Eveniment Internaţional

Piețele din spațiul ex-iugoslav Accent pe inovație

Autor:Vlad BOLDIJAR
Vineri, 05 August 2016

A doua săptămână a lunii iunie a programat, în capitala Bosniei și Herțegovinei, a 27-a ediție a reuniunii anuale a asigurătorilor şi reasigurătorilor de la Sarajevo – SorS. Organizat de SorS Insurance Association, împreună cu grupul TECTUS şi publicaţia SVIJET Osiguranja, evenimentul a găzduit peste 150 de lideri şi specialişti ai celor mai importante companii de asigurare şi reasigurare din spaţiul ex-iugoslav, dar și reprezentanți ai unor jucători de top la nivel mondial, precum AON, GEN Re, TRUST Re, MUNICH Re, PARTNER Re, SCOR, SWISS Re, WILLIS Re.
Suntem extrem de încântați să putem observa o creștere a interesului reasigurătorilor internaționali pentru piețele de profil din regiunea Balcanilor de Vest, a declarat în deschiderea evenimentului Zlatan FILIPOVIĆ, Secretar General al SorS Insurance Association și Director, BOSNA Re.
Pentru al cincilea an consecutiv, XPRIMM Publications s-a numărat printre Partenerii Media ai evenimentului, fiind reprezentat la reuniune de către Daniela GHEŢU, Director Editorial, și Vlad BOLDIJAR, Redactor Șef.
Alături de prezentarea evoluţiilor înregistrate în pieţele de specialitate ale ţărilor din regiune, prima zi de conferinţă a supus dezbaterilor strategiile si provocările care vizează inovația și modul în care aceasta poate contribui la dezvoltarea piețelor de re/asigurare, dar și prezența celor mai recente tehnologii la nivelul unui segment important al populației, aceasta putând dicta inovațiile pentru industria de asigurări, atât în ceea ce privește gestionarea, cât și distribuirea serviciilor de asigurare.
A doua zi a evenimentului a programat două mese rotunde, prima dintre acestea fiind dedicată reasigurării răspunderii profesionale – fiind evidențiate atât cele mai recente „mișcări de trupe” din industria de reasigurări, prezența reasigurătorilor în zona Balcanilor de Vest, cât și evoluția din ultimii ani a pierderilor asigurate cauzate de dezastrele naturale, dar și de activitatea umană.
Cel de-al doilea seminar a supus dezbaterilor termenii polițelor de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto, în contextul în care liberalizarea tarifelor RCA în regiune este o preocupare comună a țărilor din regiunea ex-iugoslavă, excepție de la regulă făcând Croația și Slovenia - țări membre ale Uniunii Europene. 
Per ansamblu, în acest moment putem vorbi, la nivelul sistemului financiar-economic al statelor componente ale fostei Republici Federative Iugoslavia, de o evoluţie diferenţiată, determinată de politicile sectoriale specifice, în care domeniul asigurărilor  are statut de industrie şi de piaţă tânără, în plin proces de reformare, profesionalizare, maturizare şi extindere.

 

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Piețele din spațiul ex-iugoslav Accent pe inovație).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine: