Interviu

Octavian TATOMIRESCU, Director General, CAMPION Broker

Autor:Andreea RADU
Vineri, 22 Ianuarie 2021

PRIMM: Cum v-ați adaptat activitatea, în acest an, în condițiile create de pandemia de COVID-19?

O.T.: În perioada pandemiei, schimbarea și adaptarea au fost componentele principale care au influențat activitatea în cadrul companiei. Noua situație a creat, în prima etapă, incertitudini care au generat necesitatea de dezvoltare a unor soluții pentru continuarea activității și menținerea angajaților și a colaboratorilor în condiții de deplină siguranță. Acesta a fost motivul pentru care am adoptat sistemul de telemuncă și am îmbunătățit procedurile de comunicare online, aplicabile atât pentru partenerii interni, cât și pentru cei externi. Clienților CAMPION le-am facilitat posibilitatea de plată online a primelor de asigurare și le-am oferit noi soluții de asigurare adaptate nevoilor actualizate.


PRIMM: Ce v-a marcat cel mai mult în această perioadă?

O.T.: Rapiditatea cu care mediul și condițiile exterioare se pot schimba și pot afecta un business, dacă nu există flexibilitate și inovație pentru continuarea activității. A fost necesar să ne armonizăm și să adaptăm acțiunile în actualul context, în timp real, pentru a putea răspunde tuturor solicitărilor primite din partea clienților, colaboratorilor, dar și a angajaților. Înțelesul acestei situații neprevăzute, precum un risc în asigurări, a confirmat faptul că toți suntem parte a unui mecanism în care aportul fiecăruia este relevant. Orice fisură poate genera dezechilibre dificil de gestionat.

PRIMM: Cum s-a schimbat distribuția, în acest an, online vs. tradițional etc? Unde și pe ce asigurări ați văzut un interes mai mare din partea clienților?

O.T.: Pandemia a impus creșterea resurselor alocate în direcția digitalizării și îmbunătățirea instrumentelor de lucru din mediul online. Abordarea clienților și a noilor colaboratori, pregătirea profesională și întâlnirile cu membrii echipelor din rețeaua teritorială s-au mutat în mediul virtual, pentru care s-au creat programe speciale, astfel încât rezultatele finale să nu fie afectate. Am evaluat potențialele riscuri ale pandemiei asupra afacerii și am adaptat strategia companiei în funcție de impactul neașteptat al acesteia.

A crescut interesul clienților pentru asigurările de locuințe (telemunca i-a ajutat pe proprietarii de locuințe să conștientizeze mai mult nevoia de siguranță a imobilelor), asigurările de sănătate, atât individuale, cât și de grup (și datorită acoperirii riscurilor generate de COVID-19), și tendința de economisire (pregătirea pentru perioade mai puțin prielnice, precum aceasta pe care o traversăm).

PRIMM: Ce așteptări aveți de la 2021? Cum vedeți evoluția activității în industria de asigurări?

O.T.: O prognoză în ceea ce privește evoluția pieței asigurărilor în 2021 este dificil de lansat, în contextul în care pandemia continuă și generează crize majore în diverse sisteme (social, medical, economic etc.). Creșterile sau scăderile vor fi generate de impactul economic și social al pandemiei, dar și de structura actuală a portofoliului, în sensul în care sunt sectoare mai afectate (spre exemplu, turismul, pentru care a scăzut numărul polițelor de călătorie, auto - unde scăderea numărului de autovehicule achiziționate a afectat numărul polițelor Casco, RCA), altele înregistrează dezvoltări nesperate (construcțiile, care îmbunătățesc fondul asigurabil al imobilelor), iar unele abia acum se deschid, fiind apărute ca oportunități generate de pandemie.

Așteptările sunt legate de menținerea și dezvoltarea business-ului în condițiile unor provocări din ce în ce mai mari, concentrarea pe aspectele calitative, precum și adaptarea continuă la cadrul imprevizibil în care activăm. Flexibilitatea și abilitatea de a răspunde cu rapiditate noilor circumstanțe vor face diferența și vor avea un impact major asupra rezultatelor finale. Albert Einstein spunea că "în mijlocul dificultății, stă oportunitatea", ceea ce ne motivează să căutăm noi resurse pentru a continua să acționăm cu perseverență.

 

 

 

 

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Octavian TATOMIRESCU, Director General, CAMPION Broker).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: