care au dorit să ofere clienţilor lor mai multe informaţii despre asigurările de sănătate au fost invitaţi să se alăture campaniei naţionale de educaţie financiară şi de informare "Luna Asigurărilor de Sănătate", primind materiale personalizate şi distribuind mesajele de informare din cadrul campaniei. Numele lor a ajuns în Hall of Fame, precum şi pe Harta Susţinătorilor proiectului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Luna Asigurărilor de Sănătate! 1 milion de români au aflat mai multe despre cum pot proteja sănătatea lor şi a celor dragi).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: