Evenimente

Performanța în asigurări, în lumina reflectoarelor

Autor:Adina TUDOR
Miercuri, 18 Iulie 2018

Pe 2 aprilie 2018, pentru al optsprezecelea an consecutiv, reprezentanții piețelor de asigurări și brokeraj din România s-au reunit pentru a celebra performanța, inovația și dinamismul cu prilejul Galei Premiilor Pieței Asigurărilor, acordate de Revista PRIMM – Asigurări&Pensii.

Evenimentul, devenit deja o tradiție a industriei locale, reprezintă un moment cheie în cadrul căruia sunt recompensate companiile care au înregistrat cele mai bune rezultate ale anului precedent, specialiștii care s-au remarcat printr-o atitudine profesională impecabilă, precum și produsele și proiectele cu impact semnificativ asupra pieței de profil.

În cadrul Galei, ALLIANZ-ȚIRIAC Asigurari a primit Marele Premiu - Compania de Asigurări a Anului. Piața de asigurări merge înainte, chiar dacă există niște riscuri de derapaje, pe care sper să le gestionăm bine. Cu toate acestea, rămâne o piață care, din perspectiva ponderii în PIB, a rămas blocată la 1,3%. Mi-aș dori ca toți jucătorii din piață să aloce o parte din eforturi pentru a dezvolta piața și a o duce la pondere în PIB undeva spre 6%, așa cum arată într-o piață matură, a declarat Virgil ȘONCUTEAN, CEO, ALLIANZ-ȚIRIAC Asigurări.

Premiul Compania Anului - „Excelență în Asigurări” a fost decernat companiei OMNIASIG VIG. Doresc să le mulțumesc colegilor mei, brokerilor și clienților pentru această distincție. În fiecare an, mulțumirile mi se întorc, pentru că rezultatele noastre sunt pe măsura așteptărilor, și sperăm să avem rezultate și mai bune în continuare. Trebuie ca, prin serviciile noastre, să ne mulțumim clienții și să le fim recunoscători pentru că se încred în noi. Asigurările înseamnă, până la urmă, servicii de calitate și numai prin servicii de calitate vom obține și prime de calitate, a afirmat Mihai TECĂU, Președinte Directorat, OMNIASIG VIG.

Premiul Compania Anului - „Excelență în Relația cu Clienții” a mers, în acest an, către GENERALI România. Suntem onorați de acest premiu, a declarat Adrian MARIN, CEO, GENERALI România. Este o distincție pentru care luptăm în fiecare an și, în fața clientului, facem tot ce trebuie pentru a-i oferi servicii de calitate.

O altă categorie importantă de distincții acordate în cadrul Galei au fost cele pentru Contribuția la Dezvoltarea Pieței Asigurărilor.

Astfel, Trofeul PRIMM, oferit pentru eforturile de stabilizare a pieței asigurărilor, pentru inițiativele menite să sprijine interesul consumatorilor și consolidarea pieței, precum și pentru deschiderea spre dialog, a fost acordat Autorității de Supraveghere Financiară. Anul 2017 a fost unul „extrem”. În 18 ani, am văzut multe lucruri, dar nu cred că am trăit vreodată ce s-a întâmplat în 2017. Nu a fost un an tocmai bun, să spunem, pentru piață, din punctul de vedere al cadrului legislativ, al tarifelor plafonate și așa mai departe. Acest premiu nu este doar al Autorității de Supraveghere Financiară, ci și un premiu al Parlamentului României, care ne-a sprijinit în elaborarea cadrului legal actual, este și un premiu al dumneavoastră, al pieței asigurărilor din România. Piața, împreună cu Autoritatea de Supraveghere Financiară își doresc același lucru: stabilitate în interesul consumatorului, a afirmat Cornel COCA CONSTANTINESCU, Vicepreședinte, Sectorul Asigurări-Reasigurări, ASF.

În cadrul aceleiași categorii, Cristian FUGACIU, CEO, MARSH România, a primit Premiul „Managerul Anului”, iar Premiul Special pentru Contribuția la Dezvoltarea Pieței Asigurărilor a mers către patru instituții, asociații și profesioniști care s-au remarcat în anul precedent: Fondul de Garantare a Asiguraților - FGA, Patronatul Român al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare - PRBAR, Ciprian LĂDUNCĂ - pentru implicare constantă în proiecte de CSR și educație financiară, menite să conducă la creșterea gradului de informare a consumatorilor de asigurări din România - și Narcis PĂVĂLAȘCU - pentru implicarea în gestionarea unora dintre cele mai sensibile și mai importante aspecte din piața de asigurări: soluționarea daunelor.

