În rândul tinerilor din Generația Millennials (născuți în perioada 1980 - 2000), beneficiile extra-salariale reprezintă un element important, iar angajatorii de astăzi încearcă să țină pasul cu cele mai noi tendințe din piața de HR, potrivit cărora asigurările se regăsesc în topul solicitărilor Generației Millennials. Tendințele din HR și creșterea prezenței asigurărilor în pachetele extra-salariale au fost doar câteva din subiectele abordate și marți, 20 iunie, în cadrul celei mai recente ediții a emisiunii “Ora de Risc”, difuzată de RFI. Discuțiile i-au adus în centrul atenției pe Marius LAZIA – Managing Partner, TeAsiguri.ro -, și Sergiu COSTACHE – Revista PRIMM Asigurări&Pensii.
TeAsiguri.ro, canal alternativ de distribuție a asigurărilor, care targetează angajații marilor companii, se încadrează perfect în acest peisaj, cel al domeniului HR influențat de Generația Millennials. Iar asta, prin prisma faptului că nu s-a limitat la a fi un simplu canal de vânzare, ci și-a propus, de la început, să și educe publicul țintă. “Discutăm de un model de business B2B2C. Adică, în primul rând, targetăm angajatorul, business-ul, iar, ulterior, monetizarea pentru acest business vine din relația pe care o avem cu angajații companiilor. Trigger-ul acestui proiect este partea de reduceri pe care noi le-am negociat cu anumiți parteneri asigurători din piață referitoare la polițele personale ale angajaților. Aici, mă refer la asigurări uzuale (locuință, CASCO, medicale de călătorie), iar acum suntem pe cale să demarăm un proiect și pe partea de asigurări individuale de sănătate. Am negociat un pachet de discount-uri între 10-40% și am pus la dispoziția angajatorului posibilitatea de a completa pachetul de beneficii oferite”, explică Marius LAZIA, Managing Partner, TeAsiguri.ro.
Abordarea propusă este una originală, spune Marius LAZIA, care mai precizează că TeAsiguri.ro le-a oferit clienților și noi beneficii. “Există asigurători sau brokeri care oferă discount-uri la asigurările personale ale angajaților clienților lor, dar nu la modul în care o facem noi. Pe lângă asigurări, discutăm și de produse de affinity, produse dedicate, făcute special pentru zona aceasta de angajați, cum ar fi produse de asistență de urgență, asistență rutieră, asistență tehnică, pe care ne pregătim să le implementăm în aceste programe de beneficii”, susține reprezentantul TeAsiguri.ro.
Cât de potrivită a fost abordarea B2B2C și care este singura obligație pe care partenerii TeAsiguri.ro și-o asumă? “Pe partea de B2B, cea de targetare a angajatorilor, lucrurile merg foarte bine, în sensul că, targetând chiar pe piața rece, din zece contacte, discutăm de trei întâlniri obținute și, din trei întâlniri obținute, avem un program de beneficii agreat cu acel angajator. Dar munca ține efectiv de relația pe care o avem ulterior cu angajații și cum să-i facem pe acești angajați să devină clienții noștri. În zona de interacțiune, B2C, lucrurile stau foarte bine. Discutăm de o rată de conversie (din cerere, în contract) de peste 57%. Singura obligație precizată în contract și asumată în discuție este partea de promovare a beneficiilor oferite, de a mijloci anumite soluții de implementare, de la campanii pe care le derulăm, până la zona de workshop-uri, posibilitatea de a organiza astfel de evenimente, în ideea de a dezvolta un parteneriat win-win, pentru că nu e suficient să fie doar ceva simplu, postat pe o pagină de intranet”, explică Marius LAZIA.
“Ne-am dorit foarte mult să nu fim văzuți doar ca un furnizor de discount-uri, vrem să venim și cu alte beneficii și alte servicii calitative. Și, din toate discuțiile pe care le-am avut cu departamentele de HR, se poate sesiza o politică din ce în ce mai accelerată pe partea de well-being: grija angajatorului în ceea ce privește stilul de viață al angajatului, care, implicit, duce la randamentul lui ca angajat. Pe noi ne-a interesat cum ne putem integra în această nevoie a lor, de a veni cu sfaturi, de a îmbunătăți stilul de viață”, a mai declarat Marius LAZIA, care a detaliat și ce presupune proiectul “Te asiguri că ești în siguranță”, un proiect care poartă semnătura TeAsiguri.ro.
“Avem trei direcții în momentul acesta. În primul rând, Te asiguri că ești în siguranță acasă. Aici, vorbim de măsuri de prevenție și reacție în cazul riscurilor de incendiu și cutremur și, bineînțeles, partea de asigurări de locuință (sfaturi practice, diferențe între asigurarea obligatorie și cea facultativă). A doua direcție, Te asiguri că ești în siguranță în vacanță. Aici, discutăm de măsuri de prim ajutor și ne-am gândit la câteva situații care pot apărea într-o vacanță (accident rutier, sufocare, înec) și partea de asigurări de călătorie. A treia direcție, Te asiguri că ești în siguranăță în mașină. E vorba de sfaturi de condus defensiv și, bineînțeles, zona de asigurări auto. La prima direcție, am avut suportul ISU București, a doua direcție a fost sprijinită de Crucea Roșie, iar pentru a treia direcție sunt, momentan, mai multe discuții, din care vom alege cea mai bună variantă”, a precizat reprezentantul TeAsiguri.ro.
Care este, în momentul de față, cel mai solicitat beneficiu extra-salarial? “Dacă ne orientăm ca număr de produse, ca număr de polițe solicitate și vândute, vorbim de asigurarea medicală de călătorie. Ca valoare, discutăm de asigurarea CASCO”, arată Marius LAZIA, Managing Partner, TeAsiguri.ro.
Din aceeași emisiune, mai puteți afla: din ce domenii sunt partenerii TeAsiguri.ro; cât de greu a fost începutul și de ce proiectul a fost privit cu reticență; care sunt bazele pe care a fost ridicat TeAsiguri.ro; care este secretul pentru succesul unui astfel de proiect; cât de importantă este comunicarea targetată; cât de mult contează recomandările care vin din partea altor clienți; de ce workshop-urile organizate pot fi privite nu doar ca instrumente de vânzare, ci și de educație și awareness; ce feedback au oferit participanții la workshop-uri; ce campanii CSR derulează TeAsiguri.ro; de ce este mai important să te gândești în primul rând la riscurile acoperite de o asigurare și abia apoi la excluderi.