Carmen RADU, Președinte, Fondul de Garantare a Asiguraților: Cu siguranță, existența FGA s-a dovedit de bun augur. În cadrul FGA este o echipă minunată, sunt niște oameni care s-au mobilizat exemplar. FGA a fost inițial un departament în cadrul ASF și, în momentul în care a căpătat personalitate juridică, la o distanță de nici o lună a început să-și gestioneze primul faliment, cel al ASTREI. O să dau doar două cifre: în acești doi ani de zile, noi am deschis peste 50.000 de dosare de daună și s-au aprobat în comisie peste 78.000 de cereri de plată.

Cristian ROȘU, Director General, FGA: Fără ajutorul efectiv al Consiliului ASF și al Consiliului nostru de administrație, nimic nu ar fi fost posibil. În plus, față de sprijinul din partea celor două consilii, ne bucurăm și de sprijinul colegilor noștri care au realizat tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii doi ani de zile.

Viorel VASILE, Președinte, PRBAR: Acum un an și ceva am decis înființarea PRBAR alături de 10 temerari. Proiectul s-a dovedit un succes, mult mai de succes decât ne așteptam noi. Sperăm cu ajutorul dumneavoastră, al Autorității, al UNSICAR, al UNSAR, să reușim să creionăm ceea ce înseamnă o piață matură. Să avem stabilitate în piață este tot ceea ce ne interesează.

Ciprian LĂDUNCĂ, CFO, METROPOLITAN Life: Dezvoltarea pieței de asigurări din România a fost realizată de către noi toți cei de aici: consultanți, brokeri, asigurători, reprezentanți ai Autorității de Supraveghere Financiară și XPRIMM.

Rezultatele și performanțele companiilor de asigurare din anul precedent, dar și ale profesioniștilor care au susținut dezvoltarea pieței de profil, prin conduita profesională remarcabilă, au fost, de asemenea, celebrate cu prilejul Galei Premiilor Pieței Asigurărilor, prin acordarea Premiilor pentru companii de asigurare.

La această categorie, GROUPAMA Asigurări a primit Premiul pentru Calitatea Serviciilor. Calitatea serviciilor înseamnă, în primul rând, calitatea oamenilor și a partenerilor, astfel că doresc să le mulțumesc foarte mult acestora. În asigurări, noi avem un scop nobil - să oferim continuitate clienților, iar un scop nobil merită un mod de abordare puternic și fiabil. Acum, poate mai mult decât oricând, trebuie să învățăm unii de la ceilalți, trebuie să avem o voce mai puternică împreună, a declarat Francois COSTE, CEO, GROUPAMA Asigurări.

De asemenea, Premiul pentru Profesionalism a mers către PAID România. Sunt convinsă că deja nimeni nu își mai poate imagina piața asigurărilor de locuință din România fără PAID. Dacă v-am câștigat încrederea și ne-am câștigat un loc în piață, înseamnă că merităm și acest premiu, pentru care vă mulțumim. Dacă vom face în continuare, împreună cu dumneavoastră, această piață să meargă în direcția corectă, probabil că vom câștiga și încrederea românilor și vom avea astfel un număr cât mai mare de locuințe asigurate, a declarat Nicoleta RADU, Director General, PAID România.

Premiul Special pentru Dinamism a fost acordat EUROINS România, iar Premiul „Tradiție și Stabilitate” a fost decernat, în acest an, companiei GRAWE România. Acest premiu vine într-un an în care GRAWE Grup sărbătorește 190 de ani de existență. Sperăm să aducem și în piața de asigurări din România această tradiție și stabilitate, a declarat Cristian VOICU, Membru în Directorat, GRAWE Asigurări.

În cadrul ceremoniei, au fost acordate și Premii pentru produse de asigurare care s-au remarcat prin calitate și inovație. Astfel, cele două Produse ale Anului au fost desemnate Asigurarea Microfermier, lansată de Gothaer Asigurări Reasigurări, respectiv Asigurarea de garanție vamală, lansată de CertAsig.

Cosmin ANGHELUȚĂ, Director General Adjunct, Gothaer Asigurări Reasigurări: Este clar că avem o echipă extraordinară și că fiecare dă tot ceea ce are mai bun, atât pe partea de agro, cât și pe partea de garanții. Avem o expertiză pe care o împărtășesc puțini oameni din piață. Produsul acesta vine în întâmpinarea fermierilor care nu dispun de atât de mulți bani. Este un produs excepțional și sperăm să producă rezultate.

Sînziana MUSCALU, Subscriitor, CertAsig: Suntem onorați de primirea acestui premiu. În continuare, dorim să dezvoltam, să promovăm și să identificăm piețele țintă alături de partenerii noștri, brokerii de asigurare.

Rolul important pe care îl joacă intermediarii pentru piața de asigurări a fost, de asemenea, celebrat în cadrul Galei, prin acordarea Premiilor pentru brokerajul de asigurări.

Cu acest prilej, MARSH România a primit distincția Brokerul Anului pe segmentul Corporate. Ne bucurăm de faptul că reușim să ne menținem ca lider al pieței de corporate, este o piață din ce în ce mai competitivă. Societățile de asigurări care sunt întotdeauna alături de noi și cărora le datorăm, în mare parte, succesul nostru, au înțeles că este important să dea dovadă de flexibilitate și să introducă noi produse de asigurare în piață care să răspundă și mai bine necesităților clienților noștri, a afirmat Cristian FUGACIU, Director General, MARSH România.

Premiul Brokerul Anului pe segmentul Retail a mers, și în acest an, către SAFETY Broker. Acesta reprezintă un premiu pe care îl câștigăm de câțiva ani și care demonstrează faptul că business-ul de retail nu este unul ușor: este un business unde calitatea serviciilor este decisivă pentru a câștiga și pentru a păstra clienții, a precizat Viorel VASILE, CEO, SAFTEY Broker.

În cadrul aceleiași categorii, Premiul Special pentru Calitatea Serviciilor în brokerajul de asigurări a fost decernat companiei AON România. Din punctul nostru de vedere, serviciile de calitate înseamnă oameni și relații de calitate, fair play, integritate, corectitudine și înseamnă păstrarea promisiunii față de toate persoanele cu care interacționăm: colegii noștri, partenerii noștri de afaceri – asigurătorii –, precum și clienții noștri. Asta e ceea ce promovăm și ceea ce mi-ar plăcea să văd mai des în piața de asigurare, a declarat Adriana GRECU, CEO, AON România.

Nu în ultimul rând, DAW Management a primit Premiul Special pentru Dinamism, iar DESTINE Broker, Premiul 1asig.ro. Sper ca piața de asigurări să capete forță, să fie mai puternică în anii următori. Îmi doresc acest lucru deoarece, în ultimii ani, am văzut că tot ceea ce se întâmplă în piață tinde să ne tragă înapoi, a declarat Romeo BOCĂNESCU, Director General, DESTINE Broker.

Nu în ultimul rând, potențialul și realizările profesioniștilor din domeniu, dar și susținerea dezvoltării pieței de profil din România au fost recompensate prin acordarea Premiilor Speciale.

Premiile Speciale „Ora de risc” au fost acordate invitaților din cadrul a patru emisiuni care s-au remarcat prin tematicile abordare și reacțiile primite din partea publicului, atât din punctul de vedere al vizualizărilor, cât și al comentariilor: Ștefan PRIGOREANU, CEO, MILLENIUM Insurance Broker, Gheorghe GRAD, CEO, RENOMIA SRBA, Otilia MIHAI, Director General, Consultant AA, și Antonio BABETI, Director General, GLOBASIG Broker, respectiv Mădălina Nicoleta GOȘPEI, Reprezentant Local Bacău, DESTINE Broker.

Cred că, prin această emisiune, facem ceea ce se cheamă educație financiară. Am venit cu plăcere la fiecare ediție, mi-am îndemnat colegii să o urmărească, am folosit LinkedIn-ul pentru a promova emisiunea, deoarece, prin intermediul ei, creștem gradul de educație financiară și de dezvoltare profesională, a precizat Gheorghe GRAD, Country Manager, RENOMIA SRBA.

Depunem eforturi să atragem tinerii în domeniul asigurărilor și să fidelizăm oamenii care sunt deja în sistem, să ridicăm nivelul profesional al oamenilor care sunt în această piață. PRBAR Academy este proiectul care se aliniază acestor scopuri, a subliniat, la rândul său, Otilia MIHAI, Director General, Consultant AA. Ideea a fost susținută și de Antonio BABETI, Director General, Globasig Broker, care a completat: Avem deja campanii adresate tinerilor, vor mai urma și altele.

Inna BÎRSAN, Director de Reasigurare în cadrul PAID România, a primit Premiul Tineri Profesioniști de Succes. Succesul meu nu ar fi fost posibil fără colegii mei, care m-au susținut în dezvoltarea profesională, și fără partenerii noștri colaboratori, a declarat aceasta.

Premiul Jurnalistul Anului a fost acordat, în acest an, lui Șerban BUȘCU, pentru articolele de promovare a decontării directe, în timp ce Premiul Special pentru Inițiativă a fost primit de Marilena ANTONESCU, pentru inițiativa înființării unei asociații a agenților din cadrul ALLIANZ-ȚIRIAC Asigurări. Asociația este menită să contribuie la bunăstarea pieței asigurărilor în ansamblu. În acest moment, ne dorim un dialog constructiv atât în compania alături de care colaborăm, cât și cu instituțiile statului, a declarat Marilena ANTONESCU, Reprezentant vânzări, ALLIANZ - ȚIRIAC Asigurări.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Performanța în asigurări, în lumina reflectoarelor).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